Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum"— Præsentationens transcript:

1 På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Netværksmøder På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum

2 Mange borgere som har kontakt til både region og kommune oplever, at det kan være svært at hvad overblik over hvem der gør hvad og hvornår. Man kan møde mange forskellige fagpersoner og det er ikke altid let at gennemskue hvem der kan hjælpe med hvad – hverken for borgeren eller fagpersonerne. Mange borgere oplever, at der ikke er sammenhæng mellem de indsatser der er i regionen og kommunen. Det kan være forvirrende og i værste fald forværre borgerens situation. Region hovedstadens Psykiatri og alle kommuner i Region Hovedstaden har i deres samarbejdsaftale aftalt at de vil arbejde sammen om at skabe sammenhæng for borgeren. Og en måde at gøre det på er, at holde netværksmøder.

3 Hvad er et netværksmøde?
Centralt arbejdsredskab der skal sikre koordinering på tværs Region og kommune koordinerer sammen med borgeren Udgangspunkt er borgerens ønsker og behov Netværksmøder er et centralt arbejdsredskab i forhold til at sikre mennesker med psykisk sygdom den bedst mulige indsats på tværs af sektorer – herunder at sikre koordinationen af både eksisterende indsatser og identifikationen af nødvendige indsatser i hhv. behandlingspsykiatrien og kommunalt regi, herunder misbrugsbehandling. Til et netværksmøde deltager der altid en repræsentant fra kommunen og en repræsentant fra regionen – og selvfølgelig borgeren selv hvis han/hun har mulighed for det. Pårørende kan også deltage, hvis borgeren ønsker dette. Se filmen ”Hvad er et netværksmøde”

4 Fælles referat I dag holdes der allerede mange møder på tværs af region og kommune. Men når vi spørger borgerne om hvad der er aftalt på mødet, er det ikke altid at de helt er klar over hvad der blev aftalt – eller hvad formålet med mødet egentlig var. Derfor er det vigtigt at man til netværksmødet udarbejder et fælles referat som beskriver de konkrete aftaler der er indgået på mødet – og hvem der er ansvarlig for aftalerne. Det gør det lettere for alle deltagerne til mødet, bagefter at følge op og sikre at aftalerne bliver overholdt. Der er udarbejdet en skabelonen til netværksmøder som hjælpe med både at lave dagsorden og referat. Se filmen ”Hvordan holder man et netværksmøde”

5 Fælles drøftelse Holder vi netværksmøder hos os?
Hvornår er et netværksmøde et godt møde? Et eksempel på et godt netværksmøde? Husker vi at holde netværksmødet sammen med borgeren? Er der behov for at holde flere netværksmøder hos os? Hvordan kan vi komme til at holde flere netværksmøder Laver vi i forvejen et fælles referat når vi holder netværksmøder? Her er forslag til spørgsmål som der evt. kan arbejdes med i forbindelse med præsentationen. Version 1: Spørgsmålene drøftes i plenum. Ordstyrer/leder skriver stikord/svar/kommentarer op på tavle Afslut gerne med konkret Version 2: Deltagerne snakker sammen i små grupper og Efterfølgende samler ordstyrer/leder op og skriver stikord/svar/kommentarer fra alle grupper op på tavle. Holder vi netværksmøder hos os? Er alle enige om hvad netværksmøder er, og om det er noget vi skal? Hvornår er et netværksmøde et godt møde? Når jeg har fået det ud af mødet som jeg forventede på borgerens vegne/når borgeren er tilfreds/når de rigtige deltagere var med… Et eksempel på et godt netværksmøde? Er der nogle som har oplevet et godt netværksmøde Husker vi at holde netværksmødet sammen med borgeren? Husker vi at spørge borgeren om hvad de synes der er vigtigt at tale om og hvem der er vigtige at invitere Er der behov for at holde flere netværksmøder hos os? Holder vi altid netværksmøder når der er behov for at koordinere, husker vi at spørge borgeren om de oplever at der er behov for at mødes Hvordan kan vi komme til at holde flere netværksmøder Hvad skal der til? Laver vi i forvejen et fælles referat når vi holder netværksmøder?


Download ppt "På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google