Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Andreas Nielsen – Kalbyrisskolen  Matematiklærerens tænkebobler illustrerer, at matematikundervisning ikke udelukkende handler om opgaver, men.
Matematik årsplan for 3.x
Om at skrive 3.årsopgave i matematik
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Læring i Multikulturelle Kontekster
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Læring i bevægelse - hvorfor?
Pia Koustrup, adjunkt. Sygeplejerskeuddannelsen i Århus
Velkommen til workshoppen
MÅL-KATEGORIER FOR LÆRING OG UDDANNELSE
Matematik er det nye sort!
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Tid Til Dansk Tid Til Dansk er et komplet dansksystem for klasse.
Et væksthus for børn og voksne
Folkeskole-reformen August 2014.
Den nationale faggruppe
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
Skolereform august 2014………………
KOMpetenceMål i PraksIS
Lærerviden og lærerkompetencer i matematik
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Kreativ digital matematik metode, læringsmål,matematiske begreber og spil Morten Misfeldt.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
IT i undervisningen.
Esbjerg 5. nov 03 / TC1 Reform af de gymnasiale uddannelser.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Skolereform 2014 Hodsager Skole.
Forskningsperspektiver på læremidler
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
CAS i matematikundervisningen Middelfart
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
UCN Aldersspecialiseringerne. Hvad står der i studieordningerne Under afsnittet ”Deltagelsespligt” I løbet af studieåret udarbejdes der 4 fagdidaktiske.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Matematik. » varetage udformningen af de nationale moduler » varetage den fremadrettede udvikling af disse med sigte på at styrke fagligheden i læreruddannelsen.
Fælles Mål Styrket faglighed Steen Harbild Undervisningskonsulent, UVM August 2006.
Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.
Fælles mål 2009 Isboden.
Matematikfaglighed i samfundsfag og EU
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Mundtlig matematik eksamen
Matematik A på hhx v/fagkonsulent Marit Hvalsøe Schou.
StartworkshopL. Lindenskov Netværk for lærere i engelsk og matematik på ungdomsuddannelser og folkeskoler i Syddjurs og Norddjurs Kommuner.
Højere kvalitet gennem forøget brug af læringsmål?
WORKSHOP 1C, DLF-kursus, Krogerup Højskole, den 19. oktober 2015.
Problembehandling - en matematisk kompetence Kursus arrangeret af UCC og Danmarks Lærerforening Krogerup Højskole, den
Matematiske kompetencer - hvad og hvorfor? DLF-Kursus Frederikshavn Eva Rønn UCC.
Krogerup Højskole, 19. oktober,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
WORKSHOP 2A, DLF-kursus, Krogerup Højskole, 20. oktober 2015.
WORKSHOP 1C, DLF-kursus, Brandbjerg Højskole, den 25. november 2015.
Nyt om test og prøver Matematik i marts Sorø Den 26. marts 2015 Marts 2015 Niels Jacob Hansen - Læreruddannelsen UCSJ 1.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
Ræsonnement og tankegang DLF-Kursus Frederikshavn Eva Rønn UCC.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Almen didaktik Niels Grønbæk Nielsen.
Fag, fagligt samspil og metode
It i folkeskolens matematikundervisning
Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B
Regneark.
Velkommen til fagligt samspil
Forenklede Fælles Mål og læringsmålstyret undervisning
Prøven i Natur/teknologi
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
Innovation i matematikfaget
Præsentationens transcript:

Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin

Matematiklæring, tal og algebra Kort beskrivelse af modulet: Kernen i modulet er elevers udvikling af matematisk kompetence indenfor fagområdet tal og algebra på klassetrin. Denne kerne belyses i et samspil mellem et matematikdidaktisk perspektiv, et praksisperspektiv og et matematikfagligt perspektiv. I det matematikdidaktiske perspektiv lægges vægten på læring herunder sproget og dialogens betydning for indsigt og forståelse. Der indgår desuden folkeskolens målbestemmelser og læseplaner for faget matematik. I praksisperspektivet indgår den studerendes observation af elevers matematiske læring og på vurdering af læremidler til aldersgruppen. I praksisperspektivet lægges vægten på udformning af undervisnings- og læringsmål, modeller til planlægning af undervisning og vurdering af læremidler til aldersgruppen. Det matematikfaglige perspektiv omfatter både det matematiske emne, tal og algebra, og alsidige matematiske arbejds- og tænkemåder, med særligt fokus på kommunikations-, symbol- og formalismekompetence. I t indgår som en integreret del af arbejdet på modulet.

Matematikundervisning og geometri Kort beskrivelse af modulet: Kernen i modulet er elevers udvikling af matematisk kompetence indenfor fagområdet geometri på klassetrin. Denne kerne belyses i et samspil mellem et matematikdidaktisk perspektiv, et praksisperspektiv og et matematikfagligt perspektiv. I det matematikdidaktiske perspektiv lægges vægten på forskellige tilgange til matematikundervisning i samspillet mellem elev, lærer og matematikfaget. I dette perspektiv indgår også elevers arbejde med matematikholdige tekster. I praksisperspektivet lægges vægten på undervisningsmetoder til matematikundervisningen på klassetrin. Heri indgår udformning af undervisnings- og læringsmål, planlægning af matematikundervisning, elevers kreative aktiviteter i og udenfor klassen. I praksisperspektivet lægges vægten på undervisningsmetoder. Heri indgår desuden elevers kreative aktivitetet i og udenfor klassen Det matematikfaglige perspektiv omfatter både de matematiske emner, plan- og rumgeometri, og alsidige matematiske arbejds- og tænkemåder, med særligt fokus på ræsonnements- og tankegangskompetence. I t indgår som en integreret del af arbejdet på modulet.