Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Hvad er VIP for noget? Projekt-VIP (Viden- og InnovationsPartnerskaber) handler om at skabe tværprofessionelle partnerskaber, der baner vejen for udvikling.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Grønt flag grøn læreruddannelse
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Miljøråd på Læreruddannelsen Zahle (Kommissorium) Der oprettes et miljøråd på Læreruddannelsen Zahle i forbindelse med deltagelse i projektet Grønt Flag.
Lærerprofessionen.
Den nationale faggruppe
Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
Udvikling af informationskompetencer hos folkeskoleelever i 9. klasse
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Hvad er netværk? Forskellige typer af netværk Netværkskompetencer
Anbefalinger til et fremtidigt samarbejde
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Værktøjskassen Anvendelsesorienteret undervisning
Evaluering af forsøgsskoleprojektet Læreruddannelsen i Aarhus
Grønt Flag – Grøn Læreruddannelse
Oplysningsforbund og folkebiblioteker må sammen finde nye veje Jens Thorhauge
Klasseledelse og cooperativ learning
Evaluering af ”Røgfrihed for alle”
ScienceLab -Et naturfagligt samarbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Fællesskaber fastholdelse og personlig udvikling
Regional strategi og kompetenceudvikling
1 Naturfagene i skolen? UVM’s road show febr.-marts 2009 Peter Norrild.
Lidt om at flytte bjerge
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af tema 1.
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Hvordan lettes overgangen relevant
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Stikord vedr. workshop II: ”Sprog bygger bro” Projektet "Sprog Bygger Bro" er et 3-årigt brobygningsprojekt, som er finansieret af Region Midt, og som.
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Etterutdanningskurs for lærere og ledere Kristiansand.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
Per Øhrgaard, Jette Eriksen, Sisse Oreskov
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Univeristy College Syddanmark, 23. marts 2015 – set fra evaluators perspektiv Dorthe Carlsen. Odense,
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Læreres vilkår for at udvikle en lokal naturfaglig kultur omkring natur/teknik - Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse.
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
Tema 7 Netværksdannelse Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Præsentation Vejlederforeningens årsmøde Analyse: Alle unge vil gerne have et godt liv, 2013.
”Blog som læringsplatform”
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
”Supervision og feedback” Skoletjenesten Den 10. september 2015.
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
STATENS PERSONALE- OG LEDELSESPOLITIK – SAT I SPIL.
Direktørgruppen SAMlær Odense. Hvad er der gang i? Arbejdstidsaftaler Undervisningsdifferentiering og IKT IKT Blended Learning God undervisning.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
UNIVERSITY OF COPENHAGEN
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Det handler om eleverne
EUC Syds værtskabsmanifest
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt Formål: Skabe og styrke professionelle netværk mellem naturfagslærere på tværs af grundskoler og ungdomsuddannelser i Region Syddanmark med henblik på at øge elevers interesse for naturfagene Mette Auning, UCSyd (Astra) Beth Andersen, UCL Claus Auning, UCSyd

Projektets 4 hjørner Inddragelse af events i undervisningen Efteruddannelsestilbud for lærere Inddragelse af events i undervisningen Sammenhængende læseplaner og lokalt udviklede undervisningsforløb Styrket erhvervstilknytning til undervisningen

Der er i projektet realiseret følgende 144 undervisere (44 gym. 20 fra erhverv og 80 fra grund) 8 kommuner i Region Syddanmark 1450 elever fra grundskole og ungdoms-uddannelser 10 studerende fra læreruddannelsen 33 institutioner 5 offentlige og private virksomheder 15 udviklede undervisningsmaterialer 7 efteruddannelsesprogrammer

Historik http://astra.dk/projektboersen/projekter/projekt-x Aabenraa (2012-13, 2013-14) Assens og Odense (2012-2013) Svendborg (2013-2014, 2014-2015, 2015-16) Kerteminde og Nyborg (2014-15, 2015-2016) Kolding (2016) Aabenraa 2012-2013 Tema: Naturfag og idræt Assens 2013-2014 Tema: Eleven som forsker Svendborg 2013-2014 Tema: Klima og energi Aabenraa 2013-14. Køer, mælk og mælkeproduktion

Case Svendborg Svendborg 2013/2016 Klima og energi

Case Fjord&bælt 2014/2016 Sæler og Marsvin

Case Aabenraa Aabenraa 2012/2014 Mælkeproduktion Event

Resultater fra evalueringen -Interview med deltagere i eventen i Aabenraa ”Eleverne bliver inspireret af hinanden. De ser en sammenhæng, og de samarbejder”. ”Eleverne har fået et større kendskab til hinanden gennem eventen. Det hæver elevernes syn på uddannelse”. ”Samarbejdet mellem skolerne er ikke formelt, men det kan det blive på sigt. Lærerne har fået større kendskab til hinanden.” ”Niveauerne i ungdomsuddannelserne bliver italesat. Der blev ikke talt så meget fag – det var mere praktisk omkring eventen”.

Resultater fra evalueringen - Interview med lærere fra netværket i Aabenraa Lærerne sagde om deres fremtid som netværk, at det var projektet, der bandt dem sammen. De sagde, at tid er en begrænsning i forhold til samarbejde. Det gode ved projektet var, at der var en deadline, som tvang dem til at få noget gjort. Projektet var en god idé. De vil anbefale nye netværk at gøre brug af en proceskonsulent. Det har de selv fået meget udbytte af. De vil gerne køre noget videre til næste år, men ved ikke helt, om det kan lade sig gøre. De har fået kendskab til hinanden, og det er en fordel, for så er det nemt at kontakte hinanden, og de har mulighed for, at der er noget at bygge videre på. Lærerne vil gerne bruge hinanden i fremtiden og kunne køre processen selv. Det kræver dog, at der er en tovholder. De anbefaler, at der udnævnes en tovholder fra hver skole, hvis indsatsen skal fortsætte ud over projektets levetid. De oplevede alle støtte fra deres leder Opsamling; Tid, indhold, klare aftaler, kendskab til hinanden, tovholdere og lederstøtte

Samlet - Efteruddannelsesmodel udviklet i Projekt X

Projekt X Læring indebærer to forskellige læreprocesser: Lære af hinanden: hvor grupper udnytter deres individuelle forskelle og mangfoldighed ved at dele deres viden, erfaring, ekspertise, praksis og knowhow. Læring med hinanden: hvor individer lærer sammen, med-konstruerer læring.

Forslag til … Aktiviteterne kan omfatte: Fælles curriculum opfattelse Fælles sprog og fagopfattelse Udvikling af konkrete anvendelsesorienterede undervisningstemaer i undervisningen, derved indgår en erfaringsudvekslings- og inspirationsproces. Brobygning imellem faglærerne i grundskolen og i ungdomsuddannelserne med særlig fokus på faglige krav og niveau i ungdomsuddannelserne Skabe forbindelse mellem fag og pædagogik for både elever og lærere i form af konkrete samarbejder. Brobygning i form af elev-til-elev formidling af fag og projekter, hvor elever fra ungdomsuddannelserne formidler stof til folkeskoleelever

Anbefalinger Klart formål og fokus, som tager udgangspunkt i lokale forudsætninger og behov Tillidsfulde relationer mellem medlemmerne Anledning til at samarbejde omkring udvikling af idéer, til at hjælpe hinanden med faglige problemstillinger, til at dele materialer eller viden samt konkrete fælles aktiviteter Undersøgende og refleksiv (fælles) praksis Tydeligt lederskab i form af både formel og uformel ledelse Opbygning af kapacitet og støttefunktioner til at håndtere fremtidige udfordringer

Nyt fra X

Nyt fra X

Nyt fra X

www.astra.dk/projektboersen/projekter/projekt-x