Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”"— Præsentationens transcript:

1 ”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
VELKOMMEN til ”Hvordan man kan få glæde af ElevIntra i engelskundervisningen” OPLÆG: diasshow med musik

2 Muligheder i engelskundervisningen Ugeplaner Boganmeldelser
Samlemapper Arbejdsrum Evaluering Portfolio Det gælder hvilket som helst fag i skolen, at du kan inddrage brugen af Elevintra. Det skal jo ikke bare inddrages for Skoleintra´s skyld. Det skal inddrages for at gøre undervisningen mere alsidig. Hele processen omkring undervisningen kan gøres nemmere og mere interessant ved at benytte Elevintra. UGEPLANER: Kommunikationen simplificeres, da både forældre og elever kan have adgang til samme formulering af informationerne. BOGANMELDELSER: Det kan jo også være interessant for andre end eleverne i klassen at hente inspiration til frilæsningsbøger. SAMLEMAPPER: Som lærer skal du kun læse opgaverne et sted – du behøver ikke slæbe det med hjem i din taske. Du kan give respons direkte, og eleven kan dernæst flytte det over i sin egen personlige mappe. EVALUERING: Opgaver kommenteres direkte. Evaluering af forløb kan laves via spørgeskemaer, så du kan uddrage statistik. PORTFOLIO: Eleven har alt fra alle fag samlet på eet sted.

3 UGEPLANER Ugeplaner laves fra Lærerintra. Her kan hver enkelt lærer på klassen skrive det ind, og så kan klasselæreren udgive det, når alle er færdige. Der er nogle standard opsætninger på lay-outét. Dog kan du lave din egen skabelon, hvor det hele så skrives i. Ugeplanerne kan endvidere printes ud til eleverne. Ugeplanerne forpligter læreren såvel som eleven. Som lærer er det nødvendigt hele tiden at være et skridt foran (man kan stadig gå ind og redigere i ugeplanerne, hvis undervisningen ikke helt følger planen). Elever og forældre kan følge med – både i hvad planen er for næste time, og hvad der er lavet den dag, eleven ikke var der. Der er jo så heller ingen ”undskyldning” for ikke at møde velforberedt. Vikar: det er også en fordel, hvis man skulle blive kaldt til møde eller være syg, så kan vikaren altid se, hvad der er planlagt for timen. Alt starter i det små for så gradvist at udvikle sig til at blive en del af hverdagen.

4 BOGANMELDELSER Boganmeldelser er offentlige (for skolens elever og lærere). Det kan være en god idé i perioder at lave boganmeldelser og andre skriftlige opgaver i samlemapper kun for klassen. Det kræver lidt mere af eleverne at skrive i Anmeldelses systemet, da alle på skolen kan læse det. Dette kan dog også skynde til en ekstra gennemlæsning, inden eleven lægger det ud. Hvis der er mange rettelser/kommentarer til en opgave, kan man downloade den, notere i den og så sende den vedlagt en besked til eleven i Elevintra. De har så opgaven fuldt tilgængelig ved udførelse af næste opgave.

5 SAMLEMAPPER Der er forskellige typer af samlemapper. Der er personlige mapper, hvor eleven kan gemme sine ting, når de er kommenteret af læreren. Der er præsentationsmapper, der kan ”åbnes” for forælde, så de kan se, hvad eleverne har lavet.

6 Portfolio med WebCam Da vi ikke lige har fået oprettet en UNI-server endnu, har jeg valgt at gemme deres små klip fra webcam på EMU-tavler, hvor jeg har oprettet en tavle pr. elev, som de så har direkte adgang til fra Elevintras forside.

7

8 Optagelse af elevernes tale er en god idé til brug for portfolio
Optagelse af elevernes tale er en god idé til brug for portfolio. Eleverne vælger en tekst fra deres daglige tekstbog, sætter sig parvis sammen, hvor modparten stiller spørgsmål til den anden elev`s tekst. Gentages med relevante mellemrum evt. ½-1 år. SE OPTAGELSER

9 ARBEJDSRUM Arbejdsrummet er yderst anvendeligt til emnearbejder. Arbejdsrummet sætter rammen for indholdet i opgaven. Kort beskrivelse af opgaven samt relevante links (begrænser antallet af søgesider), samt links til afleveringsmapper o.l.

10 WEBAVIS Webavisen er ikke kun til at skrive nyheder for dagen i dag, den kan også bruges til arbejdet med sprog, hvor eleverne skriver deres egne artikler på f.eks. Engelsk.

11 EVALUERING Evaluering kan være af større eller mindre omfang. Hvis man skal kunne drage nogle konklusioner, kan det være en god idé at lave et spørgeskema i Elevintra. På den måde sikrer man sig, at alle har mulighed for at besvare spørgsmålene, også selvom de ikke lige er der den pågældende dag. Derudover vises statistikken med det samme.

12 PORTFOLIO Der er mulighed for at gemme mange typer arbejde på et for alle parter altid tilgængeligt sted. Man kan endvidere medbringe en bærbar til skole/hjem samtalerne, så elevens produktioner kan ”diskuteres”. Evt. kan man også lige vise et sjovt billede af eleven, eller et billede af en kreativ produktion. Når man ser på begrebet De Mange Intelligenser, så er der stor mulighed fotr at udnytte alle de intelligenser, der er repræsenteret i en skoleklasse ved hjælp af bl.a. Elevintra.

13 Eleverne er blevet meget glade for at SkoleIntra
Eleverne er blevet meget glade for at SkoleIntra. De nyder ikke alene det at kunne ”være på computer”,men kan også se fordelen i at gemme deres arbejde som portfolio et altid tilgængeligt sted. De kan sidde i mindre grupper og arbejde mere koncentreret. Differentiering i undervisningen bliver meget nemmere. Arbejdet med alle SkoleIntra modulerne er en proces, der åbner en masse nye muligheder, som flere og flere får øje på – både lærere, elever og forældre.

14 Alle billeder er godkend til offentliggørelse.
Du kan læse mere om undervisningsforløbet i bogen ”Undervisning med Skoleintra” fra UNI-C.


Download ppt "”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google