November 2010 Skolefusion i Fredensborg. November 2010 Fusionsplan Fusionsplanen er blevet til på baggrund af konstruktive drøftelser i: -Skolebestyrelserne.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Advertisements

Hvor er vi nu? En levende skole – hele dagen Viden og ikke vaner
Vision Ganløse og Slagslunde Skole
Skolereform august 2014………………
Forældreorientering Skolereformen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Informationsmøde på Lindebjergskolen
Skolereformen på Peder Syv Skolen
8. december 2010 på Egegård Skole
Aldersintegration - et middel til at opnå målet
Informationsmøde - Gug Skole 2014/15
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 11. november 2013.
Trivselsgrupper for forældre
Årsmøde for alle forældre 8. marts 2007 ”Skolen sprænger alle rammer” Årsmøde for alle forældre Mårslet Skole Torsdag den 8. marts 2007 Klokken
Frøslev-Padborg skole
Skolepolitiske visioner og mål
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
- fortsat midt i en flekstid?
Fjordbakkeskolen forældremøde
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
HØJELSE SKOLE.
Lokalområde 4 På skolerne i lokalområde 4 foregår der høj grad af forandring og udvikling, som er med til at sikre, at alle skoler fungerer optimalt i.
Svømning i den danske folkeskole Pilotprojekt i tre danske kommuner Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Svømmeunion.
Folkeskolereformen på Kirkebakkeskolen Anette Leonhard
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Plan for samarbejde mellem Rønnevangsskolen/Torstorp Skole
Folkeskolereformen - generel information
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Lektiehjælp og faglig fordybelse Lektiehjælp og faglig fordybelse frem til næste folketingsvalg: - Skolen skal tilbyde børnene lektiehjælp og faglig fordybelse.
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Oplæg til fællesmøde om Ny skole 2013 Mandag d. 2. juni – 21: 30 på Søndergård Skole v/ skolechef Per Udesen og Børne- og Kulturdirektør Klaus.
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Elevplaner 2009 Det reviderede fælles elevplanskoncept Fælles Mål 2009
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Forslag til løsning af fritids-delen i forbindelse med en samlet indskoling i Fredensborg skoledistrikt. Februar 2011 Udarbejdet af Kometen og Lundely.
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Skolestruktur på Lundebakkeskolen Dagsorden 1. Velkomst v. skolebestyrelsen 2. Præsentation af Næstved Kommunes skolestrukturforslag v. Skoleafdelingen.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Skolebestyrelsens beretning Skåde skole.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Lokalområde 5 Med venlig hilsen Dagplejen Daginstitutionen Tumlegården Børnehaven Grankoglen Vestsalling Skole og Dagtilbud.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 8. november 2011.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Informationsaften på den nye distriktsskole i Skovlunde.
Dialogmøde 17. januar 2011.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Kursusaften for nyvalgte skolebestyrelser 21.november 2012.
Stormøde d. 9. juni 2010 Ledelsens årsberetning og kig i krystalkuglen.
SKOLE- REFORM En ny retning – en ny skolevej. De gode intentioner Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen.
Velkommen til Vestervangsskolen
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Skoleindskrivningsmøde
Det handler om eleverne
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

November 2010 Skolefusion i Fredensborg

November 2010 Fusionsplan Fusionsplanen er blevet til på baggrund af konstruktive drøftelser i: -Skolebestyrelserne på Asminderød- og Fredensborg Skole -Personalegrupperne på begge skoler -LU på begge skoler -Den nye ledelse -Fusionsudvalget

November 2010 Fusionsplan Det er således vores anbefaling vedr. struktur: -At der i perioden 1/ til 1/ ( hvor den nye skole skal stå klar ) ikke sker strukturændringer på hverken Asminderød Skole eller Fredensborg Skole. Personaletilpasninger og optimeringer jf. fusionsoplægget dog undtaget. Perioden skal bruges til opkvalificering af alle samarbejdsrelationer, og al forberedelse. -At de forventninger der har været drøftet og lovet gennem de sidste 4 år på Asminderød Skole indfries. Det betyder, at næsten hele personalet og alle klasser (2. til 9.) rykker fra Asminderød Skole til Vilhelmsro den 1/8 2012, når skolen står færdig

November 2010 Fusionsplan -At alle BH-klasser starter på Fredensborg Skole fra den 1/ ( Der oprettes således 3 spor på Fredensborg Skole/ Benediktevej ) - Samtidig med udflytningen af elever og personale fra AS til Vilhelmsro, overflyttes hele udskolingen fra FS også og samles ligeledes på Vilhelmsro. - I perioden 2012 og frem til 2015 samles indskolingen på Benediktevej – med en årgang af gangen samtidig med at der overflyttes en årgang om året. Andre modeller overvejes.

November 2010 Fusionsplan -Som følge af denne anbefaling, mål Fritid- og klubtilbud tilpasses således at, - Lundely i årene 2011 – 2015 tilpasses fritidsdelen evt. med Bh-kl. til 3. kl., mens Vilhelmsro tilpasses klubdelen (4. til 6. kl.) -Mellemåret, 2011 – 2012, skal bruges til at harmonisere og fusionere de 2 skoler på en lang række områder. Klassesamarbejde, fælles arrangementer, fælles projekter ect. ( Fusionsudvalget leder dette arbejde ), men fælles for hele proces er, at der er skabt den nødvendige tid. - At der med denne anbefaling skabes mulighed for en reel fusion, altså sammenblanding af 2 skoler, fordi der er noget at samarbejde om, nemlig klassetrinnet. Det er således også begrundet i en pædagogisk faglig anbefaling.

November 2010 Fusionsplan Bemærkninger: Med denne anbefaling imødekommer vi det grundlæggende ønske fra personale, elever og forældre på begge skoler. Samtidig sikrer planen, på længere sigt, at der åbnes nye udviklingsmuligheder, og at de økonomiske krav fusionsoplægget giver, kan indfries, bl.a. i form af rationaler og stordrift. Med anbefalingen om at placere Udskolingen på Vilhelmsro imødekommes ønsket om at fremtidssikre udbudsviften i udskolingen, og således muligheden for at skabe skoletilbud der ligger ud over hvad vi kender i dag. ( jf. fusionskravet )

November 2010 Fusionsplan Med anbefalingen om at opdele skolen i afdelinger, imødekommes de forventningerne og krav om samarbejde og faglig sparring, som store dele af personalet har, ligesom vi undgår at udvikle et skævt skoletilbud. Endelig giver denne anbefaling størst sikkerhed for, at vi fortsat kan tilbyde kvalificeret undervisning, samt mulighed for at skabe det rum, såvel økonomisk som pædagogisk, som en stærk skole kræver, for at opretholde og tilbyde specialundervisning, AKT, holddeling m.v., elementer der er af vital betydning for at skabe en af Danmarks bedste skole og bedste arbejdspladser.

November 2010 Fusionsplan Men naturligvis er ikke alle ønsker blevet opfyldt. Således vil nogle opleve: -At skolevejen bliver længere -At søskende deles på 2 matrikler -At der ikke er nok parkeringspladser om morgenen -At de ikke går på den samme matrikel ( opfattelse: skole ) alle 10 år. -At interaktionen mindskes mellem visse klassetrin