En god start på lægelivet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
EVALUERING AF LÆREPLANER SNULLERNE Krop og bevægelse.
Advertisements

Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Turen går til fremtiden Erhvervsorienterede overgange – et koncept som styrker eleverne Fremtidens koncept.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Del 2:Rammer for en professionel samtale med en patient ETABLERE EN RELATION, ANERKEND E OG SKABE TRYGHED 2 LEDE OG SKABE STRUKTUR 1 Indlede samtalen,
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
VIRKSOMHEDSSPECIALE Why the struggle? Anne Mette Ravn Nielsen, cand. mag. i tværkulturelle studier (færdig forår 2015) - skriv.
Mille Wilken Bengtsson 28. april 2016 Godt samarbejde med borgere.
Viborg Naturpark. PROGRAM Velkomst v/ Anna Margrethe Engbæk Schmidt, Klima- og Miljøudvalget Oplæg om frivillighed og samskabelse v/ Lars Stentoft, kulturdirektør.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Systemisk samtaleteknik og håndslag Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening Organisationsuddannelsen – modul 11.
S perleder Sammen om sport Et 3-årigt projekt støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold ʊ.
Rationel klinikdrift Et bud. Rationel klinikdrift Rimelig arbejdstid.
Den langtidsledige skal til roret En individuel og jobrettet indsats for langtidsledige Oplæg på temadag i Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Rationel farmakoterapi Speciallægeuddannelsen i almen medicin.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
”Brug for alle” Temamøde den 18. juni Hvor var det vi startede?  Stor stigning i antallet af personer i målgruppen på passiv offentlig forsørgelse.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
Kandidatspeciale Klinisk Biomekanik Institut for Idræt & Biomekanik.
Forslag fra arbejdsgrupperne
Karrierelæring på egen krop
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Instruktion til mødeledere
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Landsdækkende virksomhedskampagne
OSO opgaven på Midtjysk
Den gode læge Yngre Lægers politik
Hvornår er en uddannelsesplan god? Bliver den brugt?
Forberedelse til eksamen
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Oplæg om 3-timers møder Regionshospitalet Randers.
LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE KBU i logbog.net
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
SFI’s forskning i handicap og beskæftigelse
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
Den Nationale Guideline for Organdonation
patientansvarlig læge
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Borgermøde.
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Netværksmøder - Drejebog
Hospitalsenheden VEST
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
Fyraftensmøde 31 januar 2018 En ny måde at afrapportere på.
SUMO - analyse.
Sådan bruger du præsentationen
Dialogmøde d.9.april Samarbejde om læring – folkeskolen, ungdomsskolen og folkeskolereformen.
1. Relationel kommunikation
Ansøgningsskema CØ SMV Virksomhedens navn:
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Kursus for personer med demens og pårørende
Projekt supervision på sengeafdeling H1
Velkommen til ROADSHOW i GeoDanmark!
2. Kontaktperson, patientforløbsvejleder, guide, mentor, nøgleperson
Introduktion af CV og ansøgnings kurset
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
BRUG FACEBOOK TIL AT SKABE STÆRKE, FRIVILLIGE FÆLLESSKABER
Strategi Til markedsføring
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Overvej spørgsmålet. Interview en makker.
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

En god start på lægelivet Hvad siger KBU-lægerne om vores tilbud om at afprøve et speciale?

Vi kan selv gøre noget Flere har udtrykt ønske om at få flere uddannelseslæger Vi kan understøtte rekruttering gennem god uddannelse Vi kan i HEV få en kultur, hvor Yls interesser for en karriere understøttes af tværgående initiativer som skærper interessen og letter og synliggør vejen til målet hos os.

Vi har 24 specialer i HEV I- og/eller H- stillinger i 21 specialer Mulighed for at skabe kontakten Vilje til at vise de veje, der leder til I - stilling Gode uddannelsesmiljøer

Koncept til afprøvning Alle KBU-læger tilbydes i HEV 8-10 dage i et speciale i deres første halvår, måned 2 til 6 Specialet vælges af KBU sammen med vejleder eller UAO ud fra f.eks. 1. ønskespecialet eller et der ligner 2. et speciale, som også overvejes 3. Interesser og evner 4. Nysgerrighed/ afsøge xx

Formål Skabe kontakt og bonding til den næste ansættelse for KBU-lægen Få KBU-lægen til at føle sig med på holdet Skærpe KBU-lægens kompetencer inden for et givent område – forberede til næste stilling Løfte blikket for de længere karriere muligheder og vise vejen. Bundlinien: Rekruttere til alle vores specialer

Specialerne Planlægge et ophold i specialet 1-2 dage/md så specialet ’præsenteres’ Ikke kun kigge på men gerne nogle krav om at yde noget = lidt kød på En engageret mentor/kontaktperson, som er mester for KBU-lægen . Tænd et bål!!! En pixi til et katalog, så Vejlederne og KBU- lægerne får en ide om, hvad der venter og forventes på afd. En kontaktperson for specialet

KBU i afdelingerne KBU-lægerne kontaktes, når de har valgt stilling ( slut april/slut nov.). Afklaring og forventningsafstemning. Skema med særlige hensyn, speciale og andet. Kan specialet afklares inden start? Puslespillet i HEV skal gå op. Opmærksomhed på hvad KBU-lægerne interesserer sig for og er interesserede i mhp at formidle kontakt og opmuntre jobsøgere til at søge i HEV – 80% (fra 2019 100%) er i AP i 6 mdr før I-stilling.

Succeskriterier Kompetencerne nås Tilfredse uddannelsessøgende Bedre karrierevalg Større spredning i karrierevalget Flere vælger at søge I- og H-stillinger i Vest

Evaluering 1. gang jan. 17 når holdet fra 1.8.16 er tæt på mål. Justering af konceptet? 2.gang april 17 når holdet 1.11.16 er ved at være færdige. Justering af konceptet? 3. gang juni/august 17 for holdet 1.2.17. Justering af konceptet? Hvor søger 1.hold I-stilling? X Hvor længe?

Justeringer Mentor – ikke praktisabelt, men meget anprist når det lykkes. Erstattet af samtale med YL om vejen frem i det pågældende speciale. Spørgeskemaet justeret sv. hertil. Tiden 1-2 dage pr måned lavet til 5-8 dage i alt

KBU-lægerne er glade for vores tilbud om at se et speciale Bliv ved med det Imødekommende Inddragende Dialog om specialet og lægearbejdet her

Fordeling hvert halve år Akutafdelingen, Herning 20 Medicinsk afdeling, Holstebro 10 Fra 2019 skal alle i AP som 2.halvår Neurologisk afdeling 2 Urinvejskirurgisk afdeling 2 Kirurgisk afdeling 2

Evaluering Spørgeskema via UAO til alle KBU-læger i deres sidste måned af ansættelsen Ca 33 ud af 77 har svaret 32 har kunnet bruge opholdet til afklaring af om specialet var noget for dem. (specialevalg) 24 har kunnet bruge opholdet til afklaring af karrierevalget (karrierevalg)

Besøgte afdelinger 18 specialer har haft 1-6 KBU-læger på besøg. Hertil kommer Kardiologi, fast for KBU i Holstebro 26 fik deres første prioritet Der er brugt 4-8 dage fordelt i måned 2-6 af ansættelsen. Enkelte haft forløbet mere samlet. Pixi passer med virkeligheden, men enkelte vidste ikke at den eksisterede

Hvad kunne være bedre? Råd fra KBU-lægerne Kommunikationen med afdelingen inden besøget – hvor og hvornår skal jeg møde Hvem kan jeg evt. kontakte ( stå i pixi?) Nogen skal vide at jeg kommer ( spænd: program for det hele til afvist og måtte køre hjem) Opret lægevikar-login så jeg kan lave noget

Hvad virker for KBU-lægerne under opholdet Plan for dagene med øje for hvad jeg er interesseret i. Gerne flere opgaver evt selv se patienter Komme med i fordelingen ved morgenkonferencen Flere dage giver mulighed for at se flere funktioner – tid til refleksion mellem dagene, man kan se frem til næste gang, planlægge spørgsmål læse op på faget Enkelte ønsker samlede dage ( kirurgi) eller to specialer.

Mentor/læge Stort udbytte af at have en mentor Ventet, velkommen, indblik, plan, spørgsmål, karrierevejledning YL – giver godt indblik i specialet og uddannelsen samt vejen derhen men også ønske om at tale med H- og I-læger så den længere bane uddybes mere Inspirere til at vælge speciale ’betød langt det meste’

Rekruttering Klarhed over hvad jeg kan gøre for at blive attraktiv i dette speciale Giver en ekstra vinkel Nu er dette speciale et alternativ Vil benytte kontakten til at søge I-stilling Åbnede øjnene for muligheder i HEV MEN OGSÅ Afdelingen så slet ikke muligheden Arrangere indhold efter interesseområde (bålet)

Hvad oplever I? Fordelingen Pixi Kontakten til afdelingen Interesse for hvad KBU er interesseret i? Understøtte interesser/talenter Opmuntring til at søge I-stilling i HEV.

Ka’et betål’ sæ? Mange KBU fremover så det kommer af sig selv. Får vi dem med interesse for specialet når vi længere både for patienterne og faget.