Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Leavitt’s model Modellen er en oversigt over de dynamiske,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Leavitt’s model Modellen er en oversigt over de dynamiske,"— Præsentationens transcript:

1 Leavitt’s model Modellen er en oversigt over de dynamiske,
organisatoriske processer især i forbindelse med forandrings- og udviklingsstrategier.

2 Leavitt’s model – Budskab
Helhedsperspektiv Fokus på relationerne imellem dimensionerne Ingen af de 4 grundpiller (Struktur, Teknologi, Personer, Opgaver) kan ændres uden at det påvirker hvér af de øvrige. Bemærk: Der er tale om ”impact” på én af grundpillerne – og dernæst ”ringe i vandet” for de øvrige grundpiller.

3 Leavitt’s model – Omverden
Organisationen kan kun forstås i et samspil med omverdenen. Dvs. ændringer I organisationen kan ændre omgivelserne og omvendt. Graden af betydningen af omverden får en større og større betydning sva. offentlig regulering, globalisering og teknologi etc.

4 Leavitt’s model – Struktur
Virksomhedens organisatoriske opbygning. Dvs. arbejdsdeling og kommunikation samt virksomhedskultur og målsætninger. Fx organisationsplaner, Stillingsbeskrivelse, Arbejdsfunktioner, kommunikationsmønstre, forretningsgange. De stabile elementer i organisationen.

5 Leavitt’s model – Personer
De mennesker, der er ansat i virksomheden. De kan f.eks. beskrives ved deres viden, færdigheder, holdninger, motivation og interesse.

6 Leavitt’s model – Opgaver
De hovedfunktioner eller arbejdsopgaver virksomheden skal udføre for at nå de mål, der er sat.

7 Leavitt’s model – Teknologi
Maskiner og programmer, herunder administrative procedurer og arbejds-processer. De tekniske hjælpemidler virksomheden har til rådighed. Den viden der knytter sig til teknologien.

8 Leavitt’s model – Et eksempel….
Implementering af nyt økonomisystem Ud fra Leavitt vil processen med at implementere et nyt økonomisystem involvere alle de andre dele af virksomheden. EKS. En handelsvirksomhed har intet økonomisystem og har købt et nyt MS Dynamics AX (Axapta)

9 Leavitt’s model – Eksemplet fortsat
Implementering af nyt økonomisystem Hvis et af elementerne ændres, så vil der ske en ændring i de andre elementer. Teknologi: Ny hardware/software (servere, økonomisystem) Personsystem: Ny kundskab Opgaver: Fører til ændring i salg og bogføring Struktur: Fører til nye arbejdsprocesser og ansvarsområder.


Download ppt "Leavitt’s model Modellen er en oversigt over de dynamiske,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google