Læringsreformen Idræt, motion og bevægelse skal sikres kvalitet i den nye læringsreform ved at sikre bevidsthed om hvilke kvaliteter forskellige aktører.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Læring i bevægelse - hvorfor?
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Folkeskolereformen på Dronninggårdskolen Version 1 Skoleåret
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Idræt og bevægelse På Søndersøskolen i skoleåret 2014/15 Version 1.3 Implementering af skolereform.
Folkeskole-reformen August 2014.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
V ELKOMMEN TIL ÅRSMØDE Kollerup Skole Tirsdag d. 11. juni 2013.
Skolereformen 2014 Herningsholmskolen 8. August 2013
På vej mod folkeskolereformen
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Skolereform august 2014………………
Den åbne skole.
Folkeskolereform på Mølleskolen 2014
Velkommen til valgmøde
Svømning i den danske folkeskole Pilotprojekt i tre danske kommuner Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Svømmeunion.
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Folkeskolereformen - generel information
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Inspiration til reformarbejdet
- Hvad kan I forvente som forældre?
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Opsamling og afrunding på konferencen “Den gode genoptræning” Landstingssalen, 22. september 2008 NB: Pga manglende tid blev hele oplægget ikke præsenteret.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Forældre involvering Kørselsordning eller mere? Sisu/MBK.
Hvad fuck kan vi bruge det til ?` Af Bo Goed Watson
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Skolesport Leg, Liv & Læring Idrætsprojekt Idrætsoplevelser for børn og unge med indlæringsvanskeligheder Partnerskab mellem Dansk Skoleidræt,
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Kommunalt kompetenceløft i idræt og bevægelse Ringkøbing-Skjern Kommune model.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Pressalit Sports Academy Fra perioden til
Aftenens program: Velkomst v. Jacob Due Hansen Haderslev Elite v. Morten Nørby Poulsen Idrætsklasserne v.
En længere skoledag for de mindste med integrering af fysisk aktivitet i undervisningen.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Erfaringer med skolereformen Annette Ohm Furesø Idrætsråd Hareskov Værløse Tennisklub.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Den frivillig idræt i Hillerød Kommunes læringsreform kvalitet ved inddragelse af idrætsforeningerne Kurt Curth Idrætskonsulent Hillerød Kommune 26.marts.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
Leg, Liv og Læring Fredericia 8. marts Skolesport 2016 … skaber bevægelsesglæde og giver mod til mere bevægelse … er vejen til succesoplevelser.
Temadag for TR.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
DGI Institutionsidræt
”I gamle dage gik man til fodbold og gymnastik for at være sammen med sine venner – det gør man ikke mere!” - Perspektiver på børne- og ungdomsidræt i.
Skole-reform Skolesamarbejdet Motion og bevægelse.
Det handler om eleverne
Træneruddannelsen Trænerrollen bliver mere kompleks og krævende, efterhånden som spillet udvikler sig, og kvalitetstænkning spiller en stor rolle i dagens.
[klik og indsæt kommunenavn]
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Læringsreformen Idræt, motion og bevægelse skal sikres kvalitet i den nye læringsreform ved at sikre bevidsthed om hvilke kvaliteter forskellige aktører kan bidrage med. Den nye folkeskolereform lægger op til en tredeling af indsatsen – Idrætsundervisningen (Idrætslæreren sikrer kvalitet via Idrætsmærket) – Bevægelse i fagene (faglæreren bruger kroppen til at sikre bedre læring) – Understøttende undervisning: Pædagogerne fra Idræts SFO`erne sikrer glæden ved Idræt, gennem pædagogisk Idræt Idrætsforeningerne kan bruges i såvel idrætsundervisningen, som i den understøttende undervisning ved at sikre, at eleverne får sportslig kunnen indenfor forskellige idrætsgrene. Idrætsforeningerne er hermed med til at sikre Fælles Mål for faget Idræt, ved at sikre sportslig kunnen. For at sikre, at instruktørerne har en relevant faglig baggrund, og at undervisningen er alderssvarende udarbejdes samarbejdsaftaler med et antal idrætsforeninger. 2.september 2015

Forberedelse Fællesmøder Deltagere: – HSI – Klubber og forbund Bordtennis Fodbold Orienteringsløb Golf – DIF – Idrætskoordinatorer – Hillerød Kommune 2.september 2015

”Hillerød modellen” Talentidrætsklassemodellen (Team Danmark) – 2 ugentlige træninger a 1½ time – Trænerne deltager i relevante møder med lærere, pædagoger mm – Skolen har en ansvarlig person: idrætskoordinatoren – Foreningen har fokus på aktiviteten i skolerne (forbund) – Trænerne underviser ud fra ATK – Det enkelte idrætsforbund godkender klubben – DIF understøtter faglig kvalitet og uddannelse af såvel instruktørerne som idrætsforening. Evaluering – Der underskrives en samarbejdsaftale 2.september 2015

Praksis / logistik 8 skoler (7 folkeskoler + 10.klasse skolen) Undervisning i 3/4.klasse og 7/8.klasse Undervisningen foregår i idrætstimerne 5 uger pr idræt pr klasse 4 idrætsgrene 20 uger med 2 gange 1½ times undervisning i 4 idrætsgrene på hver skole 2.september 2015

Hvordan gør vi praksis? Inden skoleårets start planlagde vi 5-ugers forløbene med idrætskoordinatorerne på alle syv skoler. Vi havde på forhånd opfordret skolerne til at optimere deres skemalægning således at der blev minimal ventetid, dvs. at idrætstimerne for de deltagende klasser lægges så tæt på hinanden som muligt. Detailplanlægningen blev lavet sammen med de enkelte idrætslærer. De første fire skoler blev undervist i fodbold i ugerne én skole/to klasser om dagen. De sidste skoler skal have deres 5-ugers forløb næste år (uge 16-20). 2.september 2015

Hvordan gør vi i praksis? “Skoleskema” for det første 5-ugers forløb i 2014: 2.september 2015

Hvordan gør vi i praksis? HGI Herrefodbold medbringer til hver undervisning 25 stk. fodbolde, 32 stk. overtræksveste i fire forskellige farver, 50 stk. kinahatte (små kegler), 12 stk. hula- hop ringe og 2 stk. agilitystiger. DBU Sjælland har udarbejdet to træningshæfter til projektet. Ét hæfte med 5 træningsmoduler passende til 3./4. klasse og ét hæfte med 5 træningsmoduler passende til 7./8. klasse. Hvert træningsprogram er tilpasset en effektiv træningstid på ca. 60 min. Se hæfter. Hver klasse deltager med elever, min. én lærer og anviser et egnet område, typisk en fodboldbane nær skolen. Eleverne er via brev fra Hillerød Kommune informeret om projektet og dets formål. Eleverne deltager i alm. idrætstøj og sko/evt. fodboldstøvler. Træneren møder op på den anviste boldbane ca. en halv time før undervisningen skal starte og forbereder de enkelte øvelser. Fodboldundervisningen gennemføres iht. det valgte træningsmodul i de respektive øvelseshæfter. Idrætslæreren fungerer som hjælpetræner. 2.september 2015

Hvorfor gør vi det? 1.Vi ser det som et spændende projekt og en oplagt mulighed for primært at udbrede kendskabet til fodbold - og sekundært vores klub blandt elever og lærerer i Hillerød Kommune. 2.Vi har som klub en interesse i at have positive relationer til Hillerød Kommune og DBU. 2.september 2015

6. I hvor høj grad har du oplevet en tilførsel af ny viden fra den frivillige træner under forløbet? Sæt kryds i én af nedenstående svarkategorier Mere idræt til børn og unge Navn 1I meget høj grad 2I høj grad 3Nogenlunde 4I mindre grad 5slet ikke 6Ved ikke

8. I hvor høj grad er undervisningsmaterialet anvendeligt i kommende perioder, hvor du står uden foreningstræner? Sæt kryds i én af nedenstående svarkategorier: Mere idræt til børn og unge Navn 1I meget høj grad ( %) 2I høj grad (60-80 %) 3Nogenlunde (40-60 %) 4I mindre grad (20-40 %) 5slet ikke (0-20 %) 6Ved ikke

13. Hvor mange af eleverne har udtrykt, at de har oplevet glæde ved forløbet? Mere idræt til børn og unge Navn 1100 & 275 % 350 % 425 % 5Ingen 6Ved ikke

16. Hvor mange af dine elever er startet til fodbold efter dette forløb? Mere idræt til børn og unge Navn Ingen 6Ved ikke

17. Hvor mange af dine, elever som ikke spillede fodbold i forvejen, har vist interesse for at starte til fodbold? Mere idræt til børn og unge Navn Ingen 6Ved ikke

Konklusion på partnerskabsaftalen: Ambitiøse mål er ikke urealistiske Partnerskaber GØR en forskel! Både lærer, elever, forening og dermed kommune opnår synlige resultater ved denne type af partnerskab God forberedelse er grundlaget 2.september 2015

En trænersoplevelse Generelt har det været en rigtig god oplevelse. Responsen fra både elever og lærer har været overraskende positiv. Især oplevelsen af, at kunne vise at fodbold er mere end blot “en bold og to mål” og derigennem få særligt de “fodboldskeptiske” elever til at ændre deres syn på fodbold, har været fantastisk. Forløbet har helt sikkert også været med til at gøre mig til en bedre træner, særligt på den del, der handler om at skabe rammer for børn med vidt forskellig tilgang til fodbold - og sammen få en god oplevelse. Jeg kan dog konstatere, at tidsforbruget i forbindelse med projektet er meget højt. Udover de ca. 120 timers træning, projektet kræver, skal der afsættes tid til planlægning, kørsel, forberedelse og vente-/spildtid. Jeg vurderer, at jeg personligt kommer til at bruge omkring timer, når projektet er overstået. For mit vedkommende kan jeg i perioden med skoleundervisningen ikke tage andet arbejde og hele projektet har kun ladet sig gøre fordi, jeg er selvstændig og kan planlægge min tid herefter. 2.september 2015

Overvejelser inden I går i gang Inden I som klubber involverer jer i et sådan projekt, skal I gøre jer en række overvejelser, bl.a.: Har I træneren med de fornødne kompetencer? Undervisningen kræver en moden træner, der kan sit “trænerhåndværk” og skabe nogle passende rammer for en gruppe af elever med vidt forskellig tilgang til fodbold, herunder niveauforskel og mental træningsparathed. Har I træneren, der kan afsætte den fornødne tid? Undervisningen foregår i dagtimerne og træneren må påregne at bruge meget tid på planlægning, transport, forberedelse og selve undervisningen. Er træneren mobil eller kan klubben tilbyde transportmuligheder? Undervisningen kan forudsætte, at træneren kan transportere sig frem og tilbage mellem skole og hjem/klub - samt evt. medbringe materiel. 2.september 2015

Problemstillinger? Økonomi Placering i skoledagen Deltagelse af lærer / pædagog Idrætsbegrebet – Fælles sprog – Afstemning af forventninger 2.september 2015

Status? Har afsluttet forløb i fodbold, orienteringsløb og fodbold – Kræver forberedelse (bordtennis) – Gode instruktører – Respekt for hinanden – Glade børn Samarbejde med DIF, specialforbund og Dansk Skole Idræt Nye idrætter i år: Golf og Håndbold 2.september 2015