Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Læremidler til MADKAMP Årets fokus: Konservere din køkkenhave

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Læremidler til MADKAMP Årets fokus: Konservere din køkkenhave"— Præsentationens transcript:

1 Læremidler til MADKAMP Årets fokus: Konservere din køkkenhave
Består i år af: Samlet materialer til både elever og lærer en plakat

2 At definere begrebet læremidler - formålet?
Definering: Læremidler er materialer og værktøjer, der bliver anvendt som midler med læring som mål! Thomas Illum Hansen, Laeremiddel.dk Læremidler er materialer og værktøjer, der bliver anvendt som midler med læring som mål!

3 Læremidler og undervisning Kategorisering v
Læremidler og undervisning Kategorisering v. Thomas Illum Hansen, laerermiddel.dk Undervisnings-midler Tekster Redskaber Typer/kategorier Didaktiske læremidler Semantiske læremidler Funktionelle læremidler Kendetegn Mening Facilitering Didaktisk design Mening båret af tegn Facilitering af læring og undervisning Eksempler Grundbog Tematiske emnemateriale fx Konserver din køkkenhave Bælgfrugter og bæredygtighed Mælk og mælkeprodukter Kål og madkultur Smagens Dag Fødevarer – Frugt og grønt Kogebøger Opskrifter Tv-udsendelser Tavle It-udstyr Indikatorpapir Papirvarer Analyse Redidaktisering Didaktisering

4 Kategorier af læremidler. Kategorisering v
Kategorier af læremidler? Kategorisering v. Thomas Illum Hansen, laerermiddel.dk Didaktiske læremidler (Undervisningsmidler) Semantiske læremidler (betydningsbærere) Funktionelle læremidler (redskaber) Er læremidler, der er produceret med henblik på at blive brugt i undervisningen i et bestemt indhold og har derfor indlejret didaktik, for at fremme elevers læring. Det er typisk lærebogssystemer, men kan fx også være pædagogisk tilrettelagte pc-spil. Didaktiske læremidler er præget af, at der er en intention om, hvad eleven skal lære og hvordan. Typisk giver de også bud på, hvordan undervisningen skal tilrettelægges. Ex MADKAMPS MATREIALET Er alt det, der inddrages betydningsmæssigt til at bringe indhold ind i undervisningen, men uden en indbygget didaktik Det kan fx være en film, litteratur, anskuelses genstande(råvare), webtekster. Der bruges som redskaber til at håndtere indhold, men som ikke er didaktiske eller semantiske i sig selv:– fx den traditionelle tavle, interaktive, elektroniske tavler, pc’ere og mobiltelefoner.

5 Læringsforløbet Konservere din køkkenhave
I læringsforløbet anvendes en bred tilgang til lærermidler et bredt læremiddelbegreb: Undervisningsmaterialer Tekster Fødevarer Redskaber IT og medier Uderum/køkkenhaven

6 Læremidlet: Konservere din køkkenhave
Introduktion til lærer: Introduktion til madkamp Overordnet om materialet Tema 1: Frugt og grønt Tema 2 : Konserveringsmetoder Tema 3: Eksperimenter Eksempel: Tema 1: frugt og grønt Læringsmål Teori Workshop 1: frugt Opgave 1: Undersøge danske frugter Opgave 2: Pektin- Hvad er det? Materialet er mindre i år 2 workshop med 2-3 opgaver i hvert tema

7 Læremidlet: Konservere din køkkenhave
Hvert Tema har tilhørende: Kompetenceområde og mål tilhørende færdigheds og videns mål/områder Omsatte læringsmål Tegn på læring Opbygning af undervisningen Varighed Undervisningsopbygning Materialer Elevopgaver

8 Fra læremidlet - Tema 1, workshop 1, opgave 2 Tema 1: Frugt og grønt
Færdigheds- og vidensområder Omsatte læringsmål Råvarekendskab Fase 1 Eleven kan redegøre for almindelige råvarers smag og anvendelse Eleven har viden om råvaregruppers smag og anvendelse Du kan beskrive og kende forskel på forskellige typer af frugter og grøntsager der findes i køkkenhaven Du kan anvende forskellige konserveringsmetoder i forbindelse med forskellige typer frugt og grønt Du kan analysere frugters og grøntsagers smag og konsistens og eksperimentere med smagsgivere Smag og tilsmagning Eleven kan skelne mellem forskellige grundsmage, konsistens og aroma Eleven har viden om grundsmage, konsistens og aroma   Fase 2 Eleven kan tilsmage og krydre maden Eleven har viden om tilsmagning og krydring Tegn på læring tydeliggøre elevernes læringsudbytte for såvel læreren som eleverne. Tegn på læring viser, om eleven er på vej - eller har nået målet. I det følgende er opstillet tegn på læring i tre niveauer

9 Fødevarerne Eleverne skal arbejde: undersøgende analytisk
eksperimenterende med fødevarerne –frugt og grønt. Konservere din køkken have

10 Læringsrummet Faglokalet: Plakater Plakat fra årets materiale
Mindmap – fælles Opskrifter Fagpersoner på besøg Billeder af elevernes processer Udstilling af produkter som konserveret Inddragelse af uderum: køkkenhaverne, naturen, supermarkede osv

11 HVORDAN JERES MATERIALE SKAL FORMIDLES
PRODUKTETS/ RETTENS NAVN INGREDIENSER FOTO UNDERSØGELSESSPØRGSMÅL Hvor kan i skaffe ingredienserne? Hvad ligger i vægt på, når i vælger en fødevare?  SVAR HVORDAN VIL I SAMARBEJDE OM AT TILBEREDE PRODUKTET/ RETTEN? Hvilke roller har i hver især TILBEREDNING FOTO AF PROCES HVILKE KONSERVERSINGSMETODER HAR I ANVENDT OG HVORFOR I HVILKEN SAMMENHÆNG KAN PRODUKTET/RETTEN SERVERES? HVAD SMAGER PRODUKTET/ RETTEN AF? Brug de fem grundsmage. EVALUERING AF PRODUKTET/ RETTEN Hvad skal justeres til næste gang, I laver produktet/retten?

12 Litteratur fra materialet


Download ppt "Læremidler til MADKAMP Årets fokus: Konservere din køkkenhave"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google