Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for."— Præsentationens transcript:

1 Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for Træets Efteruddannelser. Dermed udnyttes der ikke de muligheder for, at ufaglærte og faglærte får mulighed for at få vurderet deres kompetencer og efterfølgende få udarbejdet en uddannelsesplan, der kan bidrage til deres målrettede efteruddannelse inden for arbejdsmarkedsuddannelserne. De manglende kompetencevurderinger og udarbejdelse af uddannelsesplaner kan være en hindring for, at flere medarbejdere inden for træ- og møbelindustrien får tilegnet sig de kompetencer, som branchens virksomheder efterspørger. 2. Baggrund for problemet Der er flere forskellige udfordringer i forhold til at få gennemført flere IKV i AMU-forløb inden for Træets Efteruddannelser. Nogle af udfordringerne skitseres her: - De potentielle målgrupper for IKV i AMU har ikke kendskab til IKV i AMU - AMU-faglærerne sætter ikke i tilstrækkelig grad IKV i AMU på dagsorden over for AMU-kursisterne - Uddannelseskonsulenter sætter ikke i tilstrækkelig grad IKV i AMU på dagsorden over for virksomhedernes ledere og medarbejdere samt jobcentre, som kunne bidrage til, at flere ledige får mulighed for at deltage i IKV i AMU. - Øvrige skolerepræsentanter relateret til erhvervs- og efteruddannelse inden for træ- og møbelindustrien bidrager ikke i tilstrækkelig grad aktivt til at øge målgruppernes kendskab til IKV i AMU - AMU-faglærerne har ikke et tilstrækkeligt kendskab til, hvordan de kan planlægge og gennemføre IKV i AMU i relation til uddannelsesstrukturer i Træets Efteruddannelser. - Træets Efteruddannelser er først i begyndelsen af 2012 begyndt at sætte fokus på, hvordan efteruddannelsesudvalget kan hjælpe skolerne til at gennemføre flere IKV i AMU-forløb, der tager udgangspunkt i AMU-uddannelsesstrukturer. 3. Afgræns og beskriv målgruppen Den primære målgruppe er AMU-faglærere inden for Træets Efteruddannelsers uddannelsesområder samt uddannelseskonsulenter på skolerne, der har kontakt med virksomheder inden for træ- og møbelindustrien og/eller som har kontakt med ledige, der via aftaler med jobcentrene kan deltage i IKV i AMU. Sekundære målgrupper er dels øvrige AMU-faglærere, uddannelseskonsulenter, ledere og administrative medarbejdere fra de to erhvervsskoler, der indgår i projektet, samt faglærere inden for snedkernes erhvervsuddannelser. Målgrupperne for den afsluttende konference samt for formidlingsaktiviteterne i projektet vil – udover ovennævnte – være repræsentanter fra andre AMU-udbydere, repræsentanter fra Træets Efteruddannelser og andre efteruddannelsesudvalg, Ministeriet for Børn og Undervisning samt andre interessenter.

2 Projektets umiddelbare effekterProjektets aktiviteter Udarbejdelse af nyhedsbreve om projektets aktiviteter og resultater Udarbejdelse af et inspirationshæfte om IKV i AMU i relation til AMU- uddannelsesstrukturer Faglærere og uddannelseskonsulenter har viden om regler og procedurer for gennemførelse af IKV i AMU Faglærere får udviklet og afprøvet konkrete metoder til gennemførelse af IKT i AMU i forhold til uddannelsesstrukturer inden for Træets Efteruddannelser Uddannelseskonsulenterne får udviklet strategier for, hvordan de kan komme i dialog med potentielle IKV-deltagere, virksomheder og jobcentre om deltagelse i IKV i AMU inden for Træets Efteruddannelser AMU-faglærere og uddannelseskonsulenterne gennemfører udviklingsaktiviteter mellem udviklingsseminarerne Gennemførelse af fire udviklingsseminarer af 1-2 dages varighed for AMU-faglærere og uddannelseskonsulent fra Skive Tekniske Skole og Herningsholm Erhvervsskole Afholdelse af IKV-temamøder for AMU-faglærere og uddannelseskonsulenter på Skive Tekniske Skole og Herningsholm Erhvervsskole Uddannelseskonsulenterne får udviklet metoder, der kan anvendes i forbindelse med den indledende vejledning og rådgivning af IKV-deltagere AMU-faglærere fra forskellige efteruddannelsesområder på forskellige uddannelsesinstitutioner kan finde inspiration til gennemførelse af IKV i AMU i relation til AMU-uddannelsesstrukturer Revidering af TE’s praktiske vejledning til IKV i AMUC AMU-faglærere og uddannelseskonsulenter gennemfører IKV i AMU for ufaglærte og faglærte inden for træ- og møbelindustrien AMU-faglærere og uddannelseskonsulenter på Skive Tekniske Skole og Herningsholm Erhvervsskole får et øget fokus på IKV i AMU samt indsigt i, hvordan der kan gennemføres IKV i AMU i relation til AMU- uddannelsesstrukturer Revideret og opdateret vejledning til IKV i AMU EUD-faglærere får indsigt i IKV i AMU, hvilket dels kan bidrage til at udbrede kendskabet til mulighederne og dels kan bidrage til, at EUD- og AMU-faglærere kan få et fælles fokus på mulighederne for individuelle kompetencevurderinger Der sker en styring og kvalitetsudvikling af projektet – både på et overordnet niveau og i forhold til projektdeltagernes udviklingsarbejde mellem udviklingsseminarerne Afholdelse af en konference om IKV i AMU Nedsættelse af en styregruppe, der afholder fire styregruppemøder i projektperioden Inspirationshæfte med eksemplarisk model for gennemførelse af IKV i AMU i relation til AMU-uddannelsesstrukturer Udarbejdelse af en eksemplarisk model for gennemførelse af IKV i AMU i relation til AMU-uddannelsesstrukturer Udarbejdelse af en evalueringsrapport om projektet Projektdeltagerne udarbejder mål- og handleplaner for deres udviklingsarbejde på skolerne Videndeling internt /eksternt Evaluering af gennemførte IKV i AMU-forløb


Download ppt "Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google