LÆRING, DER SES!.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Medarbejderudviklingssamtalen
Advertisements

Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Præsentation af materialer på personalemøde
Alle børn skal være del af fællesskabet
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Implementering af folkeskolereform
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Partnerskabsdag med fokus på skolereformen og nye udfordringer.
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Uddannelsesforum 2012 Slip dem løs …! Grøndalsvængets skole København Lærer: Elsebet Jakobsen.
HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK "Udvikling af elevernes almene studiekompetencer gennem formativ evaluering". Mentorordning på 1. årgang.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Inspiration til reformarbejdet
MÅL OG METODER I MEDIEPÆDAGOGISK ARBEJDE Kultur og mediekultur Medialisering: mediepædagogik og didaktik Receptionsteori: tekst og kontekst Æstetik og.
Inklusion i teori og praksis Inddragelse af studerende i FoU projekter
LÆREMIDLER I EN PRAKSIS. Vurdering af Filmlinjen.dk Giv en vurdering af denne ressource Inspiration: Martin Brandt-Pedersen: Filmfagligheden der blev.
LÆREMIDLER I EN PRAKSIS. Læremiddelkulturen Skolens mediekultur Skolens læringsmiljø Skolens vejledningskultur.
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
Deltager- og problemorientering i Kriminalforsorgen Workshop periode 2.
- Dagtilbuddets Fællesskaber
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Praksisopgave 1 Intro til praksisopgave 1 2. Dag 1.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Læring og inklusion i skolen
Præsentation af materialer på personalemøde
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Et fagligt løft af folkeskolen.
Rektor Ulla Koch University College Sjælland 27. november 2014
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
Læsevejlederen som kamæleon FOU projekt under UV
Målstyret læringsreform
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Formidlingskursus 2014 Gymnasiepraktik og Det rullende Universitet Klasserumskultur og elevernes forskellighed Susanne Th. Jensen Vicerektor Odder Gymnasium.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Talentvejen Opgave Service i Detailhandlen. Formålet Mål Virksomheden Talentet Opgaven Tidsramme Evaluering.
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
Vestre skole d Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad.
Kursus i pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring 25. marts 2015 Afrunding ved Birgit Lindberg, dagtilbudschef.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Præsentation af Praktikvejlederuddannelsen. Praktikvejlederuddannelsen En basisuddannelse med muligheder!
Vælg layout 1. Højreklik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter 1.Højreklik.
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
Ledelse af helskoleprojekt Struktur – rammer - barrierer
Læring der ses Temadag for didaktiske vejvisere og projektansvarlige ledere / Julie Aarø-Hansen D. 6. april 2017.
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
Balance mellem ydre bestemt målstyring og selvbestemthed
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Besøg i praksis Efterår 17.
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Hvad er fremtidens efter- og videreuddannelsesbehov for eud- og AMU-lærere? Indfrier diplom i erhvervspædagogik fremtidens lærerkvalifikationer på eud/AMU?
Læring, der ses Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen Møde med underviserne d. 24. august Mikala Jørgensen.
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
KLF - konference om chancelighed
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

LÆRING, DER SES!

HVAD ER FORMÅLET – VORES STORE HVORFOR? 1) At øge elevernes læring via udvikling af mere inkluderende og differentierede læringsfællesskaber 2) At ændre den pædagogiske og didaktisk praksis – i teamet og i læringsrummet gennem : Klare målsætninger for læring En tydelig sammenhæng mellem målstyring, inklusion, feedback, progressionsvurdering, differentiering i læringsformer og differentiering i læringsrum samt evaluering 3) En skolekultur, hvor dette er grundlaget for skolernes læringsaktiviteter og de professionelles faglige og didaktiske samskabelses- og refleksionsprocesser.

Projektets faglige omdrejningspunkter Læringsmålstyret undervisning Feedback Progressionsvurdering Evaluering Differentiering i læringsrum og læringsformer Inkluderende læringsmiljøer I projektet kalder vi dem parametre – og de er i praksis helt tæt forbundne og hinandens gensidige forudsætninger…

Fase 3 (forår og efterår 2016): Projektets tidsplan Fase 1 (forår 2015): Udarbejdelse af indikatorer for kvalitet i den målstyrede undervisning. Udvikling af materialer til og plan for kompetence-udviklingsforløbene. Afklaring af skolernes udgangspunkt/baseline. Fase 2 (efterår 2015): Uddannelse af ledere og didaktiske vejvisere Fase 3 (forår og efterår 2016): Supervision og didaktiske samtaler for ledere samt medarbejdere på mellemtrinnet med afsæt i projektets parametre

KOMPETENCEFORLØBENE FASE 2 De didaktiske læringsvejvisere: 6 kursusgange med fokus på Vejviserrollen - faglighed samt relations – og proceskompetencer ift. at igangsætte udviklings- og refleksionsarbejde i teamet De 6 parametre – viden og praksisnære færdigheder med afsæt i den fælles inspirationsramme Brug af skolens eksisterende elev- og læringsdata som feedback til underviseren Drøftelse af skolens leder-didaktisk vejviser organisering. 4 praksisnære sparringssamtaler med fokus på Afprøvninger fra egen praksis medtages og drøftes Læringsrum, inspiration og videndeling Udvikling af skole-portfolio med eksempler på god praksis

KOMPETENCEFORLØBENE FASE 2 De deltagende ledere: 2 kursusgange sammen med de didaktiske vejvisere (Første og sidste kursusgang – 6 timer pr gang) De 6 parametre – intro til de 6 faglige parametre med deres respektive kendetegn Drøftelse af skolens organisering/struktur for leder-vejviser samarbejde. 4 praksisnære sparringssamtaler sammen med vejviserne (3 timer pr. gang) Afprøvninger fra egen praksis medtages og drøftes Læringsrum, inspiration og videndeling Drøftelse af udfordringer, der kræver ledelse 2 kursusgange kun for ledere (2 dage á 5½ time) med fokus på: Stilladsering af de didaktiske vejvisere gennem narrative ledelsesredskaber, kulturskabelse- og kulturforandring, organisering og distribution af ledelse, systematisk brug af data til udvikling af den pædagogiske praksis. Anvendelsesorienterede redskabet til faglig ledelse, herunder faglige problem-samtaler, dyb problemløsning, sparringssamtaler med fokus på projektets indikatorer og tegn på læring.

KOMPETENCEFORLØBENE FASE 3 Fagligt oplæg på hver skole med afsæt i projektets 6 parametre Observation og feedback/sparring ved konsulenter fra Metropol/UCC: Observation og feedback af ledernes arbejde med læringsledelse tæt på praksis – i teams og klasserum Observation og feedback af de didaktiske vejviseres arbejde med læringsvejledning tæt på praksis i teams og klasserum Ledere og didaktiske vejvisere gennemføres supervisionsforløb for lærere og pædagoger /teams på mellemtrinnet

ORGANISERING

HVAD ER DET NÆSTE? …Fælles Kick-off for alle 243 didaktiske vejvisere og 82 ledere den 15. juni KL. 15-18……invitation følger… ….Opstart af kompetenceforløb ultimo august/primo februar ….At vi sammen bliver klogere – og dygtigere  God sommer!

SPØRGSMÅL OG KOMMENTARER…