Ankestyrelsen - en styrelse under Socialministeriet •Ankeinstans på arbejdsskadeområdet •Afgørelser i principielle sager truffet af kommunerne på det sociale.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Advertisements

Den Danske Kvalitetsmodel
Arbejdsmiljø mellem sidevogn og mainstream
Socialreformkommissionen: Betænkning 1 fra 1969:
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Ændring af arbejdsmiljøloven
Skabelon til strategisk plan
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Date :31 1.
Intern survey uge 45.
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Konsensusprocessen.
Den Kommunale Kvalitetsmodel
Lindegårdsskolens forældre samarbejde Forslag til Skolebestyrelsen den 11. oktober 2006 den 11. oktober 2006.
Billedkommunikation i elektroniske journaler Introduktion til projektet Projektets mål er at teste og udvikle billedbaseret kommunikation som et tværfagligt.
Ny Organisation pr. 1. januar 2012 Præsentation
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK og opsamling på forbedringsprojekter Hvordan foregår en KVIK-selvevaluering?
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg for ledelsen m.fl.
Informationsmøde om Kvalitet i MUS - Et projekt i Udviklings- og Omstillingsfonden.
- Dagtilbuddets Fællesskaber
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Temamøde Thyholm og Struer 14. december Temamøde – Thyholm og Struer 1. Svarskrivelse til Indenrigs- og Sundhedsmin. 2. Projekt- og procesorganisation.
Medalje til Høje-Taastrup
UDVIKLINGSFORLØB FOR LEDERE Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland Modul 1 Ved brug af materialet og yderligere information kontakt: Jens Linder, Chefkonsulent,
Kontaktperson-ordning = primærvoksenfunktion = mentorordning VANGEBOSKOLEN
CBS Bibliotek …flere fremtider, én strategi René Steffensen Statsgruppens temadag 20. november 2006.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
PBJ Consult A/S – Mere end et systemhus HR i øjenhøjde
Lederseminar 2014 Varde Kommune
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
Efter konsensus. Det er spild af tid at gennemføre en selvevaluering uden at følge den op med klare forbedringsprojekter! Prioritering Alle forbedringsområderne.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Introduktion til KVIK - selvevaluering fra start til slut Temamøde 24
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
Det gode selvevalueringsforløb Oplæg i Committed Netværket 2006 Torsdag den 12. oktober Hvilke overvejelser bør man gøres sig før man begynder?
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Borgerinddragelse: Baggrund 9. maj Behov for borgerinddragelse? Tilfredshed med ”den måde demokratiet fungerer på” 5% er medlemmer af partier.
Individuel selvevaluering. Øvelse Hvad tror du ville være en udfordring for dig ved at gennemføre den individuelle selvevaluering? - diskuter gerne med.
Randers Kommune. 2 Stabene i Randers Kommune - 2 Møde gruppen af stabsledere – Velkommen v. Klaus Christiansen - Introduktion til arbejdsprocessen.
COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 1 Arbejdsform og indhold Seminar 1 - Præsentation af principperne.
Status for arbejdet med KVIK Tal og fakta Hvad viser evalueringen af KVIK projektet og hvad siger I selv om arbejdet med KVIK? Hvad kan vi så lære af det?
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
KVIK KvalitetsVærktøj til udvikling af Innovation og Kompetence
Sundhedspolitisk Dialogforum D. 20. maj Dagens program: Fælles frokost Velkomst v. Anders Broholm Status vedr. Politisk Sundhedsaftale.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
Lederevalueringens betydning  Det forberedende arbejde – visioner og værdier – meget spændende proces  Den 17. marts 2003 afleverede jeg 3 spørgeskemaer.
Kompetencerejsen Program informationsmødet 14. maj Velkomst ved Henrik Hjortdal, SCKK Hvad karakteriserer et godt forskningsmiljø?
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
©SCKK 2005 Excellence Netværk 2004/2005 KVIK vs. Excellence – kan de kombineres og hvordan?
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
KVIK Værktøjer SCKK har udviklet en række værktøjer, som støtter op undervejs i selvevalueringsprocessen: KVIK Selvevalueringsvideo – er til alle, der.
Erfaringer med at gennemføre en KVIK selvevaluering på SBi Susanne Tang Merit Statens Byggeforskningsinstitut.
Formål med at deltage i netværket Sparring og kompetenceudvikling af tovholderen i forhold til at gennemføre en selvevalueringsproces optimalt Støtte og.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Den individuelle evaluering.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Fremtidens mål for SAB 23/5 – 2018 Formål med mødet: At sammensætte en styregruppe, der kan træffe overordnede beslutninger samt varetage SAB’s samlede.
Præsentationens transcript:

Ankestyrelsen - en styrelse under Socialministeriet •Ankeinstans på arbejdsskadeområdet •Afgørelser i principielle sager truffet af kommunerne på det sociale område •Ankeinstans i sager om fjernelse af børn fra hjemmet •Koordinerer praksis på landsplan (en sag under de samme betingelser får det samme resultat i hele landet) •Sekretariat for Ankenævnet for Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring, Arbejdsmarkedets Ankenævn og Arbejdsmiljøklagenævnet

Ankestyrelsens arbejde med kvalitet •I foretog Ankestyrelsen en selvevaluering efter Excellence-modellen •Søgte den offentlige kvalitetspris •Modtog anerkendelsesprisen i 2001/2002 for den offentlige sektor

Hvad lærte vi af Excellence- modellen? •Arbejdet med en selvevaluering efter denne model er meget omfattende og kompleks •Vanskeligt at få kendskabet til evalueringstankegangen udbredt i organisationen

Ny styregruppe for kvalitetsudvikling •Sikre at Ankestyrelsen lever op til bestemmelserne om kvalitet i resultatkontrakten •Sikre at kvalitetsarbejdet udvikler sig i overensstemmelse med husets vision og strategier for området. Sammensætning: •Vicestyrelseschef •Personalechef •4 chefer fra de to afdelinger med linjekontorer

KVIK blev prøvet •KVIK fremstår som en mere lettilgængelig og knap så teoretisk en model som kvalitetsmodellen. •Egnet som et dagligdags værktøj, der er nemmere at arbejde med og få bredere ud •Afprøvet i den samlede chefgruppe i maj 2005 •Chefgruppen foreslog, at der blev indhentet erfaringer fra andre offentlige arbejdspladser

Køreplan for KVIK- selvevaluering •Beslutning i chefgruppen primo •Endelig procesbeskrivelse forelægges chefgruppen før sommerferien 2006, indeholdende en uddannelsesplan for tovholdere. •Undervisning af tovholdergruppen efter sommerferien/primo efterår 2006, eventuelt efterfulgt af introduktionsundervisning for hele huset (eks. 2 timer i kantinen). •Afholdelse af selvevalueringsdag lige efter efterårsferien 2006 (uge 43)

Formål med KVIK-selvevalueringen •gøre status over hvor styrelsen befinder sig inden for hvert af de 9 temaer i KVIK- modellen og på baggrund heraf formulere forbedringsmuligheder og konkrete indsatsområder. •indhente erfaringer til brug ved fremtidige KVIK-selvevalueringer i styrelsen. •sikre medejerskab til KVIK-modellen i hele styrelsen

Udvælgelse af 12 KVIK-tovholdere •Tovholdergruppen er at den skal være repræsentativ for huset. •Både ledere og medarbejdere fra alle afdelinger. •De forskellige faggrupper skal være repræsenteret •Både erfarne og nyere ansatte. •Hvert kontor skal så vidt muligt have et medlem i tovholdergruppen •Den faglige viden om de forskellige temaer i KVIK- modellen er til stede i gruppen. •Tovholdergruppen må ikke være for stor, da det ellers ikke er praktisk muligt at få den fornødne dialog og konsensus. •Tovholdergruppen skal på denne baggrund sammensættes med 12 personer

Besluttet ressourceforbrug for tovholdere I alt 8-9 dage pr. tovholder fordelt på: •2 dage til uddannelse •2 dage til forberedelse til konsensusseminar (dataindsamling, gennemlæsning af materiale, individuel selvevaluering) •2 dage til konsensusseminar •1 dag til KVIK-temadag •1-2 dage til udarbejdelse af endelig konsensusrapport

Besluttet ressourceforbrug for resten af huset •1 dag pr. medarbejder til deltagelse i KVIK-temadagen. •Hertil kommer personalekontorets ressourceforbrug til planlægning af og gennemførelse af hele KVIK-processen.

Overordnet forløb 1.Forberedelse til KVIK-temadag – indledende selvevaluering i tovholdergruppen 2.KVIK-temadag for hele huset 3.Opfølgning på KVIK-temadag – endelig selvevaluering i tovholdergruppen

Forberedelse til KVIK-temadag – indledende selvevaluering i tovholdergruppen •Forberedelse af konsensusseminar (dataindsamling, gennemlæsning af materiale, individuel selvevaluering) v/hver enkelt KVIK-tovholder (perioden 4/9-3/10) •Konsensusseminar 4. oktober •Færdigredigering af første udkast til selvevalueringsrapport (perioden 5/10- 24/10)

KVIK-temadag for hele huset 3/11 •Introduktion for hele huset til KVIK- modellen v/konsulent fra SCKK •Efterbearbejdning på kontorniveau af første udkast til selvevalueringsrapport: Der arbejdes i grupper, som hver især får til opgave at behandle et antal af de 9 temaer (hvert kontor skal drøfte alle 9 temaer).

Opfølgning på KVIK-temadag – endelig selvevaluering •Med udgangspunkt i bidragene fra KVIK- temadagen udarbejdes den endelige selvevalueringsrapport (KVIK-tovholderne) •Direktionen tager stilling til det videre forløb

Aktivitet ( ”Fede” aktiviteter involverer hele tovholdergruppen). DatoTidspun kt Intro til selvevalueringsforløbet 8/ – Introduktion til selvevaluering med KVIK v/SCKK 14/99.00 – Individuel selvevaluering v/tovholderne hver for sig /9 Gennemlæsning af individuelle selvevalueringer (tovholderne hver for sig) 2 – 3/10 Konsensusseminar 4/ – Færdigredigering af oplæg til konsensusrapport til brug på KVIK-temadagen /10 Opfølgning på konsensusseminar og introduktion til rollen som tovholder på KVIK-temadagen for hele styrelsen 25/ – KVIK-temadag for hele styrelsen v/tovholdere + Ulla, Mads, Mette 3/ – Opsamling på KVIK-temadagen v/Ulla, Mads, Mette 9/ – Færdigredigering af konsensusrapport v/Ulla, Mads, Mette November