Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Pressalit Sports Academy Fra perioden 2006-08 til 2009-12.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Pressalit Sports Academy Fra perioden 2006-08 til 2009-12."— Præsentationens transcript:

1 Pressalit Sports Academy Fra perioden 2006-08 til 2009-12

2 Indhold Evaluering – kort gennemgang af hovedtræk Oplæg til mulige nye modeller – 4 forslag Gruppearbejde om nye modeller Opsummering og afslutning

3 Evalueringen - generelt gode tilbagemeldinger på indholdet

4 Har niveauet været højt nok?

5 Har indholdet været det rigtige?

6

7 Kommentarer til graferne Jeg mener den psykologiske del har været rigtig anvendelig men efter at jeg har brugt værktøjerne tidligere har de nok i mindre grad gjort mig bedre. Givet mig bedre viden på min mentale side. Jeg er ikke blevet en bedre rytter af det, men mentalt har det hjulpet mig Jeg syntes at der i starten var stor tendens til at fokusere på de individuelle idrætsgrene, jeg er heller ikke i tvivl om de personer, har fået mere ud af det end mig. Jeg synes det blev for bredt, da der skulle tages hensyn til at nogen aldrig havde arbejdet med sportspsykologi tidligere. Jeg har lært at fokusere anderledes og mere intenst, og er blevet mere opmærksom på at udelukke unødvendige ting i forbindelse med konkurrencer. ()

8 Vi følelse?

9 Vi følelse

10 Kommentarer til graferne Jeg syntes der manglede noget fælles, i forhold hvor meget ”vi” vi blev til selve PL Jeg synes godt, at der kunne være gjort mere ud af denne del... Jeg kendte de andre udøvere langt bedre til dette PL, hvilket var fint hjemme i PL byen. Men jeg føler ikke, at det gav mig noget rent sportsligt. Der virkede som om at der i starten fra flere atleters og træneres side nærmest var en uvilje mod at bruge tid på PSA og interessere sig for andre atleter, men undervejs er de fleste blødt op og har interesseret spurgt ind til andet end lige egen idræt. Specielt når vi er af sted over længere tid som i Kina, har det stor betydning for mig. Tilmed er det fedt, at jeg ved at lære folk at kende, kan lære noget af deres træningsmetoder, og forhåbentlig kan de bruge mig på samme måde. For trænerne er det turen til Kina, der har gjort den store forskel! ()

11 Martin Langagergaard

12 Underviseren

13 Udover sportspsykologien (...)mange ting gik alt for langsomt frem - specielt i forholdet til træningen og indstillingen til den. For min egen sags skyld havde jeg ikke kvalificeret mig til deltagelse, hvis ikke jeg mestrede de funktioner i forvejen. Da formålet med PSA har været en optimal præstation ved PL, har disse emner været relevante. Nogle af emnerne kan med fordel også bruges i andre konkurrence/træningssammenhænge. Derudover er det også rart med afveksling i oplæggene, så der både er plads til Jesper og Martins oplæg, opgaver, erfaringsudveksling med andre idrætter og så de mere ”praktiske” oplæg. Det er vigtigt at overveje timingen af de forskellige emner i forhold til modulerne, således udøvere og trænere for mest muligt ud af dem.()

14 Opsummering Generelt positive vurderinger af det faglige indhold – især sportspsykologien Godt med andre input end sportspsykologi Vigtigt med samme underviser Vi følelsen er vigtig, men der skal måske arbejdes mere aktivt med den

15 Opsummering Det meget forskellige udgangspunkt hos deltagerne er kun delvist løst. Nogle har fået meget ud af det, mens andre føler de kun er blevet flyttet lidt. Holddisciplinerne har manglet input, der i højere grad var møntet på dem.

16 Fremtidens model? Forslag til 4 forskellige modeller

17 1. model Samme koncept med invitation af de bedste atleter, samt en træner fra hver af eliteidrætterne, til et struktureret arbejde med sportspsykologien og andre relevante områder.

18 2. Model De første par år arbejdes der udelukkende med trænerne indenfor forskellige emner. Her kunne emner som coaching, ledelse, fysisk træningsplanlægning, sæson planlægning osv. tages op. Fra og med 2011, ville seminarerne udvides til også at omfatte udøverne, og især de mest potentielle til PL 2012.

19 3. model I stedet for kun at arbejde med de bedste atleter kunne man i stedet intensivere arbejdet med de næstbedste. Dermed ville de inviterede ikke være atleterne fra A-gruppen, men i stedet B – og talent – gruppen.

20 4. model Koncept med sportspsykologien i centrum igen, men denne gang mulighed for afholdelse af træningslejr i forbindelse med et af de årlige moduler, hvor der kan ydes sportspsykologisk bistand i forhold til et specifikt område i de forskellige idrætter.

21 Debat 1.Diskuter fordele og ulemper ved modellerne – skriv dem ned. 2.Lav jeres eget ønske til fremtidens model på den udleverede planche. I kan vælge at tage udgangspunkt i en af de fire modeller eller helt lave jeres egen model 3.Forbered et kort oplæg af jeres model.


Download ppt "Pressalit Sports Academy Fra perioden 2006-08 til 2009-12."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google