Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fag, fagligt samspil og metode

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fag, fagligt samspil og metode"— Præsentationens transcript:

1 Fag, fagligt samspil og metode
Kursus: At tænke hovedområderne sammen. Modul: Fagligt samspil og metode

2 Gymnasiereformens krav om samspil
Gymnasiets fagopdeling Behov for sammenhæng mellem fagene som peger ud over fagene. (Jens Dolin s .195). Gymnasiereformens løsning. Fagene skal forpligte sig på en kerne og mødes samtidig med krav om at skulle forholde sig til andre fag gennem fagligt samspil. (Jens Dolin s .195).

3 Konkrete krav om fagligt samspil
AT AP NV Desuden via kompetencemål som indgår i studieplanen.

4 Fag og sag AT er et samarbejde mellem fag med henblik på i fællesskab at belyse en sag. Fag er til for at hjælpe eleverne med at få et vidensmæssigt beredskab så de kan forholde sig til en sag, et konkret emne eller et problem, som de kan møde i livet. (AT-vejledningen kap. 1.1). Fagene udgør en hensigtsmæssig organisering af viden, og har hver især deres særlige perspektiv på verden. (Jens Dolin s )

5 Fagets tre roller Faget belyser sagen der arbejdes med
Faget har et eget perspektiv på sagen (fagets videnskabsteori) Faget er en del af et hovedområde (hovedområdets videnskabsteori)

6 Vigtige spørgsmål Hvad kan mit fag?
Hvad kan mit fag som andre fag ikke kan? Hvilke metoder er karakteristiske for mit fag? Hvordan relaterer mit fag sig til hovedområderne?

7 Metafaglighed ”At indgå i et fagperspektiverende fagligt samspil fordrer præcisering af fagets identitet, dvs. dets vidensformer, empiri, teorier, metoder osv.” (Jens Dolin s .198). Faglærerne skal opbygge en metafaglighed om deres fag. Et vigtigt element i denne eksplicitering er at opbygge et fælles sprog til beskrivelse af vores fag.


Download ppt "Fag, fagligt samspil og metode"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google