Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Usability – øvelse 1: Kortsortering

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Usability – øvelse 1: Kortsortering"— Præsentationens transcript:

1 Usability – øvelse 1: Kortsortering
Praktisk information vdr. øvelserne Om Usability Rapportering Dagens øvelse

2 Introduktion til øvelser
Lokale 3.08, 3.09 og 1.28 Mødes i lokale 3.08 kl : Gennemgang af forrige uges øvelser. Gruppefremlæggelse og fælles diskussion 13:00: Udførelse af usability test og påbegyndelse af rapportering Rapport til den efterfølgende onsdag kl

3 Gruppe-fremlæggelser
Til næste gang skal gruppe Wonderful Copenhagen forberede en fremlæggelse af kortsorteringen. Fremlæggelsen skal var 5-7 minutter og kort redegøre for hvilke erfaringer I har gjort jer med metoden, hvilke styrker og svagheder ved den pågældende metode, samt en forslag til budget for metoden.

4 Hvorfor usability teste?
Brugerorienteret er mantraet indenfor HCI-feltets (Human Computer Interaction) tilgang til brugergrænseflade design. Når brugercentrerede design-principper anvendes, indebærer det at slutbrugere bliver involveret tidligt og regelmæssigt igennem udviklingsprocessen. Brugerorienteret design er en iterativ proces med det formål at sikre, at designet passer til brugernes forventninger mht. funktionalitet og handlinger. Det er alt sammen noget som John vil komme yderligere ind på i forbindelse med forelæsningerne.

5 Hvordan tester man? I forbindelse med øvelserne bliver I introduceret via teori til en række forskellige usability-testmetoder Udvalgte testmetoder vil blive afprøvet i praksis, ved at I i forbindelse med øvelserne, tager udgangspunkt i jeres respektive sites: - kort sortering ( I dag!) - heuristisk evaluering (18.2) - tænke højt forsøg (3.3/10.3) - tilgængeligshedstest (24.3)

6 At være testperson/informant
En god usability-ekspert har forståelse for hvad det vil sige, at være testperson. Denne forståelse kan bedst opnås ved selv at prøve det. Derfor er der i forbindelse med dette kursus lagt vægt på dette og det foregår d. 31.marts.

7 Analyse - Rapportering
Rapport skrivning/Analyse kan afleveres pr. mail til den efterfølgende onsdag kl En rapport på 2 sider kan indeholde inkl. bilag: Anbefalinger til forbedring af navigationsstruktur/informationsarkitektur; anbefalingerne skal begrundes ud fra analysen af kortsorteringstesten. Testmetode og brugerprofiler. En kort beskrivelse af de vigtigste fortræffeligheder og problemer, som brugerne fandt ved testen. For hvert problem: Hvor alvorligt er problemet? Overvejelser om metodens styrker og svagheder. Budget-overvejelser: Hvor mange mandetimer (gerne udspecificeret: f.eks. forberedelse, analyse, gennemførsel)? Udstyr? Hvor mange informanter? Kompensation til informanter? Løsningsskitser. En oversigt over websitets oprindelige struktur sammenholdt med en oversigt over testpersonens struktur uden menuoverskrifter og med menuoverskrifter

8 Dagens øvelse: Kortsortering
Kortsorteringstest er en enkelt men meget anvendelig teknik i forbindelse med udvikling og testning af en informationsarkitektur og terminologi. Det er en teknik, som kræver et grundigt forarbejde, men når først det er foretaget, kan den anvendes igen og igen. Kortsorteringen giver indblik i hvordan brugere opfatter strukturen og de anvendte termer på f.eks. et website. For fremgangsmåde se kursets webside:


Download ppt "Usability – øvelse 1: Kortsortering"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google