Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

22-09-2018.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "22-09-2018."— Præsentationens transcript:

1

2 Agenda Hvad er nyt – struktur, begreber, indhold
Hvordan ser formålsparagraffen ud? Hvilke læringsmål for viden, færdigheder og kompetencer Øvrige input Hvad sker der nu?

3 Husk! Alle forslag er udelukkende den monofaglige gruppes input.
Høring og bekendtgørelsestekst kan ændre på indhold.

4 Hvad er nyt - struktur Semester-opdelt uddannelse
Ingen national studieordning Fælles beskrivelse af læringsudbytte efter 2 år Modul 5 forsvinder

5 Hvad er nyt - begreber Klinisk lederskab Klinisk beslutningstagen
Refleksivitet Samspil

6 Hvad er nyt - indhold Formålsparagraffen kortere – stk. 2 udgår.
Alt indhold, der fremgår af den fælles rammebekendtgørelse, udgår Slutkompetencerne struktureret efter: At udføre, at formidle, at lede, at udvikle. En række områder ønskes styrket, bl.a. Samspil med patient/pårørende, kliniske handlingskompetencer, farmakologi, tværprofessionalitet, refleksivitet, at kunne agere i sundhedsvæsenet med forskellige interesser og vidensformer osv.

7 Dimittendprofil Et nyt dokument – hvor formålet er at danne en ramme om det øvrige arbejde med bekendtgørelser og studieordninger. Beskriver formålet med professionen, herunder kernekompetencer, konteksten for professionens virke, effekten af virket samt professionens udviklingsperspektiver.

8 Formålsparagraf Foreløbig og ikke godkendt
Formålet med uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje er at kvalificere den studerende til efter endt uddannelse selvstændigt at udføre sygepleje for og med patient og borger i alle aldre. Den uddannede skal selvstændigt kunne håndtere komplekse og udviklingsorienterede situationer i sygepleje og intervenere med afsæt i en evidens- og forskningsbaseret praksis i alle dele af af sundhedsvæsenet under hensyndtagen

9 Til den samfundsmæssige, videnskabelige og teknologiske udvikling samt befolkningens behov for sygepleje og omsorg samt sundhedsfremme og forebyggelse. Den uddannede skal selvstændigt kunne varetage klinisk lederskab og klinisk beslutningstagen i samspil med patient og borger om sygepleje samt indgå i

10 tværprofessionelt og tværsektorielt samspil på individ-, gruppe- og samfundsniveau såvel nationalt som internationalt. Den uddannede skal kunne forvalte sygeplejefagets og professionens værdier, teorier, begreber og metoder og integrere viden fra sundheds-, natur og samfundsvidenskab samt humaniora, og opnår kompetencer til at kunne fortsætte i teoretisk og klinisk kompetencegivende efter- og videreuddannelse.

11 Fagområder fordelt på ECTS
Sundhedsvidenskab Naturvidenskab 25 Humanvidenskab 15 Samfundsvidenskab 15

12 Læringsmål for viden, færdigheder og kompetencer
Mål for læringsudbytte beskrives jf. den danske kvalifikationsramme ud fra kategorierne ”viden, færdigheder og kompetencer”. Skal indplaceres på niveau 6 i rammen (taksonomi). Kompetencer formuleringsmæssigt gennemskrevet mhp entydighed på tværs af professionerne.

13 Fordeling af særlige ECTS-point
Tværfaglige: 20 i alt, som fordeles med 10 i 4. semester og 10 i 6. semester. Valgfag: 20 i alt, som fordeles med 10 i 4. semester og 10 de sidste 1½ år. Bacheloropgaven: 20 i alt, hvor 5 ECTS er kliniske/praktiske. Forslag om at afsætte ECTS-point til forskningsmetodologi med henblik på overgang til evt. master/kandidat.

14 Øvrige input Kobling af teori og praksis
Studieaktivitetskrav – bl.a. fokus på og afprøvning af farmakologi Fem udvalgte generiske kompetencer Simulation og færdighedslaboratorier Eksamenskrav

15 Uafklarede udfordringer – udenfor revisionsprocessen
Sammenhæng til taxameterreform Styrkelse af kliniske vejlederes uddannelsesniveau Kvalitetssikring af den kliniske uddannelse

16 Status Bekendtgørelse aktuelt ikke færdigbehandlet
Fokus på præcisering og fælles rammer for uddannelseselementer på de første 2 år

17 § 8. Prøver placeres i forbindelse med afslutning af et semester.
Stk. 2. Medicinhåndtering skal afprøves inden for uddannelsens første to år. Prøve i medicinhåndtering skal bestås inden for uddannelsens første to år som forudsætning for, at den studerende kan fortsætte på uddannelsens tredje år. stk. 3 Der er mødepligt til praktikken (den kliniske uddannelse). Opfyldelse af mødepligten er en forudsætning for, at den studerende kan gå til den afsluttende prøve i praktikken (den kliniske uddannelse). Stk. 4. I øvrigt gælder reglerne i bekendtgørelse om prøver og eksamen i erhvervsrettede videregående uddannelser (eksamensbekendtgørelsen).

18 Spørgsmål - Debat


Download ppt "22-09-2018."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google