Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Formål med den nationale kliniske retningslinje

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Formål med den nationale kliniske retningslinje"— Præsentationens transcript:

0 National klinisk retningslinje om: Forebyggelse af trykskader hos voksne v. Tove Salting Formand for den nationale arbejdsgruppe, Projektleder Sønderborg Kommune

1 Formål med den nationale kliniske retningslinje
At opstille anbefalinger til forebyggelse af trykskader hos voksne, for at give patienter/borgere et ensartet tilbud om en systematisk risikovurdering. At give nationale evidensbaserede anbefalinger til forebyggelse af trykskader, der kan anvendes af sundhedspersonale i Danmark. Anbefalingerne bygger på internationale anbefalinger fra European pressure ulcer advisory panel (EPUAP).

2 Anbefalingerne Hvad er den kliniske effekt af at anvende kliniske risikovurderingsredskaber struktureret til forebyggelse af trykskader hos patienter/borger >19 Hvad er den kliniske effekt af at vurdere huden dagligt i forebyggelsen af trykskader? Hvordan og hvor ofte skal repositionering foretages for at forebygge trykskader? Hvorledes identificeres henholdsvis sufficient og insufficient ernæringstilstand med henblik på forebyggelsen af tryksår? Hvilken klinisk effekt har madras med dokumenteret trykskadeforebyggende effekt frem for madras, der ikke er dokumenteret forebyggende effekt for hvorvidt patient/borger udvikler en trykskade?

3 Hvordan er den blevet til
Den kliniske retningslinje er udviklet på baggrund af den internationale kliniske guideline: ”Prevention and Treatment of pressure ulcers: Clinical Practice Guideline”, der er udgivet af European Pressure Ulcer Advisory Panel (EPUAP). I denne retningslinje arbejdes der udelukkende med anbefalinger for forebyggelse af trykskader. Der er foretaget en systematisk litteratursøgning 2012 – 2015, litteraturen er gennemgået for at finde ny evidens Retningslinjen er Agree vurderet for sikre at den opfylder krav for evidens

4 Hvordan skal den kliniske retningslinje ”oversættes”
Kan ikke bare sende den kliniske retningslinje og anbefalinger ud til medarbejderne En fordel at oversætte anbefalingerne til lokale retningslinjer og instrukser som fortæller medarbejderne hvordan de skal forholde sig. Eksempler: Hvordan skal man risikovurdere, hvor skal det dokumenteres? Hvilken praksis skal vi have for at huden bliver vurderet dagligt? Hvor ofte skal patient/borger vendes, skal vi have et vendeskema? Skal vi have nogle specielle ernæringsmæssige tilbud til tryksårstruede og hvilke skal vi have? Er vores underlag gode nok? hvilke underlag skal vi anvende til hvilke patienter/borgere?


Download ppt "Formål med den nationale kliniske retningslinje"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google