”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Sammenhængs-kraft som DYNAMO i klasserummet
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Udviklingschef Anne Holm Sjøberg, Region Hovedstaden
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
AT TRÆDE I DE BEDSTE FODSPOR – FRA PRODUKTIONSSKOLE TIL ERHVERVSUDDANNELSE Under programmet ”Bedre overgang til og fastholdelse i erhvervsuddannelserne”
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Hold Fast – et tværregionalt projekt med fokus på frafald.
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
UJJU Uddannelse til job – job til Uddannelse EU socialfondsprojekt
Målet med projekt Entreprenørskab på kryds & tværs er:
Formål at videreudvikle Silkeborg som en attraktiv uddannelsesby med fremtrædende uddannelsesinstitutioner, der sikrer erhvervsliv og offentlige institutioner.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Hvad er et nationalt videncenter? Centrene er knyttet til CVU-erne/professionshøjskolerne Centrene er støttet af Undervisningsministeriet i en tidsafgrænset.
Lærersamarbejde i Aarhus september 2011 Aarhus Social- og Sundhedsskole.
1 Sundhedsprojektet. 2 Sundhedsprojekt •Projektansøgning 2006 udarbejdet i samarbejde med CVU 2.8mio. fra Familieministeriets pulje til kvalitetsudvikling.
Jytte Hansen UCSyddanmark. Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen.
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: Innovation i 1. linje – Praksisnær Lederuddannelse Navn på institution: VEU Center Øst.
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
Steen Gravgaard Eriksen
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Fjernlånskonference den 26. maj PROFESSIONSHØJSKOLE  Fra 1. januar 2008 er ”professionshøjskole” en fællesbetegnelse for otte af de uddannelses-
Hold Fast Oplæg ved UUO-møde om De gymnasiale uddannelser Christian Alnor rektor ved Middelfart Gymnasium og HF.
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Fællesskaber fastholdelse og personlig udvikling
Velkommen Lærersamarbejde i Aarhus august 2012 Aarhus Tech, Viby J.
Center for Sundhedsteknologi Baggrund:  Sikre regionerne uden for storbyerne gode rammebetingelser for vidensbaseret vækst og udvikling Formål:  At etablere.
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
UU Odense Om at skabe fastholdelse gennem en organiseret mentorindsats i et større byområde.
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
- et bedre sted at lære Velkommen …..vi glæder os til en spændende dag med jer.
Velkommen til Repræsentantskabsmøde
Talent i ledelsesperspektiv Oplæg under temaet: ”Bedre resultater på elevniveau” – med fokus på ledelsesrolle, -motiv og kompetence v/ John Vinsbøl Udviklings-
10 konsortier Mentor Opsam- ling Praktik- pladser IT og læring Intro- duktion Indslus- ning.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Historiefaget og mulighederne i den åbne skole
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Projekter og netværksdannelse på FG Fredericia Gymnasium 7. februar 2015 Orienteringsmøde om Udviklingsplanen fase 2.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Uddannelse med perspektiv FREDERICIA GYMNASIUM FREDERICIA GYMNASIUM 24. oktober oktober 2011.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Broforløbet – Esbjerg, Varde og Vejen Lars Katzmann - Projektejer Marianne Kirk Nielsen – Projektleder Tina Nielsen – Beskæftigelsesrådgiver Jobcenter.
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
1 Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Beskæftigelsesregion - Syd, Nord, Midt, Hovedstaden og Sjælland, Hovedstaden.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Hvordan fungerer erhvervsuddannelsesreformen? Følgeforskningsprojekt - design og resultater 1. november 2016.
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
Regionsprojekt på Campus Køge
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Mød UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Præsentationens transcript:

”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012

 Bevilling fra Region Syddanmarks Uddannelsespulje 2010  Samlet budget kr  Heraf egenfinansiering 18 %, svarende til kr

Projektdeltagere Projektet omfatter følgende uddannelses- institutioner (tilfældig rækkefølge):  Social- og Sundhedsskolen Fyn  Social- og Sundhedsskolen Esbjerg  VUC FYN & FYNs HF-kursus  EUC Vest  Social- og Sundhedsskolen Syd

 Syddansk Erhvervsskole  University College Syddanmark  Emmerske Efterskole  EUC Lillebælt  Sønderskov-Skolen

Projektets formål  At understøtte sårbare unges mulighed for at blive en del af det sociale fællesskab i klassen  Højne trivsel og motivation – med henblik på at fastholde unge i fare for at droppe ud  At inspirere til at gå nye veje i en fælles indsats på tværs af skoleformer  At udvikle, gennemføre og evaluere et undervisningsforløb, der styrker deltagernes personlige og sociale kompetencer

Projektets målgruppe  Sårbare, frafaldstruede unge, som – ud over at være fremmede for uddannelse – slås med sociale og personlige problemer  Elever og undervisere på ungdomsuddannelser (og enkelte grundskoler) i Region Syddanmark

Fokus på relationskompetance  Relationskompetence et nyt begreb i undervisning  Forskning viser, at såfremt undervisere og deltagere er i stand til at knytte relationer til hinanden indbyrdes, er der langt større sandsynlighed for læring  Og for fastholdelse af deltageren i den givne uddannelse  Underviser bevæger sig mod en stærkere rolle som mentor

Relationsskabelse  Projektet tager udgangspunkt i relationsskabelse i klasserummet  Som grundlag for inkluderende undervisning og  Som et ”værktøj” i forhold til at sikre fastholdelse og inkludering i det sociale fællesskab

Projektets leverancer  Projektets deltagere udvikler tilsammen 30 ”værktøjer”  Der sigtes på et gennemsnit med 3 værktøjer pr. skole  Værktøjerne skal være fremmende for trivsel, motivation, sociale relationer og for  Inkluderende undervisning  Værktøjerne udgives på CD-ROM  Og som download på Syddansk Uddannelsesaftales hjemmeside

 Det er målet, at processer og resultater bliver afsæt for fortløbende, pædagogiske netværk i Region Syddanmark – på tværs af skoleformer

Projektets organisering Projektet ledes af en styregruppe, der består af følgende:  Karen Marie Madsen, EUD-forstander, International Business College, Fredericia  Jytte Hansen, Videncenterleder, University College Syddanmark, Haderslev  Lisbeth Simonsen, Forstander, VUC FYN & FYNs HF- kursus

 Der tilknyttes et Advisory Board til projektet  Et ambassadørkorps etableres med henblik på udbredelse af projektet

Koordinering af de samlede aktiviteter i projektet – i tæt samarbejde med styregruppen:  Projektkoordinator, VUC FYN & FYNs HF-kursus, Odense  Regnskabsansvarlig for projektet, IBC Fredericia

Hver deltagende uddannelsesinstitution bidrager til projektgruppen med:  1 leder  1 tovholder til projektgruppen Rammen for skolerne er, at der nedsættes et team på 4 undervisere, som har ansvaret for at udvikle 3 undervisningsværktøjer

Projektets fire faser: Fase 1: Indledende fase (Efterår 2010) Fase 2: Udviklingsfasen (Januar – Juli 2011) Fase 3: Videreudvikling/nye værktøjer (August – December 2011) Fase 4: Udvælgelse og formidling af 30 værktøjer i værktøjskassen (Januar – August 2012)

Projektets afslutning  Undervisere fra de deltagende skoler vurderer egen kompetenceudvikling og værktøjskassens anvendelighed  Projektet inviterer til et afsluttende regionsseminar og  ”Værktøjskassen” præsenteres for en større kreds af uddannelsesinstitutioner  Værktøjerne kan downloades fra Syddansk Uddannelsesaftales hjemmeside  Projektet evalueres med fokus på effektmål