Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mundtlig prøve i engelsk og tysk.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mundtlig prøve i engelsk og tysk."— Præsentationens transcript:

1 Mundtlig prøve i engelsk og tysk

2 Prøvens opbygning: Varighed i alt 20 min. pr elev.
Elevens redegørelse for et selvvalgt emne . Varighed 5 minutter. En samtale mellem lærer og elev + evt. censor. Varighed ca minutter. Vurdering og karaktergivning ca. 5 minutter

3 Dit selvvalgte emne: Du skal fordybe dig i ét af de emner, vi har gennemgået i løbet af året. Du skal udarbejde en disposition, som du taler ud fra til prøven. Dispositionen skal afleveres senest den 1.5, hvorefter den sendes til censor. Hvis ikke du afleverer en disposition, kan du ikke komme til prøve!

4 Krav til disposition Navn og klasse
Det overordnede emne + dit personlige emne 1. punkt: din begrundelse for valg af emne De næste punkter er overskrifter/spørgsmål med stikord. Nøjagtige kildeopgivelser Underskrift af dig og din lærer. Den må max. fylde 1 A4 side

5 Eksempler på emner. Engelsk Tysk Australia/Minorities Familie
UK/Identities Musik Leaving Home Jung sein Sport/Hooliganism Sport Travel Träume und Gedanken Black and White Vorurteile/Anders sein USA/Crime and Punishment Schule

6 Redegørelsen. Du undersøger/læser mange forskellige tekster, inden du bestemmer dig for dit emne. Du vælger nye tekster, kendte tekster eller en blanding. Teksterne skal være på engelsk til engelskprøven og på tysk til tyskprøven. Du læser og bliver klogere på dit emne, skriver overskrifter eller spørgsmål på din disposition, derefter stikord til hver overskrift.

7 Redegørelsen. Det må ikke være en genfortælling af én eller flere historier. Du må give eksempler fra dine tekster, men ikke genfortælle. Lad som om det er en lille projektopgave, blot på et fremmedsprog. Din disposition er en slags problem-formulering med stikordskort.

8 Redegørelsen Du skal forberede dig så godt, at du kan tale i
5 minutter ud fra dine stikord. Vigtigt, at du viser din viden om det overordnede emne – viser, at du ved noget om kultur og samfundsforhold.

9 Så er der gået 5 minutter af prøven.

10 Samtalen Nu trækker du et spørgsmål om ét af de andre emner.
Du læser spørgsmålet og besvarer det så godt du kan. Jo mere du selv siger, jo bedre. Samtalen går videre omkring emnet og du skal kunne relatere til tekster, vi har læst i løbet af året. Du skal altså forberede dig på at kunne tale om alle emner.

11 Så er der gået 12-15 minutter af prøven

12 Afslutning på prøven. Vi siger tak til dig og du må gå ud af prøvelokalet. Lærer og censor vurderer præstationen. Du bliver kaldt ind igen og får din karakter sammen med en begrundelse. Så er der gået 20 minutter – og du kan gå lettet hjem.


Download ppt "Mundtlig prøve i engelsk og tysk."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google