Simulering af en plenarforsamling. Din opgave i 6 etaper 1.Læs udtalelsen 2.Vælg en gruppe (hver elev vælger én gruppe), udarbejd og fremsend dine ændringsforslag.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Advertisements

REACH Status for forhandlingerne i EU
Struktur: ”Quiz og byt”
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Elsker DU også at læse lektier?
Dansk Prøve 3 maj/juni 2012 Tilmelding til PD3 på IA vil ske i marts
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
De ”ikke-uddannelsesparate” unge, 4. marts 2013 Tema 2: Uddannelsessystemet Sune Agger UU Horsens Hedensted 1.
Almen studieforberedelse
CO2-reduktioner gennem energibesparelser i erhvervslivet Christian Stege, Energistyrelsen IDA Energi den 26. januar 2010.
Ekspertudvalget om fattigdom Hvor er udvalget i sit arbejde? Torben M. Andersen.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Hjemmeside Tirsdag den 5. oktober 2010.
Europa - kort og godt : få vejledning om at bo, arbejde og rejse i EU 27. september 2012 Ulla Willert Bortignon.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 4. undervisningsgang
Manipulation og repræsentationsformer
IAA Marketing Management Session 1 forberedelse til: Marketings rolle i virksomheden.
Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg
Køn og identitet Charlotte Schelde-Rathkjen
: Ulighed og uddannelse - Akademisering af uddannelsessystemet? Martstræf 2011 Gry Poulsen.
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
Vt-speciale, 1. Møde program
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
Maglegårdsskolen Skolebestyrelsesvalg 2006 Valgbestyrelse Kommunalbestyrelsesmedlem: –Marie-Louise Andreassen Nuværende skolebestyrelsesformand: –Morten.
Synopsis VIP3/2012.
Sprogpakken Praksisopgaven.
Procesværktøjer.
Efter Sprogprisen Anne Kjærgaard, Dansk Sprognævn.
Kommunikation Intern kommunikation
Den gode synopse oplæg i demokratiugen 2013
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Valg af introduktionskursus. 8. Klasse efterår/vinter.
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Sådan strukturerer du en Trin-for-trin guide.
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Det gode lyttemiljø Opsamling på sidste års seminar Der var ønsket om en udarbejdelse af en såkaldt ”facitliste” ved valg af Høretekniske hjælpemidler.
1 Handleplan. 2 Ved mistanke Mærk din reaktion Skynd dig langsomt med mindre der er fare Indkald til møde med kolleger Indkald evt. til tværfagligt møde.
Hvilke ord betegner bedst din oplevelse af at skulle vælge en ungdomsuddannelse efter 9./10. klasse? (sæt gerne flere kryds)
Ændring af DATO: 1. Vælg ’Vis’ i topmenuen 2. Vælg ’Sidehoved og Sidefod’ 3. Skriv ønsket dato ind i datotekstfeltet med STORE BOGSTAVER 4. Tryk ’anvend.
For at få en postkasse på borger.dk, så du kan kommunikere digitalt med det offentlige, skal du være logget på med din digitale signatur. Du klikker nu.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Klik på et af kapitlerne nedenfor for at få flere oplysninger eller klik på knappen Næste side for at starte Selvstudie. 1.Navigation på hjemmesidenNavigation.
Skanderborg Kommune Valgmøde 3. marts 2014 Baggrundsviden for at kunne varetage skolebestyrelsesarbejdet.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
EU’s mål På vej mod en fremtid med større forsyningssikkerhed.
Tværfaglig undervisning
Naturfagsprøve Forældremøde 16. marts 2011.
Hvad er Den Europæiske Union (EU)?
Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg. Her finder du EØSU.
1 Baggrundsinformationer ”Politiets kontakt med lokalsamfundet skal styrkes via lokalpolitiet på de enkelte politistationer, ved etablering af kredsråd.
Videoredigering Filmen skal være færdig den 17. oktober klokken Du er velkommen til at lave noget den mellemliggende periode. Alle filmene bliver.
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
Resumeer af EU-lovgivningen: en introduktion 2008.
Side 1 Comenius Individuel elevudveksling. Side 2 Program 1.Generelle oplysninger om Comenius individuel elevudveksling 2.Kontaktlærer- mentorordningen.
Resumeer af EU-lovgivningen: en introduktion 2009.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Pjecefremstilling Hvad er en pjece?
SKABELON.
Kom godt i gang med dit EU- projekt. Step 1: Lav en projektskitse Step 2: Undersøg støttemulighederne Step 3: Læs program-dokumenterne +tidl. støttede.
Hans Martens EU I HVERDAGEN – EUROPA 2020 SOM CASE.
Problemer under debat i litteraturen. Det moderne gennembrud – oplæg og arbejdselv.
Hvad er Den Europæiske Union (EU)?
Lad dem bare sejle deres egen sø
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
KLIMASPIL AARHUS Præsenter programmet:
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Eksempel på mål Inspiration Handlinger / opgaver Ressourcer Refleksion
Præsentationens transcript:

Simulering af en plenarforsamling

Din opgave i 6 etaper 1.Læs udtalelsen 2.Vælg en gruppe (hver elev vælger én gruppe), udarbejd og fremsend dine ændringsforslag 3.Forbered dig på gruppemøde og plenarforsamling 4.Bliv « medlem » af EØSU 5.Bruxelles: gruppemøde 6.Bruxelles: debat og afstemning på plenarforsamling

1. Læs udtalelsen « Unge på vej »

Hvordan ser en udtalelse ud? Udtalelsens indhold 1. afsnit indledning Resumé Baggrund Generelle bemærkninger Konklusioner og anbefalinger

2. Vælg en gruppe, udarbejd og fremsend dine ændringsforslag Hver elev vælger, hvilken EØSU-gruppe han/hun ønsker at repræsentere: Gruppe I, Gruppe II, Gruppe III Mindst 1, højst 3 ændringsforslag pr. skole (på et sprog, du selv vælger) Frist for fremsendelse og omdeling til gruppen: 31. marts

Hvordan laves et ændringsforslag? Muligheder Tekst udgår Tekst erstattes Tekst/ord udgår og erstattes overalt Et afsnit udgår Et ord erstattes Et nyt punkt tilføjes + Forklar hvorfor i en kortfattet « begrundelse »

Tekst udgår Oprindelig tekst: 1.3.Udvalget mener, at EU bør fastlægge et ambitiøst midtvejsmål om en nedbringelse af drivhusgasserne på verdensplan med mindst 30% inden 2020 i forhold til 1990-niveauet, forudsat at andre udviklede lande og de økonomisk stærkeste udviklingslande forpligter sig til tilsvarende reduktioner. Tekst udgår 1.3.Udvalget mener, at EU bør fastlægge et ambitiøst midtvejsmål om en nedbringelse af drivhusgasserne på verdensplan med mindst 30% inden 2020 i forhold til 1990-niveauet, forudsat at andre udviklede lande og de økonomisk stærkeste udviklingslande forpligter sig til tilsvarende reduktioner.

Tekst erstattes Oprindelig tekst: 1.3.Udvalget mener, at EU bør fastlægge et ambitiøst midtvejsmål om en nedbringelse af drivhusgasserne på verdensplan med mindst 30% inden 2020 i forhold til 1990-niveauet, forudsat at andre udviklede lande og de økonomisk stærkeste udviklingslande forpligter sig til tilsvarende reduktioner. Tekst erstattes 1.3.Udvalget mener, at EU bør fastlægge et ambitiøst midtvejsmål om en nedbringelse af drivhusgasserne på verdensplan med mindst 20% 30% inden 2020 i forhold til 1990-niveauet, forudsat at andre udviklede lande og de økonomisk stærkeste udviklingslande forpligter sig til tilsvarende reduktioner.

Tekst udgår og erstattes overalt Oprindelig tekst: 1.3.Udvalget mener, at EU bør fastlægge et ambitiøst midtvejsmål om en nedbringelse af drivhusgasserne på verdensplan med mindst 30% inden 2020 i forhold til 1990-niveauet, forudsat at andre udviklede lande og de økonomisk stærkeste udviklingslande forpligter sig til tilsvarende reduktioner. Tekst udgår og erstattes overalt 1.3.Udvalget mener, at EU bør fastlægge et ambitiøst midtvejsmål om en nedbringelse af drivhusgasserne på verdensplan med mindst 30% inden 2020 i forhold til 1990-niveauet, forudsat at andre udviklede lande og de økonomisk stærkeste udviklingslandene forpligter sig til tilsvarende reduktioner.

Et afsnit udgår Oprindelig tekst: 1.3.Udvalget mener, at EU bør fastlægge et ambitiøst midtvejsmål om en nedbringelse af drivhusgasserne på verdensplan med mindst 30% inden 2020 i forhold til 1990-niveauet, forudsat at andre udviklede lande og de økonomisk stærkeste udviklingslande forpligter sig til tilsvarende reduktioner. Afsnit udgår 1.3.Udvalget mener, at EU bør fastlægge et ambitiøst midtvejsmål om en nedbringelse af drivhusgasserne på verdensplan med mindst 30% inden 2020 i forhold til 1990-niveauet, forudsat at andre udviklede lande og de økonomisk stærkeste udviklingslande forpligter sig til tilsvarende reduktioner.

Et ord erstattes Oprindelig tekst: 1.3.Udvalget mener, at EU bør fastlægge et ambitiøst midtvejsmål om en nedbringelse af drivhusgasserne på verdensplan med mindst 30% inden 2020 i forhold til 1990-niveauet, forudsat at andre udviklede lande og de økonomisk stærkeste udviklingslande forpligter sig til tilsvarende reduktioner. Et ord erstattes 1.3.Udvalget mener, at EU bør fastlægge et konkret ambitiøst midtvejsmål om en nedbringelse af drivhusgasserne på verdensplan med mindst 30% inden 2020 i forhold til 1990-niveauet, forudsat at andre udviklede lande og de økonomisk stærkeste udviklingslande forpligter sig til tilsvarende reduktioner.

Nyt punkt tilføjes Oprindelig tekst: 1.3.Udvalget mener, at EU bør fastlægge et ambitiøst midtvejsmål om en nedbringelse af drivhusgasserne på verdensplan med mindst 30% inden 2020 i forhold til 1990-niveauet, forudsat at andre udviklede lande og de økonomisk stærkeste udviklingslande forpligter sig til tilsvarende reduktioner. Nyt punkt tilføjes 1.3 a Udvalget ønsker, at alle Europas borgere orienteres om de fastlagte mål for nedbringelse af udledningen af drivhusgasser på verdensplan, og at der iværksættes en omfattende oplysningskampagne først og fremmest på offentlige steder og i den offentlige transport

3. Forberedelse på gruppemøde og plenarforsamling EØSU fremsender et dokument med alle de fremsatte ændringsforslag Læs dokumentet, inden du ankommer til Bruxelles, så du er klar til at deltage i debatten på gruppemødet og plenarforsamlingen

4. Bliv « medlem » af EØSU 3 elever bliver « medlemmer» af EØSU og repræsenterer deres klasse i Bruxelles Hver elev repræsenterer den EØSU-gruppe, han/hun har valgt: Gruppe I, Gruppe II eller Gruppe III

5. Bruxelles: gruppemøde Hver gruppe skal blive enige om 5 ændringsforslag, som de skal fremlægge på plenarforsamlingen

6. Bruxelles: plenarforsamling Debat og afstemning om den udtalelse, der bedst repræsenterer borgernes almene interesser

Så er det jeres tur!