Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Aftenens program Kl. 19.00 – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca. 19.15Elever går med lærere til teamlokaler.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Aftenens program Kl. 19.00 – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca. 19.15Elever går med lærere til teamlokaler."— Præsentationens transcript:

1

2 Aftenens program Kl. 19.00 – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca. 19.15Elever går med lærere til teamlokaler Forældre bliver på torvet til orientering om: Bestyrelsesarbejdet og valg til bestyrelsen. At være forældre til 10. klasses elev Forældreintra Fraværsregistrering At være studieparat Første skoledag og skema Fester og forældre Kl. ca. 20.15Forældre går til teamets lokaler – hilser på lærerne og følges med den unge hjem.

3 Bestyrelsesarbejdet HUC Hjørring Ny 10. har to forældre pladser i bestyrelsen. (Hjørring ny 10. elever har to pladser – de vælges i skoleårets start) Valgt for det år man har elev på skolen Der er møder ca. 10 gange årligt Viden om – og indflydelse på beslutnings processer. Vi skal vælge 2 medlemmer og 2 suppleanter.

4 Skolens hverdag Alle elever og lærere er i egne teams Team 1 – Prof-X, gym X og alm X – 90 elever 8 lærere Team 2 – Prof-X, gym X og alm X – 90 elever 8 lærere Alle elever får en kontaktlærer – som er elevens sparringspartner i forhold til skole og den lærer I vil komme til at kende.

5 Skolens hverdag – lov 409 - Læreres arbejdsdag Lærere er på arbejde og kan kun kontaktes i dette tidsrum: Mandag 7.45 – 15.15 Tirsdag 7.45 – 17.00 Onsdag 7.45 – 16.00 Torsdag 7.45 – 15.15 Fredag 7.45 – 15.15 Konsekvenser for bl.a.: skole/hjem samtaler og feed back på lektier. Kontakt ud over den faste arbejdstid – skal være til skolens leder.

6 Forældresamarbejde på HNX Forældremøde i teamet ultimo august. Forældreintra – www.hnx.dk www.hnx.dk Skema (findes i uge 32), HNX nyt, invitationer til fyraftensmøder, tilmelding til skole/hjem m.m. Fraværsregistrering – sms – mail. Facebook – uofficiel information

7 Fyraftensmøder 2015-2016 Undervisning på Hjørring Ny 10. samt brobygning Om arbejdet med den obligatoriske selvvalgte opgave. Om de afsluttende prøver, faglig fordybelse og sidste skoledag.

8 At tage de unge alvorligt – og behandle eleverne forskelligt Gym X: Mange afleveringer, Mange lektier, Tysk og fysik/kemi, og i projekt 2: X-projekt. Afklaring og det faglige og personlige niveau kan vurderes til uddannelsesparat til HHX, HTX, HF, EUX eller STX Prof X (EUD10) Dansk, engelsk og matematik med målet min. 02 til prøven Projekter der er erhvervsrettede. Praktik. Besøg på uddannelser med nogle af de 108 erhvervsuddannelser. Virksomheds besøg. Værksteds undervisning. For elever der ønsker en erhvervsuddannelse og opnå adgangskravet i august 2016 Alm X For 10. klasses elever som endnu er uafklarede i forhold til uddannelsesvalg – hvor dagsorden er mest mulig læring samtidig med at der arbejdes med at finde ud af hvilken ungdomsuddannelse der er målet. For alle tre tilbud gælder det at det er elevens uddannelsesønske der er styrende for det gode valg – og at man ved afklaring eller skift i forhold til uddannelses ønske – kan skifte fokus. Alle tilbud er i teamet.

9 Uddannelses parathed: At være uddannelses parat betyder: At kunne møde til tiden og deltage i alle skole aktiviteter. At overholde aftaler i forhold til afleveringer m.m. At deltage aktivt i den daglige undervisning At den unge arbejder aktivt med at forbedre sig fagligt og personligt. Det betyder man er ikke uddannelsesparat: Hvis man jævnligt kommer for sent Hvis man har meget fravær Hvis man ikke har de faglige kompetencer til den uddannelse man søger Hvis man kommer i skole uden bøger, blyanter m.m.

10 Forældreopgaven: At holde sig orienteret på forældre intra m.m. At tale med den unge om skolegangen At orientere skolen om ting der kan få betydning for den unges skolegang At fravær tages alvorligt At støtte den unge i processen med at vælge ungdomsuddannelse At interessere sig positivt for den unges skolegang.

11 I skal nu på besøg i jeres barns team Overvej på vejen – når de unge holder fest – hvem skal så hjælpe dem – og skriv jer på listen her så de unge ved hvem de kan kontakte. Vi glæder os til at Norgesvej 6 – bliver et kraftcenter for unge i Hjørring kommune MJ


Download ppt "Aftenens program Kl. 19.00 – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca. 19.15Elever går med lærere til teamlokaler."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google