Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mentorkursus Foreningen Nydansker V/ susie skov nørregård.
Advertisements

Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Roskilde Tekniske Skole
I dag er temaet Visualisering
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Unge Hjælper Unge. Projektmål Fastholde elever. Mindske frafaldet med 7,4%
Midtvejskursus i biologi efteråret 2001 Teknologistøttet undervisning - Pædagogik og værktøjer.
mangfoldighedens søgelys
Lærerprofessionen.
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Et systematisk værktøj til Udvikling af Pædagogisk praksis
Praktisk vej til uddannelse. Udfordringer • 95 % målsætningen er ambitiøs • Alt kan ikke lige fikses • Mange veje til målet • Øget fokus på praktisk vej.
Mentorordning i Skive.
Kognitiv Ressourcefokuseret Anerkendende Pædagogik
Relationen i institutionen – MI på MultifunC V/ Sine Møller Psykolog og faglig leder af Kvalitetssikringsteam MultifunC.
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
Læsegruppel ederen. Kursets ethos  Den ethos som kendetegner Læseforeningens aktiviteter er, at litteraturen kan blive genstand for menneskelig erkendelse,
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
Idrætseksamen 2006 Indledning Valg af emne, problemformulering..
Alle børn er alles ansvar
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
EUD-reformkonference 17 sep Talentarbejde i Praksis.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Vejlederens kommunikation
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Uddannelsesafklarende samtaler
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
Lærerprofessionen.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Præsentation af forårs-sfo
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Broforløbet – Esbjerg, Varde og Vejen Lars Katzmann - Projektejer Marianne Kirk Nielsen – Projektleder Tina Nielsen – Beskæftigelsesrådgiver Jobcenter.
Erhvervspsykiatrisk Center1 Konference: Psykisk sårbare og arbejdsmarkedet ”Projekt fra Behandling til Beskæftigelse” -En parallel indsats for psykisk.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Præsentation af os og vores efterskolevirkelighed: 12 km vest for Herning to vejledere 106 elever – tre 9. kl. og to 10. kl. størstedelen to år på Nøv.
LP på CPH WEST Læringsmiljø – og pædagogisk analyse Symposium for forskere og fagfolk Fastholdelseskaravanen Der er blandt undervisere på erhvervsskoler.
Sundhed i naturen Kirsten Heide & Gitte Balle. Socialpædagogisk støtte efter Servicelovens § 85 & dagtilbud efter § 104.  Støtte, vejledning eller hjælp.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
LIVSPARAT. LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Anne Bjørkmann, studievejleder, IBOS Synsfaglige netværksdage 2016
I mentor ordningen på elevmentor.dk
Integrationsnet Målafklaring; med coaching og ressourcetænkning som referenceramme.
At motivere til forandring
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Pædagogisk Grundlag og Response
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
Lærerrolleprojektet Titel: ’Nye lærerroller på VUC – øget gennemførelse gennem social ansvarlighed’ Formål: At nedbringe fravær og frafald på.
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Ungestrategiens ledergruppe
Velkommen til fagligt samspil
Den glade skole på bjerget.
EGU – hvad virker? EGU – et godt redskab til inklusion af unge til
Fra anledning til udvikling
Føj gerne andre emner til, hvis de synes mere relevante for dig.
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
&.
Præsentationens transcript:

Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.

Struktur på EUD-Start UU Jobcenter UCH Den unge

Basen – det daglige Udgangspunkt Mødestedet, Tryghed, Fælles aktiviteter, Samtalerum, Lektieværksted, Teori/almene færdigheder, Støtte personer, IT,

Ud og hjem igen – Basen og aktiviteterne Basen det naturlige udgangspunkt Ud i afdelinger for at lære, afprøve træne udvikle færdigheder Tilbage til basen Tid til refleksion Tid til afklaring Tid til målsætning

Det anderledes i forhold til erhvervsuddannelse Tæt samarbejde mellem Jobcentre, skolen og UU (Ses dagligt) Samler det bedste fra alle, alt er samlet omkring den unge Personlig mentor - tæt kontakt. Opfølgning på den personlige udvikling Mentorkontakten fastholdes også efter forløbet Muligheder for personlig coaching Skabe relation til uddannelsesstedet Struktur på hverdagen, uddannelser og arbejdslivet Basen er altid bemandet -den unge kan altid få kontakt med en kendt voksen

Pædagogiske overvejelser I mødet med eleverne bygger vi på den ressourcefokuserede og anerkendende pædagogik, da vi mener den fungerer som et centralt fundament for læring og udvikling hos eleverne. Udgangspunkt i praksislæring Anderkendelse af den enkelte Små sikre successer Fast struktur i hverdagen Eleven har en fast mentor/støtteperson UU vejleder er fast tilknyttet Tæt og dagligt samarbejde med Jobcenter Udgangspunkt i den enkelte elev og dennes forudsætninger Eleven er medansvarlig og aktør i eget liv/motivation og engagement Sundhed og bevægelse som en del af dagligdagen.

Didaktisk tilgang Første trin Deltagelse i de flerfaglige aktiviteter, der har det primære mål at engagere, forpligte, motivere, fremme selvværdsfølelse og at være inkluderende. Der vil langt hen ad vejen være tale om træning af enkle nødvendige færdigheder. Andet trin Andet trin er mere specifikke og uddannelsesintroducerende forløb, hvor eleven er på besøg. kommer på forløb i værksteder og faglokaler og afprøver forskellige muligheder i trygge rammer – En af underviserne fra lærerteamet er altid med. Eleverne fra Træningsbanen vil være sammen. Tredje trin Aktiviteter med faglig integritet, afprøvning af grundforløbsindgange og begynder at indfri faglige mål. Eleven vil opleve mere af det faglige miljø og uddannelsesmiljøet. Vil møde andre faglærere og elever. Der vil være mulighed for virksomhedspraktik.

De unge… Hvem er de? Hovedparten er unge mellem på Kontanthjælp med uddannelsespålæg Enkelte forsikrede ledige

Udsagn fra de unge…. Motivationen for deltagelse er meget forskellige. Hvis jeg ikke deltager ”mister jeg kontanthjælpen” Har egentlig ikke lyst til at være her.- ”Med de siger Jeg skal !” Spændende at afprøve mange forskellige muligheder for uddannelse/jobs Har glædet mig at vi skal over og se…..

Udforinger i forhold til fravær Hvis den eneste motivation er den ydre: Eks. Kontanthjælpen eller du skal…. Hvis det er den indre motivation: Jeg vil gerne…. Hvorfor skal jeg komme hvis det ikke er det jeg har lyst til? Hvad styrer mig? Udfordre og italesætte de nedenstående begreber. LYSTSKAL/PLIGT

Hvor er skumfidusen? Mange af eleverne i målgruppen er LYST styret En hjælp i forbindelse med planlægningen af undervisningsaktiviteter er at spørge sig selv HVOR ER SKUMFIDUSEN FOR DE UNGE? Finde ud af, hvad den umiddelbare belønning er for deltagelse Både Kortsigtet og Langsigtet At prøve at italesætte og vise ”SKUMFIDUSEN” for de unge.

Fraværet i dagligdagen Vinduet hvor kan vi kan arbejde med de unge er åbent fra kl til Fritidens udfoldelser fra kl til 07:59 giver de unge udfordringer der har stor indflydelse på deres energi i uddannelsen. Eks: Rekreativt forbrug af euforiserende stoffer, Computerspil om natten. Sygdom. Mener ikke de selv har de store problemer

Metode til fraværs opfølgning 1.Alt fravær skal ringes til mentor for at kunne godkendes 2.Visualisering elevens fravær. 3. Samtale med Jobcenter / mentor omkring rådighed og pligt. 4. Fokus på elevens egne resurser egen indsats. 5. Individuelle aftaler (Eks. morgenvækning SMS) 6. Læglig dokumentation

Det vi oplever virker Tætte relationer imellem den enkelte unge og mentor. En tæt opfølgning og metode i forbindelse med opfølgningen på fravær At skabe trygge rammer i hverdagen. At skabe forudsigelighed. At sikre, at de unge er godt orienteret om indhold og opgaver når de skal ud andre afdelinger. Gerne en orientering om indhold, praktiske opgaver og øvelserne. (skabe tryghed og overblik på kort sigt) Hele tiden søge og italesætte SKUMFIDUSEN motivationen både på kort og lang sigt. Støtte op, når de finder motivationen ”JEG KUNNE GODT TÆNKE MIG AT” Det være sig praktik i virksomheder, ophold i undervisningsafdelinger blive klogere på….. konsekvenserne ved fravær (sanktionering)

?