Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

LIVSPARAT. LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "LIVSPARAT. LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt."— Præsentationens transcript:

1 LIVSPARAT

2 LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt af på det fag- faglige. NR 2 At øge bevidstheden om elevernes ressourcer og styrker – både egne og hinandens. NR 3 At opbygge og træne elevernes evne til at indgå i selvrefleksive og selvevaluerende processer.

3 LIVSPARAT består af: Elevbogen er en personlig bog, hvor eleverne reflekterer over den læring, de har fået fra hver lektion.

4 Sådan er programmet bygget op

5 Elever lærer optimalt, når de blandt andet Er sig bevidste om, hvad der skal til for, at de lærer bedst Kender deres topstyrker og integrerer dem i læringsprocessen Er engagerede og tager ansvar.

6 5 trins lektionsstrukturen Trin 1: ØVELSE Trin 2: FÆLLES REFLEKSION Trin 3: TEORI Trin 4: OPSAMLING & UDFORDRING Trin 5: PERSONLIG REFLEKSION Livsparat er ”action learning” altså oplevelsesbaseret læring hvor eleverne først afprøver øvelserne og derefter selv finder frem til læringen.

7 Programmets udgangspunkt Forskningsbaseret viden – især inden for den Positive Psykologi

8

9 Topstyrker Når vi bruger vores styrker, sker der dette: Vi trives mere Vi er mere motiverede Vi har mere energi og drive Vi får mere selvtillid Vi øger vores selvværd Vi er mere robuste Det gælder både børn og voksne!

10 Et fælles sprog Styrkerne giver os et fælles sprog for det, der virker At se sig selv og hinanden i et ressourcesyn – og italesætte det En positiv selvopfattelse skaber trivsel, som er fundamentet for læring Forståelse og tolerance for forskelligheder  Mindre mobning – mere inklusion (Helle Rabøl)

11 Vær med derhjemme Spørg gerne ind til, hvilken læring dit barn har fået med sig fra Livsparat- lektionerne. Hvad ved du efter Livsparat-undervisningen i dag, som du ikke vidste før? Hvis du skulle lære mig noget fra Livsparat, hvad er det så? Hvordan bruger du det, du har lært i Livsparat i dag i hverdagen? Hvis I derhjemme har spørgsmål til Livsparat programmet, så spørg os.


Download ppt "LIVSPARAT. LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google