Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Jytte Hansen UCSyddanmark. Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Jytte Hansen UCSyddanmark. Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen."— Præsentationens transcript:

1 Jytte Hansen UCSyddanmark

2 Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen som ét læringsfællesskab. Effektmål: 90 pct. af eleverne i de berørte klasser oplever et godt socialt fællesskab. 75 pct. har en fraværsprocent under 10 pct.. 85 pct. oplever undervisningen som inspirerende. 95 pct. af lærerne er klædt på til at skabe et socialt fællesskab, der inkluderer alle. 95 pct. oplever at være i besiddelse af de rette kompetencer og værktøjer til at gennemføre undervisningen som ønsket. Projektet berører 46 undervisere, 12 ledere og 1.150 elever i Region Syddanmark. Undersøgelsen gennemføres i skoleåret: August 2011 – Juni 2012

3 Før-måling (starten af skoleåret)  Et pilotprojekt i foråret 2011 (forarbejde til udarbejdelse af spørgeskema)  Spørgeskema til eleverne (skal følge samme spor som effektmålingen – dvs. samme spørgsmål, så man kan se udviklingen).  Spørgeskema til lærerne (skal følge samme spor som effektmålingen – dvs. samme spørgsmål, så man kan se udviklingen).  Nøgletal – fravær, frafald, karakterer… (hvis det ikke er muligt at anskaffe tallene, så indføres spørgsmål omkring fravær og karakterer i spørgeskemaet til eleverne)

4 Effektmåling (sidst på skoleåret – i starten af maj)  Spørgeskema til de involverede lærere: Har lærerne brugt værktøjerne i løbet af skoleåret, hvordan synes de i givet fald, det har fungeret? Har de følt sig klædt på til at skabe et socialt fællesskab? Hvordan kan det eventuelt videreudvikles (kommentar-boks)? Spørgsmål vedr. værktøjskassen med de 30 konkrete værktøjer til fremme af en relationsskabende og inkluderende undervisning.  Spørgeskema til eleverne (oplevet fællesskab, forskellige typer fællesskab, vurdering af undervisning, vurdering af egen læring)  Nøgletal – fravær, frafald, karakterer… (hvis det ikke er muligt at anskaffe tallene, så indføres spørgsmål omkring fravær og karakterer i spørgeskemaet til eleverne)

5 SMTTE- modellen


Download ppt "Jytte Hansen UCSyddanmark. Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google