Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Selandia Medarbejdere: Eva Rosengren, 2888 Virksomhed navn eller åbent hold? Åbent hold. Kursus: AMU mål.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Selandia Medarbejdere: Eva Rosengren, 2888 Virksomhed navn eller åbent hold? Åbent hold. Kursus: AMU mål."— Præsentationens transcript:

1 Selandia Medarbejdere: Eva Rosengren, erol@selandia-sceu.dk, 2888 5114erol@selandia-sceu.dk Virksomhed navn eller åbent hold? Åbent hold. Kursus: AMU mål og navn? Træer og buske om vinteren, beskæring og plejeplaner. (Kurset henvender sig til den meget erfarne eller til dem der har forudgående AMU-linje kurser eller tilsvarende) Mål: Deltageren kan identificere og beskære træer og buske i vintertilstand og vedligeholde beskæringsværktøj og -redskaber, samt udarbejde et plejeprogram indeholdende arbejdsbeskrivelser under hensyntagen til sikkerhed og miljø samt økonomiske ressourcer.

2 Målgruppe: hvilke medarbejdere deltog i kurset? Forudsætninger? Kursisterne er alle tilknyttet anlægsgartnerbranchen. Deres arbejdsplads er enten privat anlægsgartner, kommune eller kirkegård. Typisk for branchen er at mange er hjemsendt i vinterens mørkeste måneder. Deres anciennitet i faget svinger fra få år, til rigtig mange år. Uddannelsesmæssigt, er der kursister der både har en faglig uddannelse inden for faget og studentereksamen, til dem der kun har få kurser inden for det grønne område.

3 Transfer (Rambøl 2010: Transfer i AMU med brug af ’Vurdering af basale færdigheder’ og praksisforankring)

4 Transfermodel Eva Rosengren Før Motivation og klare læringsmål? - Før: Kursustitlen taler for sig selv i dette tilfælde. Jeg bruger personlig kontakt til at forberede kursisterne til uddannelse. IKV-samtaler og uddannelsesplanlægning for den enkelte. Vejledning til uddannelsesvalg og kursustype. Kursister, der har været på forudgående kurser, forbereder jeg på hvad der vil være godt at tænke på inden de kommer igen på næste kursus. Screening tilbydes til kursister, der udtrykker at de har besvær med læse, skrive/regne. Under Forventningsafstemning og synliggørelse af mål? - Under: Jeg spørger ind til kursisten hvad de har tænk på at det ville være godt at lære på det kursus de har meldt sig til. Jeg forholder mig løbende til de ønsker som jeg hører, og reflekterer til dem, når emner drejer sig om dette undervejs. Kursister med læse/skrive vanskeligheder får hjælp (bruger de stærke kursister) Jeg hjælper med at finde læsevenlige tekster. Jeg laver en ‘tipskupon’ der kører over kursusmålet, og som gennem kurset rettes, når emnerne behandles gennem forløbet. Jeg evaluerer dagligt på dagens mål og emner. Er dagens mål nået, eller er der noget der skal følges op på. Jeg inddrager kursisternes egne opgaver fra deres arbejde – plejeplaner eller konkrete beskæringsopgaver. Jeg tager billeder under forløbet af deres praktik og deres arbejde i klassen. Alt materiale lagres på USB-nøgler, som kursisterne får med sig fra kurset, og som de kan gemme hvad de vil under forløbet. USB-nøglerne indeholder: kompendium til det pågældende kursus, opslagsværk som ligger i fil-form. Uddannelsesstruktur til evt. videre uddannelse. Power-point, som er brugt på kurset – eller lavet af kursister. Rapporter udarbejdet under vejs, maillister etc. Oprettelse af Facebook gruppe på teamet. (kursisterne selv) Efter Mulighed for at anvende det lærte? - Efter: Arbejdsopgaver og billeder heraf deles over FB. Socialt netværk holdes ved lige over fb. Erfaringer deles Jeg interesserer mig for deres arbejde og deres opgaveløsninger. Kursisterne kommer igen på andre kurser. De lærer at det er sundt at lære mere Deres arbejdsgiver sender dem på nye kurser – det gir mening.


Download ppt "Selandia Medarbejdere: Eva Rosengren, 2888 Virksomhed navn eller åbent hold? Åbent hold. Kursus: AMU mål."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google