Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bekendtg ø relse om uddannelserne i den erhvervsfaglige f æ llesindgang bil, fly og andre transportmidler I medf ø r af § 4, stk. 1 og 2, i lov om erhvervsuddannelser,
Advertisements

Tværfagligt undervisningsforløb
Censormøde
Læremidler til Madkamp 2015 Kirsten Marie Pedersen Madkundskab UC Lillebælt/Læreruddannelse n på Fyn.
Prøven i praktik Møde/kursus for eksaminatorer ved praktikprøver 2016.
Social- og Specialpædagogik
Fra praktik til prøve Sofia Esmann, lektor og praktikkoordinator.
Fra den nationale faggruppe SeMat – generalfrosamling 2015.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Problemstilling hvordan? Den daglige undervisning! Prøven!
Nykritisk analysemetode
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Danmarks økonomi.
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Fællesfaglig.
Læring og it Spørgeteknik Pædagogisk IT-kørekort - Mentorforløb 1.
Frederikshavn, september,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Fremtidens matematik, marts 2015 Carl P. Knudsen Hvad er DASG ?
Evaluering i dansk - begreber og eksempler
Eksamensprojektet Lars Jensen og Søren Hartling. Eksamensprojektet Planlægning af året Information til kursister Udarbejdelse af projektet Eksamen Hvorfor.
Naturvidenskabelig faggruppe - forsøgslæreplan Fredag d. 26. september 2008 Mulernes Legatskole.
Introduktion til PV kurset 3 september 2012 Lars Peter Jensen og Lone Stub Petersen © SLP-gruppen,
Mål og perspektiver for naturfagene
Den åbne innovative folkeskole
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
ET INNOVATIONSFORLØB OM MOBILITET
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus
ALMEN STUDIEFORBEREDELSE (AT) - Hvad er det egentlig?
Bilag 2: Oversigt over forløbet
Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
Eksamen er den flittige elevs fest… ER IKKE EN TEST AF JER..
Læremidler til MADKAMP Årets fokus: Konservere din køkkenhave
Fostering Civic Competence Amongst Students - I matematik
Fremlæggelse af 1. deltagelsespligtigtopgave
Hvad går det hele ud på?.
21st century skills cfulink.dk/21cfu
WORKSHOP 4, Gribskov Kommune, 2017.
Indhold Visualiseringer Trafiksikkerhed Støj og Støv Der henvises i øvrigt til strategisk miljøvurdering, Lokalplan samt beslutningssag inklusiv bilag.,
Program Introduktion Gennemgang af vores idé
Du skal elske byggepladsen!? EUC Nord 13/ FBK 2258
Søren Sejer Lohse-Hansen, Rosborg Gymnasium og HF
Valgfag Valgfri specialefag.
En ny Forberedende Grunduddannelse
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
Fagmøde Naturfag, fysik og kemi September 2015
Praktik på Ernæring- og sundhedsuddannelserne
Lektionsstudier i praktik - temamøde om praktik – 15 sep 2015
Introduktion til 2014 bekendtgørelsen

Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Censorformandskabet for læreruddannelsen. Bachelorprojektet v
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Forældremøde.
Undervisningspligten
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Skoleudvikling i Praksis 1
Karl Henrik Flyums model
Teopæd og den afsluttende opgave
Læreruddannelsens indretning i Danmark
Søren Sejer Lohse-Hansen, Rosborg Gymnasium og HF
Foreløbigt valg af uddannelsesønske
Nyt fra forskningen – med fokus på kvalitet og kvalitetssikring
Prøven i Natur/teknologi
Innovation i Naturfaglige fag
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Biologi, geografi og kemi på HF
Mundtlig eksamen – international økonomi B
Undervisningsplanlægning
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse, påvirkning af miljøet og menneskers levevilkår i forskellige regioner samt relationer mellem verdens regioner, stater og mennesker samt globaliseringens indflydelse. Kompetenceområder Kompetenceområde 1: Naturfagsdidaktiske perspektiver i geografi Kompetenceområde 2: Naturvidenskabens perspektiver i relation til geografi Kompetenceområde 3: Geografi i tværfagligt samarbejde Kompetenceområde 4: Undervisning i geografis kerneområder Kompetencemål: Den studerende kan: begrundet anvende naturfags- og geografididaktisk viden og færdigheder til at tilrettelægge, gennemføre, evaluere og udvikle undervisning i geografi. begrundet planlægge, gennemføre, evaluere og udvikle geografiundervisning med naturfaglige perspektiver og med henblik på udvikling af den enkelte elevs faglighed og almendannelse. begrundet planlægge, gennemføre, evaluere og udvikle geografiundervisning i tværfagligt samspil med andre fag. begrundet planlægge, gennemføre, evaluere og udvikle varieret geografiundervisning med natur- og kulturgeografiske kernebegreber fra geografiens verden.

Bedømmelse af kompetencer § 21. Ved prøverne bedømmes det, i hvilken grad kompetencemålene er opfyldt, jf. bilag 1-4. Stk. 2. I vurderingen af, i hvilken grad den studerende har opfyldt kompetencemålene, indgår, at den studerende kan gøre rede for kendt viden, færdigheder og grundlæggende processer, kan fremstille sammenhænge og analysere kendte situationer og problemstillinger gennem anvendelse af tilegnet viden og færdigheder og på den baggrund handle i pædagogisk praksis og kan reflektere over og vurdere nye situationer og problemstillinger, som kræver selvstændige vurderinger og alternative måder at handle på i pædagogisk praksis. Stk. 3. Målet for prøven i undervisningsfagenes kompetencemål, jf. bilag 2, er at vurdere, om den studerende demonstrerer undervisningskompetence i det pågældende fag i folkeskolen.

De 5 prøveprodukter Hvert prøveprodukt skal omhandle en faglig problemstilling, der er relateret til et eller flere af fagets kompetenceområder altså ingen problemformulering eksempler kunne være: Hvordan kan man tilrettelægge, gennemføre og evaluere undervisning i emnet geomorfologi med særlig henblik på elevernes motivation og naturvidenskabelige arbejde (Især område 1) Hvordan kan man tilrettelægge, gennemføre og evaluere undervisning med emnet bæredygtighed ud fra et almendannende perspektiv, der fremmer elevernes handlekompetence (Især område 2) Hvordan kan man tilrettelægge, gennemføre og evaluere et tværfagligt geografiforløb omkring kuldstof i et globalt, regionalt og lokalt perspektiv (især område 3) Hvordan kan man tilrettelægge, gennemføre og evaluere et regionalgeografisk forløb i et natur- og kulturgeografiske perspektiv (især område 4)

Produktets opbygning Kort indledning og problemstilling (ca. ½ side) Faglige begreber og fagfaglig afgrænsning med gode henvisninger til litteratur (ca. 1 side) Fagdidaktisk fokus i undervisningsforløbet (ca. 1 side) Almendidaktisk planlægning inklusiv uddrag af uv-forløb, brug gerne en didaktisk model. Forløbet må meget gerne være afprøvet. Husk også fælles mål (ca. 2 sider) Kort opsummering og afrunding gerne med noget perspektivering (ca. ½ side) En udførlig litteraturliste med udvalgte sider eller kapitler fra litteratur på et UC fagligt niveau. Samt evt. undervisningsmateriale fra geografiundervisning i folkeskolen