Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus"— Præsentationens transcript:

1 Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus misvpe@ruc.dk
Gruppeeksamen på RUC Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus

2

3 Gruppeeksamens DNA Akademisk diskussion Vidensskabelse
Fortsættelse af læreproces Vurderingsgrundlag for individuel karakter

4 Dagens udfordringer Hvad har I oplevet som problemer?
Hvad er I usikre på? Hvad har I brug for at vide?

5 Hvad er PPL? Problem-orienteret, tværvidenskabelig and deltagerstyret projektarbejde Pædagogisk/didaktisk dimension Læreprocesser baseret på de studerendes egen – og fælles - erfaringer Kollektive læreprocesser Refleksive læreprocesser Epistemologisk dimension Udvikle ny viden Tværvidenskabelig tilgang Kritisk dimension For hvem er det et problem? Hvis interesser og hvilke magtforhold er på spil?

6 Samspil i gruppeeksamen
I praksis er gruppeeksamen et resultat af samspillet mellem: de studerende og deres projektrapport eksaminator censor …og deres forståelser og forventninger. Dvs. at I er med til at sætte dagsordenen, og I skal lytte jer frem til hvad de andres dagsorden er. Censor kan lægge vægt på det teoretiske eller praktiske, eksaminator det teoretiske. Eksaminationen kan være mindre målrettet – uden dagsorden. Censor/eksaminator kan lægge vægt på andre ting end jer.

7 Rammerne for gruppeeksamen
Udgangspunkt i projektrapporten, og spørgsmål inden for det faglige område. Samtale mellem de studerende, eksaminator(erne) og censor(erne). Faglig dialog med individuelle og kollektive spørgsmål. Hver studerende laver kort tematisk oplæg (max. 5 min.). koordineret mellem gruppens medlemmer. Bedømmelsen er en samlet bedømmelse af projektrapport, oplæg og den mundtlige præstation. Individuel bedømmelse.

8 Hvad bliver man bedømt på? Det faglige
VIDEN Viden om relevante teorier, metoder og begreber FÆRDIGHEDER Færdighed i at udføre problemorienteret projektarbejde med anvendelse af relevante teorier, metoder og begreber og i foretage kritisk vurdering Formidling (sprog) KOMPETENCER Kompetence i at kunne gennemføre problemorienteret projektarbejde sammen med andre PROCES OG RESULTAT

9 Hvad bliver man bedømt på? Eksamensprocessen
Projektrapporten som udgangspunkt: kvaliteten i og sammenhængen mellem elementerne i projektrapporten Om gruppen er i stand til at løfte/holde niveauet i forhold til niveauet i projektrapporten Om gruppen er i stand til at ”gribe bolde i luften”, dvs. forholde sig til de udspil/udfordringer censor og eksaminator kommer med Om gruppens dynamik bidrager til en fortsat akademisk og læringsmæssig udvikling Om de individuelle bidrag er relevante og perspektivrige i forhold til projektrapport, problemfelt, fagområde Om de individuelle bidrag ligger over eller under gruppens samlede niveau

10 Elementer i projektrapporten
Teori Metode Empiri Analyse Perspek-tivering PROBLEM

11 Før eksamen: fælles forberedelse
Sørg for at alle i gruppen er lige godt inde i alle sider af projektrapporten og den litteratur der bruges. Lav runder i gruppen hvor alle skal redegøre for elementer i projektrapporten – ingen ”konger” og ingen ”dronninger”. Lav ”eksamensspørgsmål” til hinanden.

12 Før eksamen: fælles forberedelse
PROBLEMFORMULERING Er det klart hvad problemet er, og for hvem det er et problem? Hvorfor er det er relevant problem? Hvad er jeres motivation for at arbejde med problemet? Hvordan har forståelsen af problemet og udformningen af projektet udviklet sig undervejs i projektprocessen?

13 Før eksamen: fælles forberedelse
TEORI(ER) Hvorfor er teorierne relevante i forhold til problemet? Hvordan supplerer teorierne hinanden? Hvad er teoriernes videnskabsteoretiske grundlag? Hvad går den enkelte teori ud på? Hvad er begrænsningerne i teorierne? Hvilke(n) teori(er) kunne have givet en anden eller supplerende forståelse af problemet?

14 Før eksamen: fælles forberedelse
METODE(R) Hvorfor er metoden relevant i forhold til problemet? Hvordan hænger metoden sammen med de valgte teorier? Hvad går metoden ud på? Hvad kan problemerne/begrænsningerne ved metoden være?

15 Før eksamen: fælles forberedelse
EMPIRI Hvad er det for en slags empiri I har produceret? Blev empirien som planlagt/forventet – hvorfor ikke? Hvilke forbehold må man tage over for empirien? Hvilken empiri kunne evt. have bidraget til en bedre projekt?

16 Før eksamen: fælles forberedelse
ANALYSE OG KONKLUSION Hvordan er analysen disponeret? Hvordan bliver teorien brugt i analysen? Hvad er resultaterne af analysen? Hvad kan analysen ikke sige noget om? Hvordan er konklusionen et ”svar” på problemformuleringen?

17 Før eksamen: fælles forberedelse
PERSPEKTIVERING Hvilke perspektiver for ændringer kan resultaterne af jeres projekt bidrage med?

18 Før eksamen: fælles forberedelse
DE INDIVIDUELLE OPLÆG Fordel de individuelle oplæg mellem jer så de supplerer hinanden. Sørg for at oplæggene bidrager til at sætte jeres dagsorden for eksaminationen. Sørg for at oplæggene ikke blot er en gentagelse af det der står i projektrapporten. Oplæggene må meget gerne være reflekterende og kritiske over for resultaterne i projektrapporten.

19 Før eksamen: individuel forberedelse
Gør det klart hvordan det individuelle oplæg forholder sig til projektrapporten (supplement, perspektivering, kritik). Sørg for at oplægget ikke er en gentagelse af projektrapporten. Sørg for at der er en klar linje og pointe i oplægget. Oplægget må meget gerne komme med supplerende, perspektiverende, kritiske perspektiver på projektrapporten.

20 Under eksamen Sørg for at informere jer om hvem censor er, hvor hun/han kommer fra, og hvilken faglig baggrund hun/han har. Sørg for at I gennem ”dagsorden” og individuelle oplæg sætter jeres egen dagsorden. Sørg for at ”fange” hvad eksaminators og censors dagsorden er. Sørg for at støtte hinanden. Sørg for at give hinanden plads – men sørg også for at I får vist hvad I kan individuelt.

21 God gruppeeksamen!

22 God gruppeeksamen!


Download ppt "Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google