FÆLLES målstyring i matematik

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
NETVÆRKSMØDE EVALUERING 3. NETVÆRKSMØDE.
Advertisements

Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Skriftlig progression Italiensk FIP. Disposition Skriftlighed og respons Progression Feedback-former (feed up, feed back og feed forward) Karakterer Værktøjskasse.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Rene b christiansen lektor Forskningsprogrammet for Teknologi Uddannelse Velfærd undervisnings planlægning.
Dokumentation med mobilen i dansk - sæt komma med mobilen.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
Ræsonnement og tankegang DLF-Kursus Ringsted Eva Rønn UCC.
Rationel klinikdrift Et bud. Rationel klinikdrift Rimelig arbejdstid.
Læring og it Spørgeteknik Pædagogisk IT-kørekort - Mentorforløb 1.
Hvem er vi? 136 elever 16 lejligheder med hver sin kontaktlærer Almen med fokus på boglige fag, gymnastik og valgfag Omstillingsparate kolleger Vi insisterer.
Aktionslæring Sprogbaseret læring Greve Anette Vestergaard Nielsen NTS-centeret.
Frederikshavn, september,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Målstyring. Hvordan styres virksomheden sikrest & bedst ? Lav frekvente målinger (måned, kvartal, år) Hvilke? (KTA = Kunde tilfredsheds analyse, MTU.
Kandidatspeciale Klinisk Biomekanik Institut for Idræt & Biomekanik.
Den åbne innovative folkeskole
AULA.
Feltopgave 1 Julie-Marie Terkildsen
Video Club – med fokus på kommunikation og samspil
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Ny lokalaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i BUF
Projektplan – pesto med ramsløg og skvalderkål
Tænketankens vision i en skolekontekst
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
OSO opgaven på Midtjysk
Skolernes kvalitetsrapport
Bilag 2: Oversigt over forløbet
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Tirsdag d.5.september 2017 Roskilde Kongrescenter
Fremlæggelse af 1. deltagelsespligtigtopgave
WORKSHOP 4, Gribskov Kommune, 2017.
Et samarbejde mellem CMU og DASG
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Anerkendende pædagogik
Baseline.
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Digital teknologi i undervisningen
Lektionsstudier i praktik - temamøde om praktik – 15 sep 2015
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Kerneydelsen som grundlag for dialog
Gør det umulige – samarbejd på tværs
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
Forenklede Fælles Mål Matematik
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Netværksmøder - Drejebog
PROJEKTLEDERENS PERSPEKTIV
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
Skoleudvikling i Praksis 1
Hvad lærte vi af projektet?
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Sådan bruger du præsentationen
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Demokrati og medborgerskab
Demokrati og medborgerskab
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Innovation i humanistiske fag
Om feedback til terapeutisk arbejde på SEOP
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Lempelse af fælles mål OPSAMLING PÅ DIALOGMØDER
Brydning af lys Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Undervisningsplanlægning
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Præsentationens transcript:

FÆLLES målstyring i matematik Hvordan arbejder vi konkret med målstyring af undervisning? Kan vi samtidig udvikle en fælles opfattelse af matematiske mål, metoder og didaktik på VORES skole. En matematisk rød linie fra 0.-9. årgang Dette er IKKE et undervisningsforløb, eller en forklaring af et IT-redskab. Til gengæld er IT-redskaber anvendt for at skabe struktur og overblik. Dette er en strukturbeskrivelse og en udviklingsproces rettet mod et fagteam. Den tager sit udgangspunkt i en konkret målstyring af den daglige undervisning.

HV-ord..alle dem, der er for få af Hvad vil vi? Hvorfor gør vi? Hvornår gør vi? Hvordan gør vi? Hvem gør hvad?

Hvad vil vi? Den bedst MULIGE matematikundervisning, for så mange som muligt. Udnytte hele fagteamets resurser. Det er et FÆLLES projekt Udvikle kvaliteten af vores forberedelsestid. Italesætte den enkelte lærers praksis. Skabe et grundlag for praksisnære faglige diskussioner. Anvende kravet om målstyring, til at inspirere skolens matematik-team Være konkrete og producere noget, der har en værdi i den daglige planlægning og evaluering af undervisning.

Hvorfor gør vi? Fordi vi tror på at udvikling af undervisning sker gennem dialog og refleksion. Fordi vi tror på en værdi i tydeliggørelse af læringsmål og at dette afleder et større engagement hos den enkelte elev/forælder. Fordi vi gerne vil bruge vores sparsomme forberedelsestid mere kvalificeret. Fordi det giver et tydeligt og målbart værktøj til at finde ud af hvilke matematiske færdigheder den enkelte elev har fået. Fordi arbejdet samtidig giver et klart og anvendeligt overblik over den enkelte elevs faglige udvikling

Hvornår gør vi?tidspresset har aldrig været større :( Anerkendelse af, at det er svært at finde tid i en presset hverdag. Team/vejleder prioriterer fagudvalgene og kan med fordel, tidligt i forløbet, låse møder og konkrete arbejdstidspunkter fast i skolens kalender, så tiden er afsat til det. Selvom man ikke mødes i det store forum, kan samtidige arbejdstider være en fordel. Fagudvalg er vores fælles forum. Det er også en mulighed for at få skabt en følelse af samarbejde og klare forventninger til hinanden. Elevens matematiske forståelse og udvikling er et fælles projekt for alle skolens matematiklærere. Lige fra 0-9(10) klasse. Arbejdstids”aftalen” giver mulighed for at mødes i starten og slutningen af året. Der er flere elevfrie dage på skolen. Selvstændigt arbejde efter fælles deadlines.

Lad os komme igang!!.... Forudsætninger? et fælles ønske fra kolleger struktur, stærk tovholder (matematikvejleder) en klar køreplan fra starten. Forslag til køreplan: intromøde ffm.emu.dk -->bilag hvad er ideelt, hvad er realistisk. eksempel på skema til målstyring egne materialer (bogsystem)

Vejleder/tovholders overblik Forslag til faste holdepunkter i processen. Intromøde, Ideen præsenteres. Vær sikker på anerkendelsen af vejleders rolle i forløbet. Understreg at det er et fælles arbejde hvor alle skal have en forståelse af hvorfor vi gør dette. Skemaforklaring. Start med stofområdet Geometri og Måling Tid til at lave skema, gerne på samme tidspunkter, da der herved kan sparres og det er nemmere for vejleder at have overblik over de enkelte gruppers arbejde. Fælles fremlæggelse af enkelte målstyringsskemaer. Fortsat diskussion af hvad der definerer gode konkrete færdighedsmål. (tag evt udgangspunkt i bilagseksempler). Der må gerne rettes løbende i færdighedsmålene.

Skemaet! forklares til kolleger udfyldes i samarbejde med kollega skabes med udgangspunkt i eget lærebogsystem og ffm.emu.dk konkrete færdighedsmål evt. tænkes en rangorden ind jvf. Bloom eller SOLO sheets.google.com Sheets er bedre end skema i docs. Vigtigt at målene er konkrete og målbare!

Deling Google-drev platformen Fælles overblik. Flere kan samtidig Gennemsigtighed Mulighed for løbende redigering og udvikling af målstyringsskemaer Tilgængelig overalt. HUSK DEADLINES!!!

Skema færdig, hvad så nu? Grundlaget for konkrete faglige diskussioner. Vejleders overblik og udkast til endelige skemaer. (Husk ffm.emu.dk) Konkrete/anderledes elevudgaver? Blive enige om anvendelse i dagligdagen. Vejlederrespons og udvikling af den enkeltes praksis. Vi mangler stadig at planlægge og gennemføre vores undervisning!! Respons -Hvilke tanker er sat i gang? Hvordan er vores vej videre herfra?

Spin-offs og Synergi Deling af målstyringsskema til elever/forældre (progressionsoversigt) Evaluering med google forms. Konkret arbejdsredskab til elevplaner. Årsplaner og overblik over færdighedsmål fra ffm.emu.dk Didaktiske diskussioner I og på tværs af årgange. Tydelig faglighed Kvalificeret forældresamarbejde. Klart overblik over den enkelte elevs faglige progression og udfordringer

Bilag Formatskabelon Fælles mål i Excel format Fælles mål i Google sheets format MålstyringsSKEMAET i Google sheets Elevens evalueringseksempel i Google forms For yderligere spørgsmål kontakt da meget gerne: Rune Bové rune1383@apps.svendborgskoler.dk +45 53 65 77 17