Om projektarbejdet ved Keld Helsgaun. Disposition Formål Tidsmæssigt omfang Gruppedannelse Valg af projektemne Arbejdsforløbet Vejlederens rolle(r) Projektrapporten.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

Anskaffelse af ny teknologi
Portfolioeksamen Studieområde 2
3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Progression i de større skriftlige opgaver:
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Det Internationale Område Studieområde 3/
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Projektforslag Keld Helsgaun.
Evaluering.
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
Diagnosing © 2000 The Ken Blanchard Companies • Do not duplicate • Item# • V
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Hvad er et produkt i faget teknologi - og hvorfor?
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Vejledning i projektarbejde
Når det at vejlede handler om andet end det faglige Søren Hansen Aalborg Universitet At vejlede i projektprocessen; med fokus på problemformulering, problemanalyse.
Vt-9 kursus program 2. møde
Introduktion til vejledning i projektarbejde Anette Kolmos og Søren Hansen 30/8 og 20/
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Regnskab & økonomistyring - Lektion 14 HD 5. semester forår 2010 v/ Jens Godik Højen, April 2010.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Synopsis VIP3/2012.
Formål med projektet At I kommer i dybden med de faglige emner: virksomhedsforståelse, krav, design og implementering. At I lærer at arbejde i grupper.
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Problemorienteret projektarbejde
Problemorienteret projektarbejde
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
Problemorienteret projektarbejde Christian Nøhr Institut for Samfundsudvikling og Planlægning Aalborg Universitet.
Synopsis VIP13 HH3.
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Studie rapport opbygning
Læring, kommunikation og samarbejde
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
1. Semester rapporter Det skal fremgå af rapporten at man kan planlægge implementere afprøve dokumentere middelstore programmeringsopgaver.
2.møde, 1. Time forskning - projektarbejde
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Virksomhedens informationsbehandling
EKSAMEN OG PRØVER.
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
Oplæg til 3. møde i udvalget vedr. professionsspor Formål og læringsmål.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 3. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Kristina G. H. Kristensen Kommunikation og it eksamen 22. juni 2009 kl – Opgave: Markedsføring af Kulløse miljømesse.
Forskningstræning for HU-læger i Anæstesiologi
Eksperimentel systemudvikling To kvarters-kursus på 5. og 6. semester.
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Sprogbaseret læring i naturfag
KNÆK KODEN Opgave 1. Erhvervsøkonomiske område opgave 1 Med udgangspunkt i en af dig valgt virksomhed skal du udarbejde en økonomisk analyse af den valgte.
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
1 Efter Karl Henrik Flyums modeller At formulere spørgsmål - led 1- 7.
N-SN Diplomingeniør i Bæredygtig Energiteknik Studinævn for Energi N-SN
Dokumentstyringssystem Dokument formalia Håndtering af dokumenter Peter Jezek.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Evaluering.
Skriveperiode (synopsis)
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Fag, fagligt samspil og metode
SSO - Større skriftlig opgave
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Leavitt’s model Modellen er en oversigt over de dynamiske,
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
forretnings-modeller
Prøven i Natur/teknologi
Præsentationens transcript:

Om projektarbejdet ved Keld Helsgaun

Disposition Formål Tidsmæssigt omfang Gruppedannelse Valg af projektemne Arbejdsforløbet Vejlederens rolle(r) Projektrapporten

Projektarbejde er et vigtigt (og nødvendigt) led i en datalogisk uddannelse. Projektarbejdet giver praktiske erfaringer. Det giver konkret viden om, hvorledes man bedst planlægger, gennemfører og dokumenterer arbejdet med datalogiske opgaver. Formål

Udbytte (på modul 1) Du lærer at arbejde systematisk med følgende elementer af programmel- udvikling: 1. Kravspecifikation Her analyseres begrænsninger og mål, hvorefter kravene til det færdige programmel specificeres. 2. Design På baggrund af de opstillede krav gives en beskrivelse af programmellets komponenter, deres form, virkning og samspil. 3. Implementering Programmellets komponenter realiseres i et programmeringssprog. 4. Afprøvning Komponenter afprøves enkeltvis og i samspil med hinanden, og det efterprøves, hvorvidt programmellet opfylder kravspecifikationen.

Udbytte (fortsat) Desuden lærer du at give en skriftlig fremstilling af arbejdet og at producere dokumentation for det udviklede program, både i form af tekniske beskrivelser og i form af brugervejledninger.

Tidsmæssigt omfang Vigtigheden af projektarbejdet i er understreget af, at det udgør mere end halvdelen af uddannelsen. På modul 1 er arbejdsbelastningen normeret til 1/2 semester.

Gruppedannelse Projektarbejdet udføres i grupper under vejledning af en lærer. Der er fri gruppedannelse. Erfaringsmæssigt har det vist sig, at den bedste gruppestørrelse er på 2-4 deltagere. Hvis en gruppe er for stor kan kommunikations- og styringsproblemer komme til at dominere og dermed forringe deltagernes faglige udbytte.

Valg af projektemne Valg af projektemne har stor betydning for et tilfredsstillende arbejdsforløb. Motivation er en vigtig drivkraft i projektarbejdet. Vælg et projektemne, som du synes er spændende, og som kan opretholde din interesse under hele projektforløbet.

På modul 1 udføres et projekt enten som led i et rammeprojekt eller som et frit projekt Ved et rammeprojekt ligger emnet (og undertiden også målet) inden for en foruddefineret ”ramme”. To projektformer

Frit projekt Et frit projekt formuleres af deltagerne, enten ud fra egne ideer, eller ud fra vejlederforslag. Projektet skal omfatte en middelstor programmeringsopgave, men derudover er der ingen bindinger. Vejlederen vurderer, om projektet vil give deltagerne et tilstrækkeligt fagligt udbytte, og om det vil kunne gennemføres på den normerede tid.

Arbejdsforløbet Der arbejdes med følgende elementer af programudvikling: kravspecifikation, design, implementering og afprøvning. De enkelte elementers vægt varierer fra projekt til projekt. Udviklingsprocessen er ikke lineær. De fire elementer modsvarer ikke successive faser i projektarbejdet. Lav noter undervejs for at kunne huske begrundelserne for de trufne valg.

Vejlederens rolle(r) En vejleder skal bruges. Som hjælper ved løsning af faglige konkrete problemer (paratsvar på spørgsmål, forberedte oplæg, anvisning af litteratur m.m.). rådgiver vedrørende arbejdsprocessen. kontrollant. Udnyt vejlederens erfaring og viden til ikke at begå for mange fejltrin. inspirator. Vejlederen kan, med sig selv som eksempel, illustrere, hvorledes dataloger tænker og arbejder.

Projektrapporten Projektarbejdets resultater beskrives i en projektrapport. Evnen til skriftlig fremstilling tillægges stor betydning inden for datalogi. Et program, som ikke er beskrevet på en hensigtsmæssig måde, er stort set værdiløst. Opbygningen af rapporten varierer fra projekt til projekt.

Litteratur om datalogisk projektarbejde Hans Henrik Andersen: Datalogisk projektarbejde : en vejledning i projektarbejde og dokumentation ved programme- ringsopgaver. Teknisk Forlag, Jacob Heiberg: Rapportskrivning : en indføring i rapporteringsteknik og -metodik med fokus på datalogiske rapporter. Borgen, 1994.