Velkommen til valgfaget: ”Kliniske retningslinjer – kvalitetsudvikling herunder implementering, sundhedsinformatik og evidens Udarbejdet af Lea D. Nielsen,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Journalaudit - en metode til kvalitetsudvikling i almen praksis
Advertisements

3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Fortsat kvalitetsudvikling indenfor sundhedsvæsenet
Når uddannelse, udvikling og god sygepleje går hånd i hånd.
Kandidaten i klinisk praksis
Kandidatuddannelsen i Sygepleje
Pia Koustrup, adjunkt. Sygeplejerskeuddannelsen i Århus
AT efteråret 2013 / MG & RO. Overordnet emne Kampen for det gode liv.
Center for Kliniske Retningslinjer - en ny spiller i sygeplejen
Udvikling af sygeplejeprofessionen
Center for Kliniske Retningslinjer
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Velkommen til Campus Roskilde
Klinisk retningslinie (clinical guideline)
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Klinisk sygeplejespecialist med en ph.d. i bagagen
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Vi kjhh Samspil mellem forskning og praksis? Hvordan? Problematiseren og stillen spørgsmål, hvor ikke jeg har alle svarene! Ved sygeplejeforsker ansat.
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Økonomiske kompetencer
Vidensmedier i kultur og samfund Konstituerende modul 2013 Hans Jørn Nielsen Lars Konzack.
Velkommen til Bacheloropgaven! Dagens korte program: 1.Valg af linjefag og linjefagsvejleder 2.Opgavens rammer og prøveform 3.Temaer v. plenumkonferencer.
Introduktion til vejledning i projektarbejde Anette Kolmos og Søren Hansen 30/8 og 20/
Implementering af akutuddannelsen i klinisk praksis
APRIL 2010 AARHUS UNIVERSITET PÆDAGOGER OG FAGRESSOURCER.
Oplæg modul 13 Evidensbaseret sygepleje – klinisk forskning
Introduktion til opgaveskrivning
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Digitale biblioteker og web 2.0
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET Institut for Folkesundhedcand.cur. Afdeling for Sygeplejevidenskab MASTERUDDANNELSEN I KLINISK I SYGEPLEJE VELKOMST TIL.
DUN-konferencen 2008, Hanne Nexø Jensen, IFS, 20. juni 2008 Dias 1 BA-projekt intro, 26. nov v/ HNJInstitut for StatskundskabInstitut for Statskundskab.
Evidens og accelereret patientforløb
Hvordan udfordres evidensbaseret viden i den kliniske sygeplejepraksis
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
M EDIEPÆDAGOGISK OG ORGANISATORISK VEJLEDNING Intro Rikke Schultz
IT-højskolen – E-Buss Knowledge Management Session 4 Miniprojektet Organisatorisk læring.
til implementering af retningslinjer i almen praksis
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
MEDIER OG KOMMUNIKATION, F2004 FORMÅL FORVENTNINGER FORMALIA 6/
Kursus for bedømmere af kliniske retningslinjer
Kliniske retningslinjer, patientforløb og daglig klinisk praksis
Udvalg for professionsspor
Forskningstræning for HU-læger i Anæstesiologi
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Forskningsbaseret undervisning Nina Bonderup Dohn, lektor, ph.d. Institut for Design og Kommunikation Syddansk Universitet.
A) Professionens arbejdsområder og opgavefelt Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer den studerende får indblik i misbruger/ socialt udsatte, og.
Evidensbaseret medicin ”Europæere har brug for nemme forklaringer. De vil til enhver tid foretrække en entydig løgn for en modsigelsesfyldt sandhed.” ”Frøken.
Aktionslæring Sprogbaseret læring Greve Anette Vestergaard Nielsen NTS-centeret.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Pilottest Design og Setup. Agenda Formål Design - rammen for pilottest Fra teori til praksis (hvad gjorde vi?) Hvad har vi lært?
Bo Christensen professor praktiserende læge ph.d 2011 KVALITET I ET SAMMENHÆNGENDE SUNDHEDSVÆSEN – HVORDAN KAN DET LADE SIG GØRE?
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
Formål med den nationale kliniske retningslinje
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Introduktion til SPV-kursus
Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
Kvalitet i plejen.
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
Oplæg infodag dec 2017 AKN.
Hjælpeskema til bedømmelse i praktikken 2017
Introduktion til kursus for erfarne sygeplejersker
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Infomøde om synteseopgaven
ATG Almen Studieforberedelse Grundforløb
Præsentationens transcript:

Velkommen til valgfaget: ”Kliniske retningslinjer – kvalitetsudvikling herunder implementering, sundhedsinformatik og evidens Udarbejdet af Lea D. Nielsen, Sygeplejerskeuddannelsen, UC Syddanmark, Esbjerg, efterår 2011

Valgfagets læringsmål Læringsmål på valgfag Kan formulere et klinisk relevant fokuseret spørgsmål Kan identificere relevant litteratur som grundlag for udarbejdelse af en klinisk retningslinje Kan anvende redskaber til at vurdere kvaliteten af videnskabelig litteratur og kliniske retningslinjer Har forståelse for hvordan forskningsresultater fortolkes og omsættes til kliniske anbefalinger Har kendskab til modeller for implementering Har viden om muligheder og barrierer for implementering af kliniske retningslinjer Læringsmål på modulet At udvælge, beskrive og foretage litteraturundersøgelse af en selvvalgt klinisk sygeplejefaglig problemstilling At kritisk vurdere praksis-, udviklings- og forskningsbaseret viden med relevans for sygeplejeprofession og sundhedsfaglig virksomhed At diskutere udviklings- og forskningsarbejde med relevans for sygeplejeprofession og sundhedsfaglig virksomhed At reflektere over muligheder og barrierer for implementering af udviklings- og forskningsresultater inden for sygeplejeprofession og sundhedsfaglig virksomhed

Valgfagets indhold og metode 1 uge: Oplæg omkring omkring evidensbaseret sygepleje herunder introduktion til Center for Kliniske Retningslinjer Åbning af klinisk scenarie. Basisgruppearbejde, hvor I ud fra scenariet skal uddrage en klinisk relevant problemstilling og herudfra søge, udvælge, læse og vurdere relevant forskningslitteratur for til sidst at uddrage anbefalinger for praksis på baggrund af denne litteratur. I denne proces anvendes redskaber til litteratursøgning, vurdering af videnskabelig litteratur og udarbejdelse af kliniske retningslinjer. Hver gang der har været oplæg er der basisgruppe vejledning ud fra oplæggenes temaer 2 uge: Oplæg omkring implementering af ny sundhedsfaglig viden herunder kliniske retningslinjer. Evt. deltagelse i studenterkonference d. 5/10? I arbejder videre i basisgruppen med implementering af jeres kliniske anbefalinger. I denne proces anvendes teori og modeller omkring implementeringsstrategier Der gives fortsat basisgruppevejledning med hovedfokus på implementering og kommende videndeling

Forventninger At I benytter jer af muligheden for basisgruppevejledning At I er motiverede og aktivt ligger kræfter i arbejdet for at opnå læringsudbytte At I anvender skabelonen som udleveret til udarbejdelse af en KR i mini-format At I udfylder skabelonen, sender den til vejledere og medstuderende At I deltager i vidensdeling omkring jeres KR