Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til ROADSHOW i GeoDanmark!

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til ROADSHOW i GeoDanmark!"— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til ROADSHOW i GeoDanmark!

2 Program for dagen 9.30 Velkomst 9.40 GeoDanmarks strategi Pause Arbejdsprogram for Frokost GeoDK Orienteringer Kaffepause GeoDanmark og Geokoderen Tak for i dag!

3

4 Strategi

5 Implementering af strategien
Kommunikation (efterår 2018) Formidling af strategien og de gode eksempler GeoDanmarks data Bestyrelsen mødtes til heldagsseminar i august og drøftede flere aspekter af strategi-implementeringen. Vi talte en hel del om, hvordan vi formidler strategien og hvilke arrangementer vi i første omgang stiler efter at være synlige på. Og det med at formidle strategien eller historien om hvordan GeoDanmark-data kan gøre en forskel, det er formentlig noget vi alle kommer ud for at skulle i et eller andet omfang, men sikkert også i vidt forskellige sammenhænge. Selve strategien har fællessekretariatet lavet en præsentation af, som vi drøftet i bestyrelsen, og som vi vil bruge i lidt forskellige afskygninger, når vi skal formidle GeoDanmark. Den vil jeg vise jer lige om lidt, og I vil kunne se, hvordan vi har puttet nogle eksempler på cases ind i fortællingen. Formidlingen af strategien og arbejdet med de gode eksempler kommer vi til at modne i den kommende tid, bl.a. på baggrund af input fra jer. Den sidste bullet: På seminaret talte vi også om, hvordan vores data bliver gearet til at kunne alle de ting, vi gerne vil, fx til at understøtte nye forvaltningsområder. Og det munder ud i, at vi nu sætter en indledende analyse i gang, hvor vi i første omgang taler med nogle af dem, der kender data rigtig godt – nemlig løsningsudviklere til kommunerne og repræsentanter fra Specifikationsforum og Systemforum. På lidt længere sigt fortsætter vi dialogen med statslige og kommunale brugere om, hvor der kan sættes ind på data- og specifikationssiden.

6 Kommunikation i efteråret 2018
Som de første små skridt til at afprøve fortællingen om GeoDanmark, har vi i bestyrelsen valgt at stille op på tre arrangementer i efteråret, som tilsammen rammer en bred målgruppe - herunder nogle af de beslutningstagere, som vi gerne vil nå. Senere i efteråret vil vi lave en plan, som kigger ind i Her vil det være formålet, at GeoDanmark bliver synlig indenfor udvalgte sektorer eller forvaltninger. Hvilke områder det skal være, kommer vi til at tale om lidt senere på formiddagen (arbejdsprogrammet).

7 STRATEGIEN

8 Spørgsmål til formidling af strategien
Forestil dig, at du skal holde præsentationen og fortælle om GeoDanmark til et kontormøde/afdelingsmøde. Hvad vil du tilføje eller udelade? Hvordan ville du fortælle historien kort om GeoDanmark i andre situationer. Fx til frokost, i bussen, elevatoren, ved kaffemaskinen. Hvilke tre ting, vil du særligt lægge vægt på?

9 Arbejdsprogram

10 Vejen til et nyt arbejdsprogram Bestyrelsens visioner
På vores seminar i august talte vi også arbejdsprogrammet for den kommende periode. Det som bliver godkendt hvert år på repræsentantskabsmødet.

11 GeoDanmarks arbejdsprogram
Et redskab til at GeoDanmark kan nå sine mål En beskrivelse af indsatsområder og konkrete aktiviteter Men også et kommunikationsredskab

12 Fra visioner til konkrete opgaver
Bestyrelsesseminar august Visioner Temadag Visioner afgrænses Roadshows Indsatsområder Bestyrelsesmøde Godkendelse Sekretariatsudvalget Opgaver + ansvar Bestyrelsesmøde(-r) Godkendelse Repræsentantskabsmøde GO!

13 VISIONER Planområdet Turismesektoren Sundhedsområdet
Årshjulet – vedtægtsændringer? Sundhedsområdet GeoDanmark-data porteføljen er udvidet GeoDanmark har forbedret aktualiteten med nye ajourføringsmetoder og udnyttet mulighederne i GeoDK Vejreferencen og vejadministration er fuldt integreret GeoDanmarks værdi for den offentlige sektor er kommunikeret bredt ud GeoDanmark på 2 nye områder Socialområdet Ny forretningsmodel Deltagelse på 3 eksterne konferencer GeoDanmark er i bevidstheden hos eksterne parter Erhvervsområdet Implementere strategien Klimasikring GeoDanmark-data indgår som forvaltningsgrundlag på minimum et nyt statsligt forvaltningsområde

14 Spørgsmål til emner i arbejdsprogram
Hvilke områder er mest modne? Hver gruppe vælger 3 Giv et konkret eksempel på, hvordan GeoDanmark-data kan bringes i anvendelse inden for hvert af disse 3 områder Er der gang i konkrete projekter i kommunerne?

15 Social- og sundhed Turisme Erhverv Planområdet Klimasikring Statslige forvaltningsområder Bredere i teknik- og miljø Vejreference og vejadministration fuldt integreret Udvidelse af data-porteføljen (FKG m.m.)

16 Næste skridt Indsatsområder er drøftet på den årlige temadag og bliver nu kvalificeret yderligere på de fire roadshows vi er i gang med Bestyrelsen udformer herefter rammerne for de konkrete aktiviteter, som fastlægges af Sekretariatsudvalget i januar 2019

17 PAUSE

18 GeoDK

19 Orientering om produktionen

20 GeoDanmark og Geokoderen v. Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

21 Tak for i dag


Download ppt "Velkommen til ROADSHOW i GeoDanmark!"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google