Akademiuddannelse i Ledelse Februar 2010

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Advertisements

LEAN Akademy.
AU retail.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Lederudvikling.
Tak fordi jeg måtte komme
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Almen studieforberedelse
- MED BUD PÅ NYE ARBEJDSFORMER INDENFOR ÆSTETIK, MEDIE- OG KOMMUNIKATIONSPÆDAGOGIK I DET SENMODERNE - ANNE AGGER, VIBEKE NØRGAARD RØNSBO OG RASMUS FINK.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Velkommen til Diplomuddannelsen i Ledelse
Nuværende forretningsområder
FBUs visionsplan 2015.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Det bevidste Menneske! Bevidst Lederskab Velkommen til:
Kultur- og branchestudier Opgaveforberedende forløb S3 & LT
Lederskab København.
Talentinternat modul 3..
Grænser for rummelighed
Holmen 21. Juni 2005 Action Learning Videnskalas Bo Tovby Jørgensen & Lise Rosendal Østergaard
Orienteringsmøde 11. november Trørødskolen - en attraktiv skole! rummelighed og anerkendelse faglighed og arbejdsglæde klare regler og godt humør.
Hvad virker motiverende på dig når du arbejder med projektet ?
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Projekt Læringsmiljøer i Arbejdstilsynet
Inquiry Based Science Education - IBSE
UDVIKLINGSFORLØB FOR LEDERE Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland Modul 1 Ved brug af materialet og yderligere information kontakt: Jens Linder, Chefkonsulent,
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
Den lærende organisation
Samarbejde, Læring og Projektstyring MM5: Projektdesign & Vejledning.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Inklusion og inkluderende processer
organisatoriske kompetencer
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Talentvejen Opgave Service i Detailhandlen. Formålet Mål Virksomheden Talentet Opgaven Tidsramme Evaluering.
Institut for Socialt Arbejde, onsdag den 6. maj 2015
Netværksledelse i den offentlige opgaveløsning
Evaluering som et ledelsesredskab Doku:SEN. Hvorfor og hvordan? Udarbejdet af Toke Knudsmark, Varde Ungdomsskole.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Præsentation af Akademiuddannelsen i Løn- og personaleadministration
A) Professionens arbejdsområder og opgavefelt Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer den studerende får indblik i misbruger/ socialt udsatte, og.
Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
1 Vision Region Syddanmark har en HR-funktion, som via initiativ, dialog og samarbejde understøtter forretningsområdernes behov for HR ydelser HR sætter.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Uddannelse i sygefraværshåndtering
Vidensbaseret praksis i botilbud
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Sundhedspraksis - At blive bevidst om transfer
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Akademiuddannelse i Ledelse Februar 2010

Ledelsessystemet og HR-funktionerne Skaber klarhed over, om en konkret medarbejder har lyst og evne til ledelse Er en frugtbar metode til efterfølgerplanlægning, hvor kommende ledere bringes i position til at overtage ledelsesposter Medvirker til at fastholde talentfulde medarbejdere Giver et kompetenceløft til typiske nøglemedarbejdere, herunder påvirkning til også at tænke ledelsesmæssigt i dagligdagen Skabes et dynamisk lag i organisationen, hvis man som virksomhed lader en gruppe talenter deltage på det samme forløb

Målgruppe   Medarbejdere, hvor både de selv og deres ledelse ønsker det ledelsesmæssige potentiale afprøvet og udviklet Medarbejdere, der som led i en langsigtet karriereplan skal løftes kompetencemæssigt og gennemgå en accelereret personlig udvikling Grupper af talenter, hvor den enkelte virksomhed ved at udvikle en mindre gruppe ønsker at skabe et dynamisk lag i organisationen Udviklingsorienterede medarbejdere, der ønsker personlig udvikling og karriereudvikling og som ikke er afvisende overfor tanken om ledelse

Lederuddannelsesprogram sker ved at: Deltagerne typisk vil være udpeget af deres leder/ledelse/HR-funktion Deltagerne deltager i opstartsmøde, så program, roller og forventninger står klart for alle Deltageren arbejder under hele forløbet med en proaktiv personlig udviklingsplan, der på en realistisk og fremadrettet måde sikrer fokusering på den personlige udvikling I uddannelsesforløbet arbejdes der med opgaver og med et projekt, der giver anledning til at udnytte det lærte på dagligdagens praksisnære problemstillinger Programmet tager afsæt i et uddannelsesforløb, hvor deltageren gennem øvelser, feedback og refleksion får større indsigt i sig selv. Det danner grundlag for arbejdet med den proaktive, personlige udviklingsplan.

Akademiuddannelse i Ledelse Supplerende ydelser Integreret med modulerne Ledelse i praksis Lederskab Specialeforløb Afgangsprojekt

Ledelse i Praksis Modulet afvikles som et 8-ugers intensivt forløb med afsluttende eksamen.   Mål: at den studerende · kan analysere lederens forskellige ledelsesopgaver · kan vurdere personlighedstrækkenes betydning for den måde lederen varetager sine opgaver på · kan analysere sammenhængen mellem lederens værdier og ledelsesform · kan anvende og vurdere ledelsesformers effektivitet i konkrete ledelsessituationer · kan forstå kommunikationsprocessen som grundlag for effektiv ledelse · kan præsentere budskaber og problemstillinger for en gruppe mennesker · kan forstå betingelser og forudsætninger for egen og medarbejdernes læring og udvikling · kan se sammenhængen mellem den lærende virksomhed, virksomhedens forskellige læringsniveauer og medarbejderudviklingen i et bredere perspektiv · kan forstå effekten af pædagogiske teorier og virkemidler · kan analysere årsager til konflikter og vurdere metoder til løsning

Lederskab 3) Modulet afvikles som et 8-ugers intensivt forløb med afsluttende eksamen.   Mål: at den studerende · gennem selvindsigt og selvforståelse kan arbejde med egen læring og kompetenceudvikling. · kan forholde sig analyserende og reflekterende til organisationen og de forhold, som sætter rammerne for hans/hendes ledelse. · kan læse og forstå mennesker og på det grundlag vælge mellem relevante ledelsesformer. · kan coache og skabe grundlag og rum for andre menneskers udvikling. · kan læse og forstå mellemmenneskelige forhold og på det grundlag drive og udvikle grupper/teams og netværk. · kan forstå og analysere konflikters inderste væsen og på det grundlag anvende relevante konfliktmodeller. · har overordnet kendskab til det ledelsesmæssige arbejdsfelt.

Specialeforløb 5) Modulet afvikles som et 8-ugers intensivt forløb med afsluttende eksamen.   Mål: at den studerende  · har kendskab til videnskabelig metode · har kendskab til rapportskrivningsteknikker og præsentation af resultat – herunder formulere og afgrænse problemstillingen indenfor det valgte opgavefelt · kan vælge relevant faglig metode · kan præsentere problemstilling, metode, problemløsning og konklusion i rapportform · kan præsentere og underbygge rapporten i mundtlig og visuel form · kan anvende de valgte metoder og faglige fordybelser i en praksisnær problemstilling.

Afgangsprojekt 5) Modulet afvikles som et 8-ugers intensivt forløb med afsluttende eksamen.   Mål: at den studerende  · kan formulere og afgrænse problemstillingen indenfor det valgte opgavefelt · kan vurdere og vælge relevant faglig metode · kan anvende den valgte metode i en praksisnær problemløsning · kan præsentere problemstilling, metode, problemløsning og konklusion i rapportform · kan præsentere og underbygge rapporten i mundtlig og visuel form

Samarbejde igennem uddannelsen