Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet"— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til møde om opsamling på udmøntning af initiativerne fra OK15
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet Velkomst og rammesætning ved TR Arbejdsmiljøvinklen ved AMR Fælles systematisk opsamling TR’s og AMR’s præsentation af konkrete initiativer til ændringer på skolen Afrunding og tilbagemelding på, hvordan vi arbejder videre både på central-, kreds- og skoleniveau. Video med formanden Velkomst ved TR – program og formål Oplæg fra AMR om social kapital Fælles systematisk opsamling på Bilag 4 (én samlet besvarelse pr. tillidsrepræsentant) TR’s og AMR’s konkrete forslag til initiativer (forberedt på lokalt kredsmøde forud for dagens møde) Deltagerne drøfter, hvad vi lokalt på skolen kan gøre noget ved, og hvad har vi brug for, at kredsen gør noget ved

2 Video - velkomst Husk at sørge for, at der er forbindelse til internettet, og at der er lyd på. Klik i den sorte firkant, når Power Pointen vises som diasshow. Så åbner en browser videotjenesten Vimeo, og videoen med Anders Bondo Christensen kan startes.

3 Formål Konkrete forbedringer på skolen
- tilbagemelding til medlemmerne Indsamle dokumentation i forhold til det fortsatte arbejde Styrke fællesskabet – vi gør noget sammen Styrke organisationen – vigtig dokumentation Styrke organisationen – medlemmernes opbakning Mødet i dag om ”Opsamling på udmøntning af initiativerne fra OK 15” er en del af en fælles samlet indsats i Danmarks Lærerforening. Foreningen vil på alle niveauer skabe positive resultater for medlemmernes arbejdssituation. Derfor holdes der møder på alle arbejdspladser omfattet af lov 409.   Det fælles møde er af stor betydning for foreningens muligheder. Foreningen vil arbejde for, at medlemmerne oplever, at de er en del af løsningen, og at deres deltagelse er afgørende for, at vi sammen kan skabe bedre vilkår. Det, vi drøfter i dag, er, hvordan vi kan fortsætte arbejdet med at forbedre arbejdssituationen ved at anvende arbejdstidsreglerne i lov 409 og bilaget om arbejdstid fra OK15 på den bedst mulige måde. Der er mange andre forhold, der betyder noget for arbejdstidsvilkårene. F.eks. skolernes budgetter, lærermangel, samarbejdet med andre personalegruppe osv.  I dag bidrager vi til en fælles landsdækkende opsamling på, hvordan vi oplever, at initiativerne fra OK 15 er udmøntet på vores skole. Besvarelserne fra den fælles opsamling bliver sendt til foreningen centralt. Foreningen vil efterfølgende give konkrete tilbagemeldinger på, hvordan arbejdssituationen opleves. Vi vil også få en konkret tilbagemelding på, hvordan resultaterne bliver brugt på alle niveauer af foreningen. I dag vil vi også drøfte, hvordan vi kan skabe konkrete forbedringer på vores skole.

4 Arbejdspladsens sociale kapital
Tilføj sted og dato En forbedret planlægning af arbejdstiden som følge af et samarbejde om de 15 punkter er med til at skabe tillid mellem ledelse og medarbejdere. Når kriterier for opgaveoversigterne er meldt klart og tydeligt ud, bidrager det til en oplevelse af retfærdighed, fordi man kender begrundelserne for de valg, der er truffet. Når ledelse og medarbejdere samarbejder om planlægning af arbejdstiden, leder det naturligt til en dialog om kerneopgaven og den gode tilrettelæggelse af kvalitet i undervisningen. Dermed øges samarbejdsevnen. For at arbejde med begrebet social kapital er det nødvendigt med en måling; altså en her og nu og så efter noget tid når der har været en indsats. De 3 elementer bør være kendetegnet for en god arbejdsplads. Social kapital også kaldet de tre diamanter: Tillid – at man kan regne med hinanden; herunder at medarbejderne har tillid til det, kolleger og ledelse siger, og at ledelsen har tillid til, at de ansatte af sig selv udfører et godt stykke arbejde. At de kriterier, som opgavefordelingen er udarbejdet efter, er klare, kendte, velbegrundede og helst accepterede, bidrager til at undgå mistillid, myter, konflikter og utilfredshed. Retfærdighed – at alle parter i virksomheden oplever, at de bliver fair behandlet. Det handler ikke kun om, at ”goderne” bliver retfærdigt fordelt, men mindst lige så meget om, at ”tingene går ordentligt for sig”. Gennemskuelighed er et nøgleord. Det at der opleves fair processer i forhold til tildeling af timer og opgaver. Samarbejdsevne – at medarbejdere og ledelse formår at arbejde effektivt sammen om kerneopgaven.  Det er vigtigt for den enkelte at kende sin opgaver og opgavemængde SAMT at opleve, at eget arbejde bidrager til et fælles mål – at alle arbejder i samme retning.

5 Systematisk opsamling
Fælles besvarelse af spørgeskema om initiativerne i Bilag 4: <INDSÆT: link til spørgeskema, som TR har fået tilsendt og aktivér spørgeskemaet på mødet> Alle TR får tilsendt en mail med eget link til spørgeskemaet. Kopiér linket fra mailen. Markér teksten ”<INDSÆT: link til spørgeskema, som TR har fået tilsendt og aktivér spørgeskemaet på mødet>” her på dias 5. Indsæt linket i stedet for teksten. Tryk evt. på Enter-tasten (↵) for at aktivere teksten som link (der kommer en streg under). Når Power Pointen vises som ”diasshow”, kan linket aktiveres ved klik. Spørgeskemaet skal besvares på mødet sammen med medlemmerne. Spørgeskemaet er netbaseret, og besvarelsen kan derfor laves direkte på mødet.

6 Vores konkrete indsatser
< INDSÆT: Her præsenteres det materiale, TR og AMR har forberedt på møde i kredsen INDEN mødet> Inden mødet vægter kreds, TR og AMR på baggrund af erfaringerne lokalt, hvilke af de 15 punkter fra bilag 4, der kan medvirke til at forbedre arbejdssituationen på de enkelte skoler. Der er lavet et værktøj til kredsens, TR’s og AMR’s udvælgelse af konkrete indsatser. I det foreligger der præproducerede dias for hvert initiativ i bilag 4, som indeholder relevante aftalerelaterede spørgsmål og arbejdsmiljømæssige temaer. Hertil er der uddybende beskrivelser i noterne til hvert dias. TR gør sig på baggrund af drøftelsen klart, hvilke konkrete indsatser der skal være på skolen, og hvad der tages fat på sammen med ledelsen. TR fremlægger sine tanker for medlemmerne.

7 Hvad er vigtigst? Hvilke af de 15 punkter er det vigtigst, at der sker ændringer med her hos os? Hvad arbejder vi videre med både på kredsniveau og skoleniveau? Alle vil få en konkret tilbagemelding på, hvordan resultaterne bliver brugt på alle niveauer af foreningen. TR fremlægger sit oplæg om konkrete indsatser på skolen, og hvad der tages fat på sammen med ledelsen. Medlemmerne supplerer med en drøftelse af, hvilke af de 15 punkter det er vigtigst, at der sker ændringer med her hos os? Det er vigtigt for det videre arbejde, at I som TR og AMR får en fornemmelse af, hvad der fylder mest hos medlemmerne. Det er en forudsætning for, at I og kredsen ved, hvad I skal arbejde videre med for at finde bedre løsninger og for at forbedre arbejdstidsvilkårene.


Download ppt "Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google