Afsluttende opgave ”Digitalisering”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Advertisements

Brug blog i undervisningen og styrk skriftligheden Ved Balder Asmussen.
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Anvendt markedsføring Begrebet markedsføring var det første nye begreb I stødte på i faget for snart to år siden. Nu skal vi arbejde med den praktiske.
Forside med baggrundsbillede. Skriv titlen med Arial Regular. Skriv stort. Lad teksten forholde sig til baggrundsbilledet. Du kan vælge andre baggrunds-
Teori og praksis på SOSU- uddannelserne. Et aktionsforskningsprojekt på SOSU Fyn Jakob Ditlev Bøje Institut for Kulturvidenskaber Syddansk Universitet.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Oplæg ved Jacob Friis Kjærgaard Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Danmarks økonomi.
Bo Christensen professor praktiserende læge ph.d 2011 KVALITET I ET SAMMENHÆNGENDE SUNDHEDSVÆSEN – HVORDAN KAN DET LADE SIG GØRE?
Kvalitet i skolepraktik Hvordan skaber vi et godt alternativ til den ordinære praktikaftale Direktør Peter Amstrup Formand Danske Erhvervsskoler – Lederne.
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET HVAD ER REFLEKSIONSKOMPETENCE? AMU EPOS, 13. AUGUST, 2015 PER FIBÆK LAURSEN.
Undervisningseksperimentarium Nørre Gymnasium. Undervisningseksperimentarium  Planlæg undervisning, hvor der tages udgangspunkt i ressourcer – ikke skema.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
Praksisfællesskaber Peter Busch-Jensen, Lektor, RUC.
Målstyring. Hvordan styres virksomheden sikrest & bedst ? Lav frekvente målinger (måned, kvartal, år) Hvilke? (KTA = Kunde tilfredsheds analyse, MTU.
Junior PC-kørekort på en specialskole
At føre logbog Ida Marie Rasmussen 2016.
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
AMU _ FKB 2258 Omfang på HåndværkerAkadmiet 54 virksomheder besøgt
Hotel Nyborg Strand 28. oktober 2016
Studieretningsprojektet
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Faglig udvikling i praksis 2017
DUBU Superbrugerrollen
Studieretningsprojektet
Systematisk energieffektivisering af tekniske installationer
Undervisning og formativ feedback

Bilag 2: Oversigt over forløbet
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
Kommunikation/dialog i e-læringsforløb
Portfolio IT B.
WORKSHOP 4, Gribskov Kommune, 2017.
At tænke læring ud fra mennesker og praksis
Program Introduktion Gennemgang af vores idé
Professionsidentitet og teori/praksis
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
FÆLLES målstyring i matematik
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
PL møde med praksisfeltet
- Fælles forståelse af kerneopgaven
Walt Disneys kreativitetsmodel
Temadag 2018.
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Skolen og praktik Overgangen
Personlighed og Kompetencer
SUMO - analyse.
Skoleudvikling i Praksis 1
Teopæd og den afsluttende opgave
International økonomi for matematikere
Karrierelæring Kolding Gymnasium
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Nyt fra ministeriet Billeddias
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Alle rettigheder forbeholdes
Alle rettigheder forbeholdes
professionsideal for lærere
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Kompetencespillet Dialog om behovet for udvikling af kompetencer til fremtidens digitale arbejdsliv Velkommen til……. Fortæl hvem der er kommet med ideen.
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
Brydning af lys Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Undervisningsplanlægning
Præsentationens transcript:

Afsluttende opgave ”Digitalisering” Læringsteoretisk problemstilling

Vælg en case (situation) fra din hverdag hvor det (udfordringen, probelmet etc.) kommer til udtryk: Beskriv casen: I forbindelse med min undervisning på hovedforløb, hvor eleverne dels er i praktik og dels er på skolen til skoleophold oplever jeg, at det kan være svært at holde en kontinuerlig kontakt i mellem underviser og elev. I praksis betyder det, at skoleopholdene og praktikken kommer til at stå som to isolerede størrelser, hvor eleven ikke nødvendigvis oplever den store sammenhæng. Det vil sige, at det potentiale, der ligger i, at når en elev møder en faglig – reel – problemstilling i forbindelse med deres praktik i virksomheden bruger de ikke underviseren som sparringspartner.

Fortsat Dette ville ellers knytte den teoretiske og praktiske del af deres uddannelse sammen. Hvis de gjorde det, er min antagelse, at de ville opleve en større sammenhæng i mellem deres skoleophold og deres praktik. De ville således opleve, at den teori de tilegner sig i forbindelse med deres skoleophold ville blive omsat og brugt i praksis i forbindelse med deres praktik i virksomhederne

Hvad vil du undersøge? Undersøgelsen i nærværende opgave vil gå på, om det er muligt via en digital platform at etablere- og forbedre kontakten og sparringen i mellem elev og underviser.

Hvorfor? I relation til Hattie vil en øget kontakt i mellem underviser og elev reducere afstanden i mellem elevens nuværende forståelse og det ønskede mål. Endvidere vil jeg som underviser kunne støtte eleverne gennem en effektiv feedback, hvor vi tager udgangspunkt i reelle problemstillinger fra elevens hverdag i virksomheden. Dette vil sandsynligvis øge elevens udbytte af praktikken ligesom eleven bedre vil være i stand til at tilpasse målene for praktikken med den virkelighed, de møder. Herefter vil der kunne finde en effektiv feedback sted, såldes at eleven effektivt vil kunne besvare tre overordnede feedbackspørgsmål: Hvor skal jeg hen? Hvor er jeg i lærerprocessen? Hvad er næste skridt?

Feed up, feed back og feed forward. På den måde vil eleven opleve at blive støttet i en feed up, feed back og feed forward af sin underviser sideløbende med praktikken i virksomheden.

Dette skulle gerne sætte eleven i stand til at komme til tre niveauer opgave niveuaet: Hvor eleven reflekterer over hvor godt opgaven er forstået eller eventuelt udført. Procesniveauet: Der er nødvendig for at forstå og udføre opgaven Selvreguleringsniveauet: Hvor eleven bliver i stand til at regulere sine handlinger og reflektere over sin egen praksis.

Endelig kunne man også tilføje et ekstra niveau kaldet det personlige niveau, hvor eleven via de tre overordnede feedbackspørgsmål bliver i stand til at reflektere over og måske også regulere sin egen handlen i forhold til de problemstillinger, eleven møder i praktikken i virksomheden. Intensionen i dette er således, at den omtalte refleksion både bliver med afsæt i det teoretiske stof, der knytter sig til uddannelsen samt i den praktiske hverdag. Hvordan vil du gøre det?

Portfolio Eleven skal på det første skoleophold udarbejde en arbejdsportfolio, hvor alle relevante artefakter fra skoleopholdene såvel som artefakter fra praktikperioderne uploades i hele uddannelsesperioden. Arbjedsportefolioen skal kunne fungere både som et cooperativt og som et kolaborativt værktøj, såldes får underviseren give den omtalte feedback og støtte eleven til at forstå de problemstillinger, de møder i virksomheden.

Dette vil understøtte sammensmeltningen i mellem teori og praksis Dette vil understøtte sammensmeltningen i mellem teori og praksis. Dette vil ligeledes være med til at fjerne den isolation der lige nu kan siges at herske i mellem skoleophold og praktik. For at denne feedback får de bedst mulige betingelser vil skal en elev i forbindelse med praktikken skulle uploade minimum to artefakter om ugen. Dette vil udover at fungere som en støtte for eleven også sætte eleven i stand til at påpege relevante problemstillinger i forhold til et eventuelt kommende job.

Indledende tanker omkring læringsteoretisk problemstilling: Hvilket muligheder for undervisningsdifferentiering rummer IT? Hvilke muligheder for variation i undervisningen rummer IT/e- læringsforløb?

IT kompetencer Informationskompetence. At eleverne formår at lokalisere, udvælge og bearbejde relevant viden fra den uendelige pøl af information, som internettet udgør. Formidlingskompetence. At eleverne selvstændigt kan sammensætte indsamlet viden, opnå ny erkendelse, videreformidle denne i produktioner i forskellige digitale formater, og dele disse produktioner i relevante netværk. Deltagelseskompetence. At eleverne formår at etablere, indgå i, og bruge digitalt baserede fællesskaber til læringsformål. Refleksionskompetence. At eleverne er bevidste, kritiske og refleksive omkring deres egen brug af digitale medier.

Internet, trådløse netværk og digitale mediers indtog gennemhuller undervisningsrummet.

Ændringer i mediemiljøet Nye medier giver nye muligheder, men betyder også vanskeligheder