Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lokalområde 4 På skolerne i lokalområde 4 foregår der høj grad af forandring og udvikling, som er med til at sikre, at alle skoler fungerer optimalt i.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lokalområde 4 På skolerne i lokalområde 4 foregår der høj grad af forandring og udvikling, som er med til at sikre, at alle skoler fungerer optimalt i."— Præsentationens transcript:

1 Lokalområde 4 På skolerne i lokalområde 4 foregår der høj grad af forandring og udvikling, som er med til at sikre, at alle skoler fungerer optimalt i forhold til de kommende demografiske udfordringer. For at fastholde udviklingsarbejdet er det vigtigt, at hver skole har en stærk og udviklingsorienteret lokal ledelse. Skolebestyrelserne, MED udvalgene og skolelederne ved Glyngøre, Durup, Oddense og Roslev Skole anbefaler derfor, at skolestrukturen bevares uændret i lokalområde 4. Vi er fire meget forskellige områder, hvor hver enkelt skole spiller en meget synlig rolle. Det er derfor vigtigt, at vi bevarer en stærk lokal ledelse bestående af både en skoleleder og en skolebestyrelse. Lokal skoleledelse et meget vigtigt værktøj i arbejdet med projekt ”Det er vores børn”. Skolelederen er ofte den lokale ildsjæl og drivkraft, der igangsætter og løfter opgaverne vedr. det lokale samarbejde mellem foreninger, børnehave, daginstitutioner og skole. Vi finder, at tankerne bag den ny folkeskolereform om en stærk ledelse kræver, at der er en daglig leder forankret på hver skole.

2 Lokalområde 4 Frem mod 2020 For at sikre, at børnene frem mod 2020 udfordres fagligt og mødes med lærere med liniefagskompetencer, anbefaler vi, at skoleledelserne udvikler delvis etableret men også nyt samarbejde omkring: Lokale udviklingsprojekter: Aldersintegreret undervisning IPads i støtteundervisningen Fælles emnedage kl. på tværs af skolerne Fælles hytteture og lejrskoler Faglærere på tværs af skolerne Fælles vejlederkorps i Nordsalling – læsevejleder, specialvejleder, fritidsvejleder o.a. Fælles årligt bestyrelsesmøde med fokus på service og kvalitet

3 Lokalområde 4 Fælles Ledelse Tre senarier:
Fællesledelse imellem Roslev Skole og Oddense Skole Fællesledelse imellem Durup Skole og Glyngøre Skole Fællesledelse imellem Roslev Skole, Oddense Skole, Durup Skole og Glyngøre Skole Forudsætninger:  Udgift til ledelse:  Oddense , - kr. Durup , - kr. Glyngøre , - kr. Roslev , - kr. Udgift til stedfortræder er estimeret til ,- kr. Skolelederen har skemalagte timer og akkorder samt div. vikartimer for ca. af ,- kr.

4 Lokalområde 4 Fællesledelse imellem Roslev Skole og Oddense Skole
Fordele.  Det samlede økonomiske rationale udgør ca ,- kr. På den skolelederstilling der fjernes vil der spares i omegnen af ,- kr.(udgift til ledelse – ,- kr. – ,- kr.). I forhold til den tilbageværende skolelederstilling skal der på grund det højere børnetal, tillægges estimeret , - kr. til dækning af de opgaver den tilbageværende skoleleder normalt udfører. Der vil kunne opnås en rationaliseringsgevinst i forhold til skolens administration. Der ville være regnskabsopgaver, sekretæropgaver, indkøbsopgaver etc. der ville kunne slås sammen. Det ville være nemmere at udvikle en fælles overordnet udviklingsstrategi. Ulemper. Der vil mangle en daglig ledelse på en af skolerne. Derved mister man: en leder, der dagligt kan gribe ind i vanskelige elevkonflikter. et samlet overblik over og muligheden for, at tage vare på de ressourcesvage elever og familier. en lokal skolebestyrelse. en lokal udviklingsdynamo.    Ledelse er et meget vigtigt element også i den kommende skolereform. Dette vil derfor være vigtigt, at fastholde en stærk ledelse på alle skoler.

5 Lokalområde 4 Fællesledelse imellem Durup og Glyngøre Skole
Det samlede økonomiske rationale udgør ca ,- kr. På den skolelederstilling der fjernes vil der spares i omegnen af ,- kr.(udgift til ledelse – ,- kr. – ,- kr.). I forhold til den tilbageværende skolelederstilling skal der på grund det højere børnetal, tillægges estimeret , - kr. til dækning af de opgaver den tilbageværende skoleleder normalt udfører. Der vil kunne opnås en rationaliseringsgevinst i forhold til skolens administration. Der ville være regnskabsopgaver, sekretæropgaver, indkøbsopgaver etc. der ville kunne slås sammen. Det ville være nemmere at udvikle en fælles overordnet udviklingsstrategi. Ulemper. Der vil mangle en daglig ledelse på en af skolerne. Derved mister man: en leder, der dagligt kan gribe ind i vanskelige elevkonflikter. et samlet overblik over og muligheden for, at tage vare på de ressourcesvage elever og familier. en lokal skolebestyrelse. en lokal udviklingsdynamo. Ledelse er et meget vigtigt element også i den kommende skolereform. Dette vil derfor være vigtigt, at fastholde en stærk ledelse på alle skoler.

6 Lokalområde 4  Fællesledelse imellem Roslev Skole, Oddense Skole, Durup Skole og Glyngøre Skole  Fordele.   Det samlede økonomiske rationale udgør ca ,- kr. På de skolelederstillinger der fjernes vil der spares i omegnen af ,- kr. I forhold til den tilbageværende skolelederstilling skal der på grund det højere børnetal, tillægges estimeret , - kr. til dækning af de opgaver den tilbageværende skoleleder normalt udfører. Der vil være et økonomisk rationale på ca , - kr. af de skolelederstillinger der fjernes. I forhold til den tilbageværende skolelederstilling skal der på grund det højere børnetal, tillægges estimeret , - kr. til dækning af de opgaver den tilbageværende skoleleder normalt udfører. Samlet set vil man spare i omegnen af , – kr. Der vil kunne opnås en rationaliseringsgevinst i forhold til skolernes administration. Der ville være regnskabsopgaver, sekretæropgaver, indkøbsopgaver etc. der ville kunne slås sammen. Det ville være nemmere at udvikle en fælles overordnet udviklingsstrategi. Ulemper. Der vil mangle en daglig ledelse på en af skolerne. Derved mister man: en leder, der dagligt kan gribe ind i vanskelige elevkonflikter. et samlet overblik over og muligheden for, at tage vare på de ressourcesvage elever og familier. en lokal skolebestyrelse. en lokal udviklingsdynamo.  Ledelse er et meget vigtigt element også i den kommende skolereform. Dette vil derfor være vigtigt, at fastholde en stærk ledelse på alle skoler.

7 Lokalområde 4 Fællesledelse Konklusion
Skolebestyrelserne, MED udvalgene og skolelederne ved Glyngøre, Durup, Oddense og Roslev Skole anbefaler at man ikke planlægger med fælles ledelse i lokalområde 4. Dette begrunder vi i følgende: Vi er fire meget forskellige områder, hvor hver enkelt skole spiller en meget afgørende rolle. Det er derfor vigtigt, at vi bevarer en stærk lokal ledelse bestående af både en skoleleder og en skolebestyrelse. Ligeledes er lokal skoleledelse et meget vigtigt værktøj i arbejdet med projekt ”Det er vores børn”. På vores skoler sker der en høj grad af forandring og udvikling som blandt andet er med til at sikre, at alle skoler fungerer optimalt i forhold til de kommende demografiske udfordringer. Dette udviklingsarbejde er det vigtigt at fastholde igennem en stærk og udviklingsorienteret lokal ledelse.

8 Lokalområde 4 Demografi – overvejelser Durup og Glyngøre
Bestyrelserne og MED udvalg ved Glyngøre og Durup skoler har drøftet en evt. sammenlægning af de to skoler for at få én robust grundskole i Nordvestsalling. Det vil blive en grundskole med 250 – 270 elever Ved sammenlægning vil der være et rationale mellem 1.7 mio. – 2.3 mio. kr. I modellen er der ikke taget højde for, at der vil være øgede udgifter til transport, eller hvis forældrene vælger Roslev skole frem for Durup/ Glyngøre i forbindelse med en sammenlægning.  Fordelene vil være: Større faglig sparring, Bedre udnyttelse af de bygningsmæssige ressourcer Bestyrelserne kan ikke anbefale ovenstående model, uanset om den ”ny” grundskole placeres i Glyngøre eller Durup. Rationalet vil være yderst usikkert fordi: Hvis skolen placeres i Glyngøre vil der være en reel risiko for, at Durup børnene følger med Glyngøre børnene til Dueholm i 7. klasse. Eller at børn fra Durup/Tøndering vælger Roslev skole i stedet. Hvis skolen placeres i Durup er der risiko for, at tanken om en friskole blomstrer op igen i Glyngøre, eller forældrene vælger at flytte børnene til Dueholm allerede fra 0. klasse. Bestyrelserne og MED udvalgene anbefaler derfor, at Durup skole og Glyngøre skole bevares som to selvstændige undervisningssteder.

9 Sammenlægning af de 2 skoler til én på:
Lokalområde 4 Prisniveau elevtal pr Budget 2013 (nuværende tildeling) Durup Skole kr. Glyngøre Skole Nuværende tildeling i alt Sammenlægning af de 2 skoler til én på: Tildeling ved én skole Reduktion i forhold til nuv. tildeling


Download ppt "Lokalområde 4 På skolerne i lokalområde 4 foregår der høj grad af forandring og udvikling, som er med til at sikre, at alle skoler fungerer optimalt i."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google