Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FÆLLES målstyring i matematik

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FÆLLES målstyring i matematik"— Præsentationens transcript:

1 FÆLLES målstyring i matematik
Hvordan arbejder vi konkret med målstyring af undervisning? Kan vi samtidig udvikle en fælles opfattelse af matematiske mål, metoder og didaktik på VORES skole. En matematisk rød linie fra årgang Dette er IKKE et undervisningsforløb, eller en forklaring af et IT-redskab. Til gengæld er IT-redskaber anvendt for at skabe struktur og overblik. Dette er en strukturbeskrivelse og en udviklingsproces rettet mod et fagteam. Den tager sit udgangspunkt i en konkret målstyring af den daglige undervisning.

2 HV-ord..alle dem, der er for få af
Hvad vil vi? Hvorfor gør vi? Hvornår gør vi? Hvordan gør vi? Hvem gør hvad?

3 Hvad vil vi? Den bedst MULIGE matematikundervisning, for så mange som muligt. Udnytte hele fagteamets resurser. Det er et FÆLLES projekt Udvikle kvaliteten af vores forberedelsestid. Italesætte den enkelte lærers praksis. Skabe et grundlag for praksisnære faglige diskussioner. Anvende kravet om målstyring, til at inspirere skolens matematik-team Være konkrete og producere noget, der har en værdi i den daglige planlægning og evaluering af undervisning.

4 Hvorfor gør vi? Fordi vi tror på at udvikling af undervisning sker gennem dialog og refleksion. Fordi vi tror på en værdi i tydeliggørelse af læringsmål og at dette afleder et større engagement hos den enkelte elev/forælder. Fordi vi gerne vil bruge vores sparsomme forberedelsestid mere kvalificeret. Fordi det giver et tydeligt og målbart værktøj til at finde ud af hvilke matematiske færdigheder den enkelte elev har fået. Fordi arbejdet samtidig giver et klart og anvendeligt overblik over den enkelte elevs faglige udvikling

5 Hvornår gør vi?tidspresset har aldrig været større :(
Anerkendelse af, at det er svært at finde tid i en presset hverdag. Team/vejleder prioriterer fagudvalgene og kan med fordel, tidligt i forløbet, låse møder og konkrete arbejdstidspunkter fast i skolens kalender, så tiden er afsat til det. Selvom man ikke mødes i det store forum, kan samtidige arbejdstider være en fordel. Fagudvalg er vores fælles forum. Det er også en mulighed for at få skabt en følelse af samarbejde og klare forventninger til hinanden. Elevens matematiske forståelse og udvikling er et fælles projekt for alle skolens matematiklærere. Lige fra 0-9(10) klasse. Arbejdstids”aftalen” giver mulighed for at mødes i starten og slutningen af året. Der er flere elevfrie dage på skolen. Selvstændigt arbejde efter fælles deadlines.

6 Lad os komme igang!!.... Forudsætninger? et fælles ønske fra kolleger
struktur, stærk tovholder (matematikvejleder) en klar køreplan fra starten. Forslag til køreplan: intromøde ffm.emu.dk -->bilag hvad er ideelt, hvad er realistisk. eksempel på skema til målstyring egne materialer (bogsystem)

7 Vejleder/tovholders overblik
Forslag til faste holdepunkter i processen. Intromøde, Ideen præsenteres. Vær sikker på anerkendelsen af vejleders rolle i forløbet. Understreg at det er et fælles arbejde hvor alle skal have en forståelse af hvorfor vi gør dette. Skemaforklaring. Start med stofområdet Geometri og Måling Tid til at lave skema, gerne på samme tidspunkter, da der herved kan sparres og det er nemmere for vejleder at have overblik over de enkelte gruppers arbejde. Fælles fremlæggelse af enkelte målstyringsskemaer. Fortsat diskussion af hvad der definerer gode konkrete færdighedsmål. (tag evt udgangspunkt i bilagseksempler). Der må gerne rettes løbende i færdighedsmålene.

8 Skemaet! forklares til kolleger udfyldes i samarbejde med kollega
skabes med udgangspunkt i eget lærebogsystem og ffm.emu.dk konkrete færdighedsmål evt. tænkes en rangorden ind jvf. Bloom eller SOLO sheets.google.com Sheets er bedre end skema i docs. Vigtigt at målene er konkrete og målbare!

9 Deling Google-drev platformen Fælles overblik. Flere kan samtidig
Gennemsigtighed Mulighed for løbende redigering og udvikling af målstyringsskemaer Tilgængelig overalt. HUSK DEADLINES!!!

10 Skema færdig, hvad så nu? Grundlaget for konkrete faglige diskussioner. Vejleders overblik og udkast til endelige skemaer. (Husk ffm.emu.dk) Konkrete/anderledes elevudgaver? Blive enige om anvendelse i dagligdagen. Vejlederrespons og udvikling af den enkeltes praksis. Vi mangler stadig at planlægge og gennemføre vores undervisning!! Respons -Hvilke tanker er sat i gang? Hvordan er vores vej videre herfra?

11 Spin-offs og Synergi Deling af målstyringsskema til elever/forældre (progressionsoversigt) Evaluering med google forms. Konkret arbejdsredskab til elevplaner. Årsplaner og overblik over færdighedsmål fra ffm.emu.dk Didaktiske diskussioner I og på tværs af årgange. Tydelig faglighed Kvalificeret forældresamarbejde. Klart overblik over den enkelte elevs faglige progression og udfordringer

12 Bilag Formatskabelon Fælles mål i Excel format
Fælles mål i Google sheets format MålstyringsSKEMAET i Google sheets Elevens evalueringseksempel i Google forms For yderligere spørgsmål kontakt da meget gerne: Rune Bové


Download ppt "FÆLLES målstyring i matematik"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google