Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hjælpeskema til bedømmelse i praktikken 2017

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hjælpeskema til bedømmelse i praktikken 2017"— Præsentationens transcript:

1 Hjælpeskema til bedømmelse i praktikken 2017
Praktik 1A, praktik 1B og praktik 2

2 Baggrund for skemaet Et ønske om at udarbejde et fælles grundlag i forhold til elevernes vurderings- og bedømmelsesgrundlag. Et ønske om at synliggøre sammenhæng mellem praktikmål og teoriafsæt fra skoleperioder Et ønske om at synliggøre, hvilke kompetencemål praktikmålene understøtter Få den faglige profil til at træde frem Et ønske om at præcisere, hvilket niveau det forventes at eleven når i en given praktikperiode

3 Forord til hjælpeskemaet
Hvornår er der tale om vurdering? En status på elevens læringsudbytte frem mod den endelige bedømmelse af den samlede praktikperiode Den vil ligge ved afslutning af praktikperiode 1A og 3A Hvornår er der tale om en bedømmelse? I slutningen af den samlede praktikperiode og udmønter sig i godkendt/ ikke godkendt Er en samlet bedømmelse af om eleven har nået målene på det tilsigtede niveau efter praktik 1B, 2, og 3B

4 PASS vedr. bedømmelse Der kan være grunde til, at eleven ikke har nået alle mål på det forventede niveau, UDEN det nødvendigvis betyder, at eleven ikke kan få godkendt sin praktikperiode. Praktikstedet bør dog have en forventning om, at det endelige niveau kan nås inden uddannelsen afsluttes.

5 Bedømmelse i slutning af praktikperiode.
Praktik 1A og 1B: Det nære sundhedsvæsen Praktik 2: Psykiatrisk sygepleje og rehabilitering i det sammenhængende sundhedsvæsen Praktik 3A og 3B: Somatisk sygepleje og rehabilitering i det sammen hængende sundhedsvæsen Anvendes PASS skemaet og det nye hjælpeskema

6 Præstationsstandard Begynderniveau
Eleven kan løse en opgave og udføre en aktivitet i en kendt situation eller ud fra en kendt problemstilling eller kan udføre en mere kompliceret aktivitet under vejledning. På dette niveau lægges der vægt på personlig kompetence til at sætte sig ind i uddannelsens fundamentale kundskabs- og færdighedsområder og kompetence til at udvikle ansvarlighed og grundlag for fortsat læring. På begynderniveauet grundlægges ligeledes selvstændighed i opgaveløsning.

7 Præstationsstandard Rutineret niveau Eleven kan planlægge og gennemføre en opgave eller aktivitet eller løse et problem i en rutinemæssig eller kendt situation og omgivelse, alene og i samarbejde med andre. På dette niveau lægges vægt på den personlige kompetence til selvstændigt at sætte sig ind i mere komplicerede problemstillinger og til at kommunikere med andre om løsningen heraf. Yderligere lægges vægt på fleksibilitet og omstillingsevne.

8 Præstationsstandard Avanceret niveau Eleven kan vurdere et problem, kan planlægge, løse og gennemføre en opgave eller aktivitet eller løse et problem også i ikke-rutinesituationer – alene eller i samarbejde med andre – under hensyn til opgavens art. På dette niveau lægges vægt på den personlige kompetence til at tage selvstændigt ansvar og vise initiativ samt kompetence til selv at formulere og løse faglige og sociale opgaver og problemer. Yderligere lægges vægt på kvalitetssans og kreativitet.

9 Praktikmål Praktikmål fremhævet med rødt i skemaet skal tildeles særligt fokus i den pågældende praktikperiode. Der skal ske en progression gennem uddannelsen og derfor har vi vurderet, hvilket niveau der forventes efter hver praktikperiode. En vurdering er også hele tiden, at et mål nået på et niveau i en kontekst godt kan blive på samme niveau i den næste praktik, da det er en hel ny kontekst. Ex. Fra Det nære sundhedsvæsen til psykiatriområdet.

10 Eksempel på mål i 1A og 1B samt 2
Praktik 1 A Praktik 1 B 5. Eleven kan selvstændigt og tværprofessionelt arbejde sundhedsfremmende og ud fra et helhedssyn forebygge udvikling af livsstilssygdomme ved at vejlede og motivere borgeren/patienten til mestring af eget liv. Opnås på begynderniveau 5. Eleven kan selvstændigt og tværprofessionelt arbejde sundhedsfremmende og ud fra et helhedssyn forebygge udvikling af livsstilssygdomme ved at vejlede og motivere borgeren/patienten til mestring af eget liv. Opnås på rutineret niveau

11 Eksempel på praktikmål
5. Eleven kan selvstændigt og tværprofessionelt arbejde sundhedsfremmende og ud fra et helhedssyn forebygge udvikling af livsstilssygdomme ved at vejlede og motivere borgeren/patienten til mestring af eget liv. Opnås forsat på rutineret niveau Konteksten er ny…. 5. Eleven kan selvstændigt og tværprofessionelt arbejde sundhedsfremmende og ud fra et helhedssyn forebygge udvikling af livsstilssygdomme ved at vejlede og motivere borgeren/patienten til mestring af eget liv. Opnås på avanceret niveau i slutningen af 3 B.

12 Hvor finder vi hjælpeskemaet
Elevens uddannelsesmappe Skolen hjemmeside under praktikvejledning Hjælpeskema


Download ppt "Hjælpeskema til bedømmelse i praktikken 2017"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google