Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

AT 3.1 2013 efteråret 2013 / MG & RO. Overordnet emne Kampen for det gode liv.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "AT 3.1 2013 efteråret 2013 / MG & RO. Overordnet emne Kampen for det gode liv."— Præsentationens transcript:

1 AT 3.1 2013 efteråret 2013 / MG & RO

2 Overordnet emne Kampen for det gode liv

3 Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 35IntrolektionVejledning om valg af emne og fag 36Arbejd selv med indkredsning af emne og fag Vejledning om valg af emne og fag 37Frist for valg af emne og fag kl. 12.00 Vejledere offentliggøres 38Individuel vejledning Skrivedag 39Individuel vejledning Skrivedag 40 41Kommenteret synopsis tilbageleveres

4 Opgaven Du skal vælge en sag, hvor en kamp for det gode liv står i centrum. Du skal undersøge og diskutere både den opfattelse af det gode liv, der ligger bag, og kampens midler i forhold til målet. Du skal udarbejde en problemformulering og en synopsis, hvor den valgte kamp for det gode liv belyses gennem anvendelse af viden og metoder fra to fag. Metoderne skal være forskellige, og det ene fag skal være på mindst B- niveau.

5 Kampen for det gode liv Kampen for det gode liv foregår overalt, men opfattelsen af hvad det gode liv er, har ændret sig gennem tiderne og er forskellig fra kultur til kultur. Det gode liv afhænger af naturgrundlaget, sociale relationer og kulturelle muligheder, og det gode liv fortolkes og fremstilles bl.a. i fiktion, kunst og faglitteratur. Mange konflikter og værdikampe udspringer af forskelle i synet på det gode liv.

6 Kampen for det gode liv Kampen for det gode liv er ofte drivkraft i både teknologi- og samfundsudvikling. Kampen indbefatter et ideal, en modstander og en vej. Under dette ligger der grundlæggende forestillinger om, hvad det gode liv er. Kampen kan have forskellige mål som f.eks. menneskerettigheder eller adgangen til ressourcer. Kampen kan være vendt mod naturen, mod vaner og holdninger, mod magthavere - eller man kan være sin egen modstander. Kampen for det gode liv kan kæmpes på mange måder af grupper eller individer. Midlerne kan være teknologi og videnskabelig udvikling, opdragelse og uddannelse, kunst og erkendelse eller italesættelse af store fortællinger.

7 Opgaven fra ministeriet indeholder  Opgaveformulering og overordnede problemstillinger  Et ressourcerum, som du med fordel kan orientere dig i for at indkredse den sag, du vil arbejde med.

8 Opslagsværker  Ressourcerummet på hjemmesiden  Opslagsværker på EMU - herunder  brug af skoda  brug af bibliotekernes databaser  AT hos Systime  Minileksikon på ÅSG til synopsens udarbejdelse

9 Brug skolens bibliotek  Der er bemanding på skolens bibliotek i forbindelse med vejledningslektionerne  Brug ”spildtiden” ved vejledninger til at søge information i studieområdet  Bibliotekernes databaser kan tilgås hjemmefra – kræver lånekort i Århus kommune

10 Vejledningerne  Under vejledningerne omkring indkredsning af emne og fag skal du bruge arbejdsarket til AT3.1 (Findes på hjemmesiden under AT3.1 og vedhæftet at-lektionerne i Ludus)  Til den første individuelle vejledning skal arbejdsarket medbringes udfyldt. Send gerne arbejdsarket til dine vejledere inden, så tiden udnyttes bedst muligt.

11 Faglige mål De faglige mål med almen studieforberedelse er, at du skal kunne:  tilegne dig viden om en sag med anvendelse af relevante fag og faglige metoder  foretage valg, afgrænsning og præcisering i arbejdet med sagen og på dette grundlag opstille og behandle en problemformulering samt selvstændigt fremlægge resultatet heraf  perspektivere sagen  vurdere de forskellige fags og faglige metoders muligheder og begrænsninger i forhold til den konkrete sag  demonstrere indsigt i videnskabelig tankegang og gøre dig elementære videnskabsteoretiske overvejelser i forhold til den konkrete sag.

12 Tilbagelevering  Synopsis tilbageleveres fredag i uge 41  Dine vejledere sender senest torsdag et retteark med kommentarer til synopsen til dig.  Du får en kort samtale med den ene af dine vejledere om din synopsis


Download ppt "AT 3.1 2013 efteråret 2013 / MG & RO. Overordnet emne Kampen for det gode liv."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google