Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård."— Præsentationens transcript:

1 Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård

2 Målgruppen Personalet
Målgruppen er unge med særlig behov for støtte. Det kan både være unge der er anbragt på eget værelse eller er hjemmeboende. Der forventes et tæt kontakt til Ungdomsgården , UU-center, Produktionsskolen, overbygningsskoler, Ungdomsuddannelse, SSP, arbejdsmarkedsafdelingen og Børne-& familieafdelingen. Personalet En dynamisk personalegruppe med forskellige kompetencer Fortrinsvis uddannede pædagoger med specialpædagogisk erfaring. Vi tager udgangspunkt i ressourcefokuseret og anerkendende pædagogik. Kontakt: Afdelingsleder Marianne Dræby tlf / Daglig telefon tid mellem – Lemvig Ungdomsgård Østergade Lemvig. Tlf Hjemmeside:

3 Støtte til misbrugsrådgivning.
Vi kan støtte de unge i, at få rådgivning og behandling, hvis de har et misbrugsproblem. Vi kan opfordre den unge til misbrugsrådgivning, samt følge og støtte dem i forløbet. Vi kan guide og vejlede den unge i processen, og hjælpe til, at behandlingen og rådgivningen giver det bedste udbytte. Aktiviteter/motion/lektiehjælp. Vi kan tilbyde de unge forskellige aktiviteter med udgangspunkt i deres ønsker. Vi kan opfordre til sunde fritidsinteresser, samt tilbyde forskellige former for motion. Vi kan tilbyde lektiehjælp, samt rådgivning omkring skole, job og fremtid i samarbejde med blandt andet UU-vejledning. Støtte/guide/vejlede ifh. til unge udeboende. Vi kan tilbyde, støtte og vejledning i at bo selv. Vi guider de unge i generelle hensynstagen til naboer og medansvar for fælles arealer. Vi vejleder de unge i dagligdags gøremål, så som indkøb, tøj vask, rengøring, økonomi, herunder budget, forsikringer og administration af penge. Vi kan hjælpe til med, at gøre den unge bevidst om konsekvenserne ved blandt andet, leasing aftaler, kvik lån og mobil aftaler. Vejledning/støtte ifh. til offentlige instanser. Vi kan hjælpe og støtte de unge i kontakten og kommunikationen til det offentlige system, herunder kommunen, sagsbehandler, læge, misbrugsbehandlingen, arbejdsformidlingen m.m Vi kan vejlede de unge i en positiv kontakt og indstilling til det offentlige.

4 Hvad kan Unge støttecentret tilbyde?
Individuelt samvær og samtaler med de unge. Med udgangspunkt i den unges situation, tilbyder medarbejderne individuel støtte til den enkelte unge. Opgaven tager udgangspunkt i den handleplan som Børnefamiliecentret har udarbejdet i samarbejde med den unge og familien. Opgaven har fokus på at støtte og vejlede i dagligdagsproblematikker, praktisk hjælp inddragelse af, og koordinering med relevante samarbejdspartnere. og øvrige problematikker. Vi kan guide den unge i, at tage ansvar for eget liv, og hjælpe dem til at reflektere over handlinger, konsekvenser og betydninger af de valg og fravalg de træffer. Samtaler i hjemmet, med de unge og familien. Vi inddrager forældrene/familien, i det omfang, der er hensigtsmæssig for støtten til de unge. Vi kan bakke forældrene op, og guide dem i, at fastholde og sætte grænser , samt tage ansvar for de unge, så det får en positiv indflydelse for hele familien. Vi kan tilbyde den unge og familien støtte omkring skole/hjem samarbejdet. Vi kan medvirke til, at der er gensidig kontakt mellem parterne, og at dette bliver oplevet på en positiv måde, så alle er indforstået. Ledsagelse af den unge til diverse møder på skoler, forvaltninger m.m. Vi kan ligeledes støtte og hjælpe den unge med at passe sin skolegang og komme af sted om morgenen.


Download ppt "Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google