Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Praktik på Ernæring- og sundhedsuddannelserne

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Praktik på Ernæring- og sundhedsuddannelserne"— Præsentationens transcript:

1 Praktik på Ernæring- og sundhedsuddannelserne

2 Formålet med praktik på ESU
Formålet med praktik i uddannelsen er, at sikre en sammenhængende forståelse mellem professionens teori og praksis. Praktikforløb er obligatorisk og tilrettelægges i et forpligtende og tæt samarbejde mellem uddannelsesinstitutionen og praktiskstedet med udgangspunkt i de mål for viden, færdigheder og kompetencer, som skal opnås i løbet af de enkelte praktikforløb (studieordning 2016)

3

4 2. semester: Praksisbesøg
HVAD? Pædagogisk praksis (3 uger) HVOR? Praksisbesøget foregår på institutioner eller virksomheder i Danmark eller udlandet. HVEM? Målgruppen kan være børn, unge, voksne, ældre, udsatte….. HVORFOR? At kvalificere den studerende til den lange række af undervisnings- og formidlingsjob, som professionsfeltet rummer. Der arbejdes konkret med egen planlægning, gennemførelse og evaluering af undervisning og formidling. Pædagogik, didaktik, psykologi, undervisning og formidling er en integreret del af ernærings- og sundhedsfaget.

5

6 3. Semester: Selvstændig professionspraktik
Praktikken sætter fokus på, at opnå praksiserfaringer med muligheder for at imødekomme ernærings- og sundhedsmæssige problemstillinger. Hensigten er at der sker en progression i løbet af praktikken fra det observerende til det reflekterende indenfor det faglige felt.

7

8 6. semester: Selvstændig professionsudøvelse
Praktikken sætter fokus på at opnå praksiserfaringer fra professionsfeltet SD: Ernæring og sundhed sættes i centrum i forhold til sundhedsfremme og forebyggelse. FL: ernæring og sundhed sættes i centrum i forhold til ledelse, fødevarer og service) Der sker en progression i løbet af praktikken fra det observerende over det reflekterende til det selvstændigt udøvende inden for det faglige felt.

9

10 Oversigt over praksis/ praktikperioder
Semestre Beskrivelse Perioder 2. semester: Pædagogisk praksisforløb Praksisforløbet sætter fokus på at opnå erfaringer med pædagogisk og formidlingsorienteret praksis. Efterårssemester: Uge 48-50 Forårssemester: Uge 3. semester: Professionspraktik Praktikken sætter fokus på at opnå praksiserfaringer med muligheder for at imødekomme ernærings- og sundhedsmæssige problemstillinger. Hensigten er at der sker en progression i løbet af praktikken fra det observerende til det reflekterende indenfor det faglige felt. Ordinær praktik Uge 48 (torsdag) til uge 3 (fredag) Mulighed for udvidet valgfri praktik: Uge 6 – uge 11 Forårssemester: Uge 19 (torsdag) til uge 25 (fredag) Mulighed for udvidet valgfri praktik Uge 35 – uge 40 6. semester: Selvstændig Professionsudøvelse at opnå praksiserfaringer fra professionsfeltet (SD: Ernæring og sundhed sættes i centrum i forhold til sundhedsfremme og forebyggelse. FL: ernæring og sundhed sættes i centrum i forhold til ledelse, fødevarer og service) Der sker en progression i løbet af praktikken fra det observerende over det reflekterende til det selvstændigt udøvende inden for det faglige felt. Ordinær praktik Uge 41 (mandag) til uge 47 (fredag) Uge 35 - uge 40. Forårssemester: Ordinær praktik Uge 12 (mandag) til uge 18 (fredag) Uge 6 - uge 11.

11 Uddannelsens opbygning - semesterplan
1. semester: Mad og sundhed i husholdningen 2. semester: Mad og sundhed i professionelle måltider Pædagogisk praksis Studieretningen Sundhedsfremme og Diætetik (SD) Studieretningen Fødevarer og Ledelse (FL) 3. semester SD: Ernæring, sygdom og formidling Professionspraktik (inkl. kliniske diætister) 3. semester FL: Sunde måltider – produkter, koncepter og metoder Professionspraktik 4. semester SD: Ernæring, sundhed og formidling 4. semester FL: Sunde måltider - organisering, produktion, ledelse 5. semester SD: Sundhedsfremmende og forebyggende indsatser 5. semester FL: Bæredygtig sundhed - projektledelse og innovation 6. semester SD: Sundhedsfremme og diætetik i teori og praksis Selvstændig professionsudøvelse 6. semester FL: Ledelse, kommunikation og formidling Selvstændig Professionsudøvelse 7. semester: Professionen i praksis


Download ppt "Praktik på Ernæring- og sundhedsuddannelserne"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google