Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

HØJELSE SKOLE.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "HØJELSE SKOLE."— Præsentationens transcript:

1 HØJELSE SKOLE

2 FRA Landsbyskolen

3 TIL Landsbyskolen

4 Strategi for Højelse Skole/SFO 2008

5 Mission At give alle børn mulighed for at lære i et trygt miljø, så de har mulighed for at afslutte 9. klasse med en tilfredsstillende afgangsprøve, der giver adgang til alle ungdomsuddannelser. At alle eleverne udvikler sig socialt og emotionelt til at indgå menneskelige relationer og påtage sig et samfundsmæssigt ansvar.

6 Vision En bæredygtig skole/SFO, som udvikler den praktiske del af fagenes indhold, for at fremme elevernes forståelse og højne det faglige niveau. At skabe et godt arbejdsmiljø for elever og lærere/pædagoger At skolen herigennem fastholder/rekrutterer kvalificerede lærere på/til Højelse Skole. Skolen vil gerne være kendt for at forene den teoretiske viden med den praktiske viden.

7 Fokusområder Sundhed Grøn skole/SFO Det pædagogiske læringscenter
Den fleksible skole Samarbejdsrelationer

8 Aktiviteter Sundhed At lærergruppen udarbejder en handlingsplan for det kommende skoleår, hvori de indtænker den fysiske del af skolens sundhedsprojekt, f.eks. motionsklippekort og ekstra idrætstimer på 6. klassetrin. (2008/2009) SFO’en laver input til ovenstående. I forbindelse med det internationale samarbejdsprojekt fokuserer på hjemkundskab/kostvaner og spændende opskrifter. (2008/2010) Udvikle ideen om et fastetableret sundhedseksperimentarium. Fokus på den danske frokost.

9 Aktiviteter Grøn skole/SFO Søge naturfagspuljen om midler
Etablere kontakt til andre intressenter i 2008. Samarbejde med Herfølge skole om Folkeskolesamlingens dag indenfor naturfag. 2008/2009/2010. ”Skovens” udnyttelse - plan udarbejdes 2008 og 2009/2010 laves installationer til brug i undervisningen. Herunder vejrstation, vand og ild… Der udarbejdes faste undervisningsforløb for området. (2009/2010) Fælles oprydning og affaldssortering på skolen.(2008/2009) Gøre eleverne bevidste om deres forbrug af skolens ressourcer på vand-, varme- og el- området, f.eks. give dem et økonomisk incitament ved brug af konkurrence. (månedens miljøklasse)

10 Aktiviteter Det pædagogiske læringscenter
Der henvises til Virksomhedsplanen for 2008, hvor vi bl.a. har ønske om ombygning og revurdering af det pædagogiske læringscenters udnyttelse. 2008/2009 Der etableres lektiecafé i det pædagogiske læringscenter. Det pædagogiske læringscenter fortsat indgår i faglige projekter. Bl.a. Faglig læsning kl.

11 Aktiviteter Den fleksible skole
2008/2009/2010 Forsøg med klasse har samme projektemne i f.eks lektioner ugentligt – 2 uger ad gangen afsluttende med fremlæggelser. I året 5 perioder med 5 forskellige emner. Der drøftes indførelse af faglige tværsuger

12 Aktiviteter Samarbejdsrelationer: Ledelsesplan
At udvikle det nye team gennem fælles planlægningsdage 2 gange årligt 2008/2009 og ugentlige ledelsesmøder. At ansætte en administrativ medarbejder(leder) 2008 2009/2010/2011 at organisere ledelsesteamet, så det kan konstituere sig i en fornuftig enhed byggende på enig retning for skole og SFO.

13 Lærer/lærer Organisere lærernes arbejde mere fleksibelt, så det tilgodeser den overordnede Vision. Planlægning 2008/2009, hvor det udvikles, og i 2009/2010, hvor det indtænkes.

14 Lærer/pædagog At der skabes mulighed for fællesmøder og evt. pædagogiske aftener med et fælles pædagogisk emne. 2008/2009. At pædagogerne deltager ved skole/hjemsamtaler i indskolingen. At der udveksles informationer vedrørende børnenes dagligdag skole/SFO på mellemtrinnet. At lærer/pædagog medtænker den praktiske dimension i projekter, så børnene f.eks. kan fortsætte projektaktiviteten efter skoletid. At pædagoger i en vis udstrækning deltager i hytteture, ekskursioner/idrætsdage og temauger.

15 Pædagog/lærer At der informeres fra pædagoger til lærere om de nye ”mål- og handlebeskrivelser”, som pædagogpersonalet skal indføre 2008/2009.

16 Skole/erhvervsliv At skolen medtænker det lokale erhvervsliv i undervisningens planlægning og samarbejdet udvikles

17 MÅL

18 MÅL En ombygning af det pædagogiske læringscenter med indretning af bl.a. åbne faglige miljøer og læsehave. Udnyttelse af den lille ”skov” til forskellige biotoper, naturhytte, bålsted, vejrstationer og andre scienceprægede installationer til brug i undervisningen. Renovering af naturfagslokalerne så moderne undervisningsmetoder bliver lettilgængelige. Oprettelse af bedre idrætsfaciliteter herunder en renovering af multibanen

19 THE END


Download ppt "HØJELSE SKOLE."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google