Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Den glade skole på bjerget.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Den glade skole på bjerget."— Præsentationens transcript:

1 Den glade skole på bjerget.
Duften af skole 2011 v1

2 Hanen galer og en ny dag begynder - i den glade skole på bjerget.
På vores bjerg vokser der mange forskellige blomster. De vokser tæt og kraftigt, og udgør et inspirerende liv for alle i nærheden af Hanebjerg Skole. De, der går forbi bjerget, glædes af den farvestrålende mangfoldighed, og den dag, deres børn er så store, at de skal i skole, går de hen til Hanebjerget. Folk kommer fra landet og byerne omkring Hanebjerg Skole, og opdager, når de er på skolen, hvorfor blomsterne er så specielle. Duften af blomsterne kan mærkes over hele skolen og bjergets bakker. Børn og voksne, der kommer på skolen, glæder sig over blomsterne, og hver gang nogen går forbi dem, lægger de mærke til dem, og hilser på dem. Ofte er det næsten umærkeligt, for det er jo travle mennesker optaget af deres hverdag, men blomsterne føler det, og de ranker ryggen og stråler. Og folk stråler tilbage til dem. På den måde vokser blomsterne året rundt, forår, sommer, efterår og vinter, og når en plante afblomstrer efter fantastisk vækst, er en ny allerede på vej. Både børn og voksne glæder sig over blomsterne og ved, hvor meget blomsterne betyder for, at alle har det godt. De ved, at det er blomsternes duft over det hele, den daglige kontakt med blomsterne og det at passe blomsterne, som giver hvert enkelt barn en særlig oplevelse af skolen, og hver enkelt voksen en særlig oplevelse af livet. Derfor passer vi blomsterne omhyggeligt, også de sarte og krævende. Om vinteren, når der ikke er varme nok i jorden i bjerget, og solen skjuler sit ansigt, gøder vi også og husker, hvordan blomsterne gør netop vores skole speciel, hvordan de giver os alle noget med hjem.

3 De væsentlige analogier
Blomsterne repræsenterer resultatet af vores anstrengelser for at skabe skole. Blomsterne er det, som gør netop Hanebjerg Skole speciel og forskellig fra alle andre skoler. På den måde repræsenterer blomsterne både de ambitioner vi har for vores skole, og de målsætninger der skal til for at få ambitionen til at leve. Blomsterne udtrykker altså skolens særlige tilgang til det at være skole. Børn og voksne er også en del af skolen og de vokser også op på skolen, og børn og voksne kommer og går i deres eget individuelle tempo. Blomsterne skyder op og blomstrer - og nogle forsvinder igen - i skolens tempo. Børn og voksne oplever blomsterne når de kommer på skolen, og de er selvstændige levende væsener, ikke blomster. Skolen er et væksthus; at lære noget er at vokse. Skolen ligger på bjerget, en fast grund der giver et løft til at komme op og se ud. Det giver udsyn til horisonten og et sikkert fundament at stå på. Fra skolen på bjerget får man udsyn til horisonten, til verden omkring os, til livet foran os. Det får børnene med fra skolen: udsyn til livet og et fundament at stå på videre frem. Hanen repræsenterer vores opmærksomhed. Hanen galer - forkynder - det der er værd at bemærke. Den galer når en blomst udvikler sig, den galer nok også når børnene udvikler sig Og den gør det haner gør, den passer opmærksomt på hele sit område - skolen. Blomst og duft: Det vi vil blive fattigere af at miste! Hvad er det som gør vores skole speciel, som er så væsentligt, at det skal nævnes her. Hvilken forskel gør det for vores skole? Stilk De bærende elementer! Hvad får netop denne ting til at hænge sammen og fungere godt for os? Rod Det vi gør i praksis! Hvilke handlinger er det, som sikrer os (giver næring til) vi også har denne blomst i morgen?

4 Vores glade skoles blomster
Den komplette unge Kompetent til livet Den glade skole Her hører jeg til Relationer der stimulerer Forskellighed er en styrke Profil-linjer i udskolingen Klar profil af afdelingerne Fælles visioner Tæt kontakt og positiv afsmitning Klar pædagogisk linie Læring og dannelse gjort let Æstetik i bygninger og miljø Stolte af at vise vore resultater Stærk faglighed Viden og netværk Partnerskaber Understøtter det særlige hos os


Download ppt "Den glade skole på bjerget."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google