Orientering om AT-eksamen 2009 - Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Advertisements

Eksamensprojektet 2014 Hf-enkeltfag.
Større Skriftlig Opgave
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Metode i AT Religion.
AT efteråret 2013 / MG & RO. Overordnet emne Kampen for det gode liv.
Det Internationale Område Studieområde 3/
Større Skriftlig opgave •Orienteringsmøde v. Catherine Lønholdt.
Grundlæggende IT, niveau G
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
Almen studieforberedelse
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
Almen studieforberedelse
Almen Studieforberedelse på RG efterår Almen Studieforberedelse Oplæg til AT-forløb med emnet: Sandt-Falsk.
En vigtig eksamen Tidsplan Valg af sag og fag Blanket Synopsis Pjece
Det Internationale Område
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
Eksamen og eksamensbilag :
Almen sTudieforberedelse - AT
ALMEN STUDIEFORBEREDELSE AT Hvad er det nu AT er? AT er et samarbejde mellem fag inden for og på tværs af gymnasiets tre faglige hovedområder:
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd.
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
BA-projekt 2014 Krav før I går i gang Tidsfrister Eksamensbestemmelser
Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer
MUNDTLIGT krav – form – indhold
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
S TUDIERETNINGSPROJEKTET ÅSG H VAD ER ET STUDIERETNINGSPROJEKT ? En skriftlig opgave i typisk to fag Du skal tage udgangspunkt i et studieretningsfag.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Almen studieforberedelse Konferencer sept. 2008
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Tidsplan for eksamen 40s umd
Formalia ved opgaveskrivning
Eksamen.
Fordybelse og formidling. Udvælge, inddrage og anvende. Overskue, bearbejde, disponere, sammenfatte og formidle.
 1. lektion › Oplæg om synopsis › Oplæg om den individuelle fremlæggelse, vejledning og godkendelse af problemformulering i uge 6  2. lektion › Oplæg.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Eksamen psykologi synopsis synopsiseksamen 2013.
Det Internationale Område
AT-årsprøve 2.g.
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
Eksamensprojektet 2015 Hf-enkeltfag.
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 29. januar 2013.
Almen Studieforberedelse Orientering mandag den 31. januar 2011.
KNÆK KODEN Opgave 1. Erhvervsøkonomiske område opgave 1 Med udgangspunkt i en af dig valgt virksomhed skal du udarbejde en økonomisk analyse af den valgte.
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g Elevvejledning Studieretningsprojektet i 3.g Hvad, hvornår og hvordan! Egaa Gymnasium, september 2015.
Det afsluttende AT-projekt udarbejdes i 2 fag. Der vælges blandt alle fag eleven har eller har haft. Faget indgår på det højeste niveau. Man kan ikke kombinere.
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 27. januar 2015.
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g
Almen sTudieforberedelse 2017
Større skriftlig opgave i 2.hf
Udkast til justering af KS
Studieretningsopgaven i 2.g 2017
SSO - Større skriftlig opgave
SSO - Større skriftlig opgave
AT-eksamen 2018.
Eksamen på B-niveau Af Signe Elise Bro, formand for Religionslærerforeningen og medlem af ministeriets læreplansudvalg.
Innovation i AT Frederiksborg Gymnasium og HF januar 2014
Studieretningsprojektet
Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen
AT-eksamen 2019.
HAVET- livgivende, dødbringende, legendeskabende AT-eksamen 2019
AT-EKSAMEN 2019 SSM 28. januar kl
Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen
Præsentationens transcript:

Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion

Dagens program • Generel orientering om AT-eksamen • Ideer til sager/emner • Mulighed for at snakke med 8 forskellige faglærere om mulige problemformuleringer og fagkombinationer til AT-eksamen.

Udvælgelse af fag • Søg information om mulige projekter inden for de forskellige fag – orienteringerne i dag og hos jeres almindelige faglærer • Spørg en faglærer om emnets ”holdbarhed” • Metoder fra de tre hovedområder – genlæs materiale fra det sidste AT-forløb • Man kan ikke skifte fag efter d. 20/1. Fagvalgssedlen skal afleveres på kontoret senest d. 20/1 kl. 9.30

Vejledningsfasen • Den 29/1: Eleverne orienteres om de tildelte vejledere • Den 30/1: Vejledningscafé i 4. og 5. lektion. Her kan man aftale den konkrete vejledning og snakke med vejlederen/vejlederne om det valgte emne • Fredag 20. februar, mandag 23. februar, tirsdag 24. februar og onsdag 25. februar: Skrivedage (ingen undervisning) • s er ofte nyttige i en vejledningsproces, men du skal vide, at vejlederen har et par dages svarfrist. • Det er opgaveskriveren, der skal finde litteratur. • Det er opgaveskriveren, der selv skal opsøge vejledning.

STX-kendtgørelsen siger: … en synopsis af et omfang på 3-5 sider. Synopsen skal indeholde: • titel på emnet og angivelse af fagkombination • problemformulering • præsentation af de problemstillinger, der er arbejdet med • diskussion af, hvilke materialer, teorier og metoder der er relevante i arbejdet med problemstillingerne • konklusioner på arbejdet med de enkelte problemstillinger • en sammenfattende konklusion, som er klart relateret til problemformuleringen, herunder formulering af spørgsmål til videre undersøgelse • litteraturliste • en perspektivering til problemstillinger, teorier og metoder fra studierapporten. (skolens fremhævelser)

Synopsen • Synopsen skal afleveres i 4 eksemplarer d. 2. marts kl Man kan ikke gå til AT- eksamen, hvis man ikke rettidigt har afleveret en synopsis. • Et godt råd: anvend den udleverede vejledning om synopsisskrivning på Viby Gymnasium og Hf

Efter aflevering og frem til eksamen • Man arbejder videre med emnet • Det er en god ide at udarbejde et talepapir, der skal anvendes til den mundtlige prøve • Færdiggørelse af jeres studierapport – hentes på skolens hjemmeside

Fra studieplan til studierapport Fra studieplan til studierapport  gymnasium  studieplaner  a (3a) Overordnet emne i 1.g: ”Hvad er sandhed?” TitelFag og fagområder EmnerFaglige mål og kompetencer. Produkt og Evalueringsform Elevens Kommentarer AT-forløb 1 ”Mad og motion” - november 2006 Naturvidenskab : Biologi, Idræt og Kemi Samfundsvidens kab: Samfundsfag Humaniora: De kunstneriske fag Energibalance, kostsammensætning, kropsidealer, individets frihed, samfundets interesser i sundhed. En rentabel og sund kantine. Indsamle og bearbejde data informationssøgning, skriftlig formidling. Skriftlig redegørelse i biologi og samfundsfag. Redegørelsen rettes og kommenteres af lærerne.

Selve prøven STX-bekendtgørelsen: • Der afholdes en individuel mundtlig prøve, som består af en fremlæggelse med udgangspunkt i synopsen samt en uddybende dialog. I dialogen kan der yderligere stilles spørgsmål med udgangspunkt i elevens studierapport. Studierapporten skal foreligge ved prøven. • Eksaminationstiden er 30 minutter pr. eksaminand. Der gives ingen forberedelsestid. • Ved den mundtlige prøve er der en vejleder og en censor til stede. Disse skal samlet have kompetence inden for den af eksaminanden valgte fagkombination.