N ETVÆRKSARBEJDE I FORBINDELSE MED EVALUERINGEN AF AT DELMÅL. I DENTIFIKATION AF DET GODE AT FORLØB.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Overordnet målsætning:
Advertisements

Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Undervisningsevaluering i matematik
Metode i international økonomi
G OOGLE DOKUMENTER i undervisningen. I NTRO Hvad er Google dokumenterGoogle dokumenter  Netbaseret skriveværktøj  Giver mulighed for eleverne at skrive.
Erfaringer fra netværkssamarbejde
Det Internationale Område Studieområde 3/
Dataindsamling og kildebearbejdning
Almen studieforberedelse
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
Evaluering.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Jytte Hansen UCSyddanmark. Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen.
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Kvantitative metoder
• Diplom- eksamensprojekt, • SAM 24. marts 2010 • Eksamensprojektstuderende: Karsten Sørensen Karsten Sørensen.
MUNDTLIG FREMSTILLING
1. november 2012Erling Birkemose Eksaminators rolle Censormøde 1. november 2012.
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Almen sTudieforberedelse - AT
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
”Ny skriftlighed” Elevernes studieforberedende skrivekompetencer
Konference om Almen Studieforberedelse
Synopsis VIP3/2012.
 Arbejder i Vallensbæk Kommune  Udviklingskonsulent med fokus på IT  IT-vejleder på Pilehaveskolen  Dansklærer i en 6. klasse.
Hvad er en god evaluering?
Anders K. Jensen og Paul Metelmann Eksamen – gode råd.
EKSAMEN BUSINESS TO IT ALIGNMENT 2013 Pensum: Curtis R Carlson and William W Wilmot: “Innovation The 5 disciplines for creating what customers want”, Crown.
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? GRUPPEOPGAVE 1: HVAD ER KVALITETEN AF REDEGØRELSEN? Miljøvurderingsdag
Innovation i AT/SO.
Videnskabsteori - for begyndere 3g AT 2014
Synopsis VIP13 HH3.
Digital skriftlig- og mundtlighed
N ETVÆRKSARBEJDE, MED FOKUS PÅ EVALUERING OG PROGRESSION I ENGELSKFAGET. Et samarbejde mellem Odder, Faaborg og Nørresundby.
Matematikfaglighed i samfundsfag og EU
Almen studieforberedelse
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
til implementering af retningslinjer i almen praksis
Usability – øvelse 1: Kortsortering
Oplæg Marsellisborg gymnasium 27/ Kan man bruge tilfredshedsundersøgelser i kvalitets og reformarbejdet? erfaringer Nykøbing Katedralskole.
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til.
Strategi i Vindervirksomheder Kapitel 2
Digital eksamen, Health Vinter Hvordan Der udleveres en iPad til hver studerende Der kan logges på systemet 10 min. Før eksamen starter Når.
KNÆK KODEN Opgave 1. Erhvervsøkonomiske område opgave 1 Med udgangspunkt i en af dig valgt virksomhed skal du udarbejde en økonomisk analyse af den valgte.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Delprøver, eksamensforsøg i fagene matematik og oldtidskundskab, 2012/2013 Borupgaard og Ørestad Gymnasium. Andreas Lange, Oldtidskundskab, Borupgaard.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Fastlæggelse af praksis – plads til forbedring? 8. november 2011 v/formand for FSR’s Skatteudvalg statsautoriseret revisor John Bygholm.
Introduktion til første lektionsstudie. Uddannelsesplan.
Statistik med computeren Et undervisningsforløb i 6. klasse.
Intern audit af psykisk arbejdsmiljø i certificerede arbejdsmiljøledelsessystemer CAVI-referencegruppemøde 9. marts 2016 Anne Helbo Jespersen.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
AKTIV HELE LIVET HJEMMEPLEJEN UNDERSØGELSE AF BRUGERTILFREDSHEDEN MED HJEMMEPLEJEN APRIL 2015.
HVORDAN SKABER VI KONSENSUS OM EN HØJ FAGLIG STANDARD? UDVIKLING AF KLINISKE RETNINGSLINJER PÅ TVÆRS AF SEKTORGRÆNSER Peter Bagger Praktiserende speciallæge.
Hvad er benchmarking Benchmarking betegner et forbillede, som udgør udgangspunktet for bedømmelsen af en præstation i en eller anden henseende. Benchmarking.
SUF - gevinstrealisering
AT AT AT AT AT Tell me, I’ll forget Show me, I’ll remember
Naturfag.
AT-eksamen 2018.
Mindset og formativ evaluering i sprogfagene:
Webinar om evaluering af elevudbytte
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Infomøde om synteseopgaven
SSO og EP Helle Dreyer Møller, VUC Aarhus
MUNDTLIG FREMSTILLING
AT-eksamen 2019.
AT-EKSAMEN 2019 SSM 28. januar kl
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

N ETVÆRKSARBEJDE I FORBINDELSE MED EVALUERINGEN AF AT DELMÅL. I DENTIFIKATION AF DET GODE AT FORLØB.

D ISPOSITION Proces i netværksarbejdet Håndterbare kvalitetskriterier i AT og identifikation af gode AT emner/forløb Spørgeskema, resultater og anbefalinger

V ORES OPDRAG TIL SAMARBEJDET ”Arbejdet med kvalitetsgrupper i forhold til de faste og institutionsbestemte områder: udarbejdelse af håndterbare kvalitetskriterier og dokumentation for almen studieforberedelse.”

PROCES Ramme: 3 dagsmøder det forløbne år + løbende kommunikation via mail  Start: Fremlæggelse af AT-strukturene på de enkelte skoler  Tidskrævende  Inspirerende (administrative kneb, gode enkelt emner)  Hvordan finder vi gode emner/forløb og hvordan måler vi kvalitet?

A T IDENTIFICERE DET GODE AT FORLØB Tilgængelige evalueringer af AT forløb:  Skolernes 3g karakterer i AT (direkte – men groft - mål på om det samlede AT forløb opfylder lærerplanens formål)  Eksisterende interne evalueringer (svært sammenlignelige, forskellige spørgsmål, ofte blanding af kvalitative og kvantitative data) VORES KONKLUSION: For at kvalificere netværkssamarbejdet: nødvendigt med yderligere redskaber til identifikationen af det gode AT-forløb. Hvad er ”godt”? Det naturlige udgangspunkt for dette må være lærerplanen for AT.

A T IDENTIFICERE DET GODE AT FORLØB Vi vil to ting: 1. Om muligt: Identificere det gode AT-emne eller AT- forløb via netværksarbejdet. 2. Skal foregå ved en nem, enkel og sammenlignelig løbende kvalitetsmåling af AT forløb. Svært at identificere enkelte emner, som har været særlig gode:  Forskellige emner kan sigte på forskellige dele af lærerplanen.  Evalueringerne kan være farvede af personlige og sociale gevinster.

V ORES KRAV TIL EN LØBENDE, FÆLLES AT- EVALUERING 1. Spørgsmålene skal give mening ligegyldig, hvilken AT struktur, der er på den enkelte skole. 2. Få og enkle spørgsmål. Svarene skal kunne behandles elektronisk (eksempelvis af Lectio) og bruges nemt og hurtigt. 3. Kvalitetsmåling mod fælles standard. 4. Svarene skal også kunne bruges i den almindelige, interne, løbende undervisningsevaluering.

V ORES FÆLLES UDGANGSPUNKT ( BILAG 4)

V ORES BUD PÅ EN LØBENDE, FÆLLES AT- EVALUERING Se bilag. Lectio Spørgeskema 3g

O VERORDNEDE TANKER OMKRING SPØRGESKEMAET Fordele: 1. Nemt og sammenligneligt. 2. Måler mod en fælles standard. 3. Eleverne bliver bevidstgjort (igen?) omkring delmål for AT. Ulemper: 1. Det var/er svært at oversætte vejledningens progressionsmål til noget eleverne kan forstå. (Vi har lavet en prøverunde med eleverne og rettet spørsgmålene til) 2. Validitet: Subjektiv vurdering af målopfyldelsen. Bør suppleres ved at spørge de involverede lærere.

U DVALGTE RESULTATER 2 G

U DVALGTE RESULTATER 3 G

H VAD KAN VI LÆRE AF SVARENE ? Vi finder efter vores mening nemt og hurtigt styrker og svagheder ved de enkelte skolers afholdelse af AT. Da spørgsmålene løbende har samme karakter er det også muligt at se på udviklingen på langs i elevernes forløb.  Eksempelvist har Odder 67% negative besvarelser på spm. 4.1 (videnskabsteori). Dette tal er faldet til 30% i løbet af det første halve år af 3g. Hvorfor?

V ORES KONKLUSIONER FRA NETVÆRKSARBEJDET Vi lægger op til, at man stiller spørgsmål af denne karakter sidst i 1g, 2g og midten af 3g inden deres eksamen. Kvalitetsarbejdet spiller frugtbart sammen med netværksarbejdet om AT. Det er vores oplevelse at spørgsmål af karakter som de her foreslåede, også kan bruges til løbende intern evaluering.

S AMLET KONKLUSION Det er svært at måle på kvaliteten af enkelte AT emner via en fælles standard. AT delmål kan være den fælles standard, som en overordnet evaluering skal holdes op mod. Vores bedste bud på hvordan man identificerer ”god” AT: Kvalitetsmålinger (spørgeskemaet?) sammenholdt med de afsluttende AT karakterer. Nemt, enkelt og sammenligneligt. Anbefaling: AT netværksarbejde indledes med sammenligninger af skolernes kvalitetsarbejde/målinger. Kvalificerer netværksarbejdet, kvalificerer internt kvalitetsarbejde og (måske) den interne evaluering af skolens samlede AT forløb.

O PLÆG TIL DISKUSSION Hovedspørgsmål.  Kommentarer og spørgsmål til oplægget.  Er spørgeskemaformen den bedste fremgangsmåde til at finde ”god AT”? Hvis ja: Kan/skal delmålene oversættes til et spørgeskema? Hvis nej: Findes der en bedre fremgangsmåde?  Andre skolers praksis mht. kvalitetsmåling af AT?  Andre spørgsmål?