Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Naturvidenskabelig faggruppe - forsøgslæreplan Fredag d. 26. september 2008 Mulernes Legatskole.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Naturvidenskabelig faggruppe - forsøgslæreplan Fredag d. 26. september 2008 Mulernes Legatskole."— Præsentationens transcript:

1 Naturvidenskabelig faggruppe - forsøgslæreplan Fredag d. 26. september 2008 Mulernes Legatskole

2 Intentionerne med forsøgslæreplanen At imødekomme evalueringernes anbefalinger og kollegers kritik At læreplanen i højere grad tilpasses kursisterne

3 Væsentlige ændringer Standardisering af begreber Fælles introduktion og minimum to fællesfaglige emner De enkeltfaglige kernestofområder mere fleksible Krav om at kunne analysere fællefaglige problemstillinger yderligere pointeret i faglige mål og i bedømmelseskriterier Prøven todeles A-del: evalueringsopgave B-del: eksperimentelt arbejde, feltarbejde eller andet empiribaseret arbejde

4 Ændringer i faglige mål Faglige mål Kursisterne skal kunne: analysere fællesfaglige problemstillinger identificere og forholde sig til naturvidenskabelige problemstillinger fra omverdenen og fra den aktuelle debat Kursisterne skal endvidere kunne: l) arbejde med enkle problemformuleringer ud fra en naturvidenskabelig tilgang

5 Ændringer i fagligt indhold Undervisningen omfatter såvel fagenes kernestof som supplerende stof. Der arbejdes med mindst 2 fællesfaglige emner, som vælges indenfor eller på tværs af følgende områder:

6 Ændringer i fagligt indhold Kernestof Ingen ændringer i biologi og geografi

7 Ændringer i fagligt indhold Kemi Kernestoffet er udvalgte områder indenfor følgende: anvendelse af grundstoffernes periodiske system organiske og uorganiske stoffers opbygning, navngivning, tilstandsform og blandbarhed. kemiske reaktioner samt mængdeberegninger i relation til reaktionsskemaer under anvendelse af masse, molar masse, stofmængde, volumen og stofmængdekoncentration.

8 Ændringer i fagligt indhold Supplerende stof Der inddrages supplerende stof efter behov, så de fællesfaglige emner og kernestoffet giver kursisterne mulighed for at opnå de faglige mål.

9 Ændringer i arbejdsformer I undervisningen indgår et fælle introduktionsforløb og mindst to forløb, hvor der arbejdes med fællesfaglige emner – et kortere og et længere forløb, der afsluttes med en fællesfaglig evalueringsopgave. Evalueringsopgaven er udgangspunktet for A-delen ved den mundtlige prøve. I evalueringsopgaven skal kursisten belyse en fællesfaglig problemstilling ud fra de tre fag.

10 Ændringer i prøveformer Der afholdes en individuel, mundtlig prøve bestående af to dele, A og B, med en samlet varighed på 30 minutter. De to dele optager hver især cirka halvdelen af prøvetiden. I forberedelsestiden, som er 30 minutter, har eksaminanden i den udstrækning, det er praktisk muligt, adgang til apparatur, kemikalier og andet udstyr, der er relevant.

11 Ændringer i prøveformer A: Eksaminanden præsenterer den afsluttende evalueringsopgave (se også pkt.3.2 Arbejdsformer) og uddyber udvalgte områder i opgaven. Dernæst følger en samtale mellem eksaminand, eksaminatorer og censor om både evalueringsopgaven og det generelle indhold i det dertil hørende fællesfaglige emne.

12 Ændringer i prøveformer B: Denne opgave tildeles ved lodtrækning. I denne del af prøven eksamineres med udgangspunkt i et eksperimentelt arbejde, feltarbejde eller andet empiribaseret arbejde, der er indgået i det samlede undervisningsforløb. Under prøven skal relevant apparatur, kemikalier og andet udstyr være til stede i den udstrækning, det er muligt.

13 Ændringer i prøveformer De tre fag skal være ligeligt repræsenteret i holdets samlede opgavesæt.

14 Ændringer i bedømmelseskriterier Bedømmelsen er en vurdering af, i hvilket omfang eksaminanden lever op til de faglige mål, som er angivet i pkt.2.1,og kan belyse fællesfaglige emner ud fra de tre fag.


Download ppt "Naturvidenskabelig faggruppe - forsøgslæreplan Fredag d. 26. september 2008 Mulernes Legatskole."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google