Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Skoleindskrivningsmøde

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Skoleindskrivningsmøde"— Præsentationens transcript:

1 Skoleindskrivningsmøde
Torsdag den

2 Dagsorden Skovvejens skole
Velkommen ved distriktsskoleleder Gitte Graatang Indskrivning v/ Gitte Graatang Pædagogiske tanker og erfaringer v/ indskolingsleder Martin Asp Pædagogiske tanker og erfaringer v/ 0. kl. ledere Mål og indhold i BFOen, samt orientering om brobygning og majbørns forløb v/ BFO-leder Michael Lange Uformelle samtaler med personalet og mulighed for at se en 0.klasse lokale

3 Skovvejens Skole i store træk Skoleindskrivning og skolevalg
Velkommen Kort præsentation Skovvejens Skole i store træk Skoleindskrivning og skolevalg

4 Skovvejens Skole i store træk
1022 elever To matrikler Skovvejen Skole Øst og Skovvejens Skole Vest 4 – 5 spor – 45 klasser. 12 på Vest og 33 på Øst 5 afdelinger med 5 pædagogiske ledere 3 BFO afdelinger Traditioner – som binder skolen sammen Lige nu 124 elever kommende 0.klasse elever i vores skoledistrikt –svarende til 5 klasser Men vi er først lige begyndt indskrivningen

5 Skovvejens skole Alle børn er sikret en plads i det skoledistrikt, hvor de bor (jf. Folkeskoleloven) Hvor barnet placeres, besluttes af distriktsskolelederen ud fra rammer for klassedannelsen, fastsat af Kommunalbestyrelsen Der er frit skolevalg i Danmark (jf. Folkeskoleloven § 36 stk. 3). Det betyder, at forældre frit kan vælge, hvilken af de fem skoler i Ballerup Kommune deres børn skal gå på, hvis der er plads på den skole, de ønsker.

6 Ind i vores skoledistrikt
Rammer for frit skolevalg ved indskrivning i 0. klasse – ved skoleårets start Kommunalbestyrelsen har sat følgende rammer for det frie valg: Søskendekriterie: Søskende til børn, der i forvejen går på en skole uden for skoledistriktet, har ret til at blive optaget på den skole, som de ældre søskende går på. Det er dog et krav, at søskende vil komme til at gå på skolen samtidig. Søskendekriteriet gælder ikke børn i specialtilbud, eller børn der ikke bor i Ballerup Kommune. Søskende defineres som biologiske halv- og helsøskende samt børn med samme folkeregisteradresse. Hvis man imod eget forældreønske er blevet anvist en institutionsplads udenfor ens skoledistrikt har man ret til at få en plads i dette skoledistrikt. Har forældrene selv valgt en institutionsplads udenfor eget skoledistrikt, har man ikke denne ret. Når distriktsbørn og børn, der opfylder søskendekriteriet er placeret, behandles ansøgninger fra andre. Alle børn kan optages på en skole, hvis elevtallet i den enkelte klasse er under 24.

7 Tildelingen af pladser sker i prioriteret rækkefølge:
Skovvejens skole Tildelingen af pladser sker i prioriteret rækkefølge: 1. Elever med bopæl i Ballerup Kommune går forud for elever med anden bopælskommune. 2. Elever, der bor tættere på skolen, optages forud for elever, der bor fjernere fra skolen. På skoler på to matrikler defineres afstanden til skolen ud fra det punkt, der ligger midt på fugleflugtslinjen mellem de to matrikler i distriktet. 3. Hvis der er flere ansøgninger end der er plads til, foretages lodtrækning under hensyntagen til ovenstående prioriteringer.

8 Valgt Skovvejens Skole – matrikelfordeling:
Retningslinjer for fordeling af elever i distriktet (gældende for skoler på to matrikler) Det er distriktsskolelederen, der træffer alle konkrete beslutninger vedrørende skolens elever, herunder også hvilken klasse den enkelte elev placeres i. Lederens konkrete beslutninger skal ske inden for de mål og rammer og principper, som Kommunalbestyrelsen henholdsvis skolebestyrelsen har fastsat (jf. Folkeskoleloven § 45 stk. 2). Det er derfor distriktsskolelederen der afgør, hvor de enkelte børn ind- skrives inden for de rammer, som Kommunalbestyrelsen har opstillet.

9 Indskrivning til 0. klasse:
Skovvejens skole Kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune har opstillet følgende kriterier i prioriteret rækkefølge for fordeling af elever på to matrikler: Indskrivning til 0. klasse: Der skal være minimum to spor på hver matrikel. Klasserne skal have en ensartet størrelse. Der tilstræbes en klassestørrelse på 24 elever pr. klasse. Er klassekvotienten mindre end 24, er det lederen, der afgør fordelingen.

10 Fordeling på matriklerne
Kriterier for fordeling på matriklerne: 1. Forældreønsker. Hvis ikke alle forældreønsker kan opfyldes: 2. Søskendekriterie. Elever, der har søskende på den ønskede matrikel efter eleven er startet i skole (søskende defineres på samme måde som i det overordnede søskendekriterium). For Skovvejens Skole gælder søskendekriteriet ikke efter 5. klasse på Vest 3. Nærhedsprincip baseret på bopæl. Udover ovennævnte rammer fastsat af Kommunalbestyrelsen, skal de enkelte skolebestyrelser udarbejde principper for fordeling af elever mellem klasser i distriktet.

11 Hvordan kommer det til at foregå?
Skovvejens skole Hvordan kommer det til at foregå? Alle forældre ønsker afdeling/matrikel Antallet af klasser findes – minimum to pr afdeling Ved 4 klasser – skal klasserne være lige store. Altså halvdelen på Øst og halvdelen på Vest Er det ikke tilfældet skal elever bytte matrikel Skolen undersøger om ”nogen har byttet” (uden søskende kriteriet er opfyldt) – i givet fald kontaktes forældrene og får at vide, at de placeres på den oplagte matrikel. Er fordelingen fortsat skæv – spørger vi alle forældre, om der er nogen, som frivillig vil bytte/flytte matrikel. I sidste ende er det distriktsskolelederen, som placeres eleverne – ud fra kriterierne - forældre kontaktes.

12 Pædagogiske tanker og erfaringer for afdelingerne
Skovvejens skole Øst og Vest Pædagogiske tanker og erfaringer for afdelingerne Præsentation Traditioner Samarbejde på tværs StudieZonen

13 Børnehaveklasserne - Færdigheds – og vidensmål Sprog
Skovvejens skole Børnehaveklasserne - Færdigheds – og vidensmål Sprog Matematisk opmærksomhed Naturfaglige fænomener Kreative og musiske udtryksformer Krop og bevægelse Engagement og fællesskab

14 Skovvejens skole

15 BFO Skovvejen - en del af skolens samlede virksomhed
Skovvejens skole BFO Skovvejen - en del af skolens samlede virksomhed Indgang til skolen. Det er her vi mødes 2. maj. Brobygning med børnehusene. Tryghed for børnene – kende til det nye sted og de voksne og alle de andre børn Samarbejde med børnehaveklasselederne. Viden og praksis bliver givet videre.

16 En BFO på Skovvejens skole. Fordelt på Øst & Vest.
BFO Skovvejen BFO, en del af skolen. Et læringsmiljø der støtter børns fællesskaber og børns alsidige udvikling i et tæt samarbejde med skolens undervisningsdel og forældrene. En BFO på Skovvejens skole. Fordelt på Øst & Vest.

17 Sen klassedannelse. Fordeling af børn og opstartsgrupper
Skovvejens skole BFO Skovvejen Det at man som barn skal starte i BFO. Nye voksne – nye kammerater – nye omgivelser – nye forventninger. Bibeholde / styrke barnets kompetencer. Sen klassedannelse. Fordeling af børn og opstartsgrupper Ny forældre i BFO. Formidle viden til hinanden. Samarbejde omkring overgangen.

18 Skoleindskrivning 2018/2019 Skovvejens skole
Uge 45 – 48 Digital indskrivning Uge 49 – 1 Familier der ikke har indskrevet barn kontaktes. Uge 2: Distriktsskoleleder afgør i samarbejde med forvaltningen antal klasser. Uge 3: Gruppedannelse begynder på skolerne. Børn udenfor skoledistriktet får besked. Uge 9: Gruppedannelse er slut. Beslutning sendes til alle forældre. Uge 16: Informationsmøder Øst & Vest. Uge 18 (2. maj): Børn starter i BFO/Skole. Uge 33 (13. august): Første skoledag.

19 Skovvejens skole Cafesnak Mulighed for at snakke med personalet og se et 0.klasse lokale


Download ppt "Skoleindskrivningsmøde"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google