Transfer i AMU - Arbejdet med efter processen TUP Midtvejsevaluering onsdag den 14. Marts Roskilde Tekniske skole Sissel Kondrup, Forskerskolen i Livslang.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Uddannelsesseminar 25.August 2008 Horesta – 3f DK 1 De lokale uddannelsesudvalgs arbejdsopgaver og kompetencer Bruno Clematide.
Advertisements

Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Alle børn skal være del af fællesskabet
MÅL-KATEGORIER FOR LÆRING OG UDDANNELSE
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Projekt 5 i 12 Laboratorium 9: 26. februar 2013 ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag” ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag”
Undervisningsplanlægning
Ledelsesakademiet, Erhvervsakademi Aarhus
Introduktion til Sprogpakken
Det udvidede klasserum
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Motivation for forandring, læring og IKV/RKV
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Præsentation af teorien transfer
Gruppen der har arbejdet med transfer på SSA-uddannelsen
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Planlægningsmodeller i det ny AMU Et samarbejde mellem Københavns Socialpædagogiske seminarium Københavns Socialpædagogiske seminarium & Social- og Sundhedsskolen.
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet OPFRISKNING AF BEGREBER FRA DAG 1 August 2011.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Lærermiddelkultur(er)?
MÅL OG METODER I MEDIEPÆDAGOGISK ARBEJDE Kultur og mediekultur Medialisering: mediepædagogik og didaktik Receptionsteori: tekst og kontekst Æstetik og.
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Fællesskaber for Alle Forældres betydning for børns
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Niveauer for læring i organisationen
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Etterutdanningskurs for lærere og ledere Kristiansand.
IT-baserede retteformer –erfaringer fra et udviklingsprojekt Udviklingsprojektets titel: Udvikling af god praksis ved feedback på elevernes kollektive.
Oplæg til koordinerings- gruppen Transfer
Eksistentiel og Åndelig omsorg til døende.
BrittL Lind Myrup, UKK, nefrologisk afdeling Sygeplejesymposiet 2010 Nefrologisk efteruddannelse – et regionalt samarbejde Hvordan ser vi et udbytte i.
ELEV-RELATIONER OG KROPPEN I LÆRINGSRUMMET. HVAD HAR VI GJORT?
Transfer Mellem efter/videreuddannelse og praksis.
Hvad er det gode skolelederliv?
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Voksne i videregående opplæring – tilrettelegging,
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet BEGREBER TIL HATTETRÆK-ØVELSE Juni 2011.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
DPU – Aarhus Universitet
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Hvad ved vi om voksnes læring? Stavanger, 5. Marts.
KVIST projektet og dets udfordringer Lisbeth N. Hansen, seminarielektor, Kolding pædagogseminarium Susanne Minds, kursusleder, sosu-stv.
Læring mellem uddannelse og arbejdsliv Voksenpædagogisk Forums konference 2015 Transfer mellem uddannelse og arbejde 5. maj 2015 Bjarne Wahlgren.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Virksomhedernes vurderinger af AMU- udbuddet - Status i 2011 og udviklingen siden 2007 Oplæg for VEU-Rådet onsdag den 22. juni 2011 ved områdechef Tue.
Indsæt hjælpelinjer til placering af objekter 1. Højre klik udenfor slidet og vælg ’Gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis tegne- hjælpelinjer på.
UCR Medarbejdere Lisbeth Birch Wolff Janne Bjerregaard 4634 Aktivitet for Janne Bjerregaard. Virksomhed:
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Workshop 2 De usynlige organisatoriske barrierer for stresshåndtering v/ Tanja Kirkegaard.
Lyst til at lære – Skabe lyst til at lære – Lyst til at lære fra os Velkomstbrevet TUP2011 Projekt Transfer i AMU.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
ZBC Medarbejder Jette Nielsen, Virksomhed: Lille Næstved Skoles sfo – Kommunikation i teams (3 dg.) og –
UCR, Slagteriskolen Medarbejdere: Lis Schou, Gry Wallin, Deadline: hurtigst Virksomhed:
Selandia Medarbejdere: Eva Rosengren, 2888 Virksomhed navn eller åbent hold? Åbent hold. Kursus: AMU mål.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Hvad er det gode skolelederliv?
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Selandia Medarbejdere: Martin Dilling-Hansen,
ZBC Medarbejder Jette Nielsen,
RTS Medarbejder Anne Samuelsen, tlf?
Evaluering af projektet ”Transfer i AMU”
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Tag snakken – bryd vanerne
Flipped Classroom i butiksøkonomi Kim Skaaning, Lektor
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Transfer i AMU - Arbejdet med efter processen TUP Midtvejsevaluering onsdag den 14. Marts Roskilde Tekniske skole Sissel Kondrup, Forskerskolen i Livslang Læring, Roskilde Universitet,

Transfer - Hvilke udfordringer peger forandringsteorien på? (Rambøl 2010: Transfer i AMU med brug af ’Vurdering af basale færdigheder’ og praksisforankring) Sissel Kondrup, Forskerskolen i Livslang Læring, Roskilde Universitet,

Arbejdspladsen som læringsmiljø Det teknisk organisatoriske læringsmiljø Arbejdsdelingen -Horisontal -Vertikal Arbejdets indhold Arbejdets dispositionsmuligheder -Frihedsgrader og autonomi Mulighederne for anvendelse af kvalifikationer i arbejdet Mulighederne for social interaktion Belastning i arbejdet Det sociale læringsrum Arbejdsfællesskaber Politiske fællesskaber Kulturelle fællesskaber Medarbejdernes læringsforløb Social baggrund Uddannelse Arbejdserfaring (Jørgensen, C. H. og N. Warring (2002)Læring på arbejdspladsen I: Ileris (red) Udspil om læring) Sissel Kondrup, Forskerskolen i Livslang Læring, Roskilde Universitet,

Forskellige kvalifikationer, forskellige læringsformer ”Transfer handler om at overføre noget, der er lært i en situation til en anden situation, hvor det kan anvendes. Typisk bruges det om overføring fra en oplærings og undervisningssituation til en arbejdssituation, hvor det lærte skal anvendes – men uden at der sker nogen forandringer i øvrigt på arbejdspladsen. En forudsætning for, at der i sådanne tilfælde foregår transfer er, at det lærte uden videre ’passer ind’ i den nye situation. Dette vil typisk være tilfældet med regelbundne forskrifter, enkle færdigheder og specifik viden relateret til standardiserede arbejdsopgaver” Transfer: Det lærte bliver overført fra læringssituationen og bringes uden videre til anvendelse i en anden situation Transformativ læring: det læres i en bestemt situation, skal tilpasses og forandres for at kunne anvendes i en ny situation, som gennem anvendelse også ændres. (Bottrup, P. et al (2008) Fra transfer til transformativ læring – dilemmaer i praksisnær kompetenceudvikling) Sissel Kondrup, Forskerskolen i Livslang Læring, Roskilde Universitet,

Udfordringer i forhold til transfer Kan kursisten overføre det der er lært i en situation til en anden? Hvor meget skal det der er lært i undervisningen justeres eller ændres før det kan bruges i praksis? Er der mulighed for at det lærte rent faktisk bliver brugt i praksis? Er praksis uden for skolen forberedt på og interesseret i at tage imod noget nyt? Er der tid eller ressourcer til at gennemføre ændringer i praksis på arbejdspladsen? Sissel Kondrup, Forskerskolen i Livslang Læring, Roskilde Universitet,

AMU’s muligheder for at understøtte efter processen Refleksionsrum Overvejelser i forhold kurset/uddannelsesforløbets konkrete læringsmål og indhold: Hvem har indflydelse på og ansvar for at der sker en transfer af den viden og de kvalifikationer kursisterne/deltagerne har tilegnet sig i undervisningen? Hvordan kan underviserne buge egne og kursisternes erfaringer med transfer og barrierer for transfer i undervisningen som udgangspunkt for at skabe en kobling mellem de kvalifikationer og den viden der er lært i undervisningen og den hverdag deltagerne skal hjem i? Hvordan bruger man egne og andres erfaringer til at skabe god praksis i forholder til efter processen? – Har forskellige AMU-kurser forskellige udfordringer? – Hvem har gode erfaringer? Hvad var det der lykkedes og hvorfor? – Hvem har mindre gode erfaringer? Hvad lykkedes, hvad lykkedes ikke og hvorfor? – Er der nogle arbejdspladser der er bedre end andre til at sikre transfer? Hvad kendetegner de ’gode’ arbejdspladser? Sissel Kondrup, Forskerskolen i Livslang Læring, Roskilde Universitet,