LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Lederudvikling.
Skolepolitiske visioner og mål
Medborgerskab – på sporet
Børn, bevægelse og motivation
Jørn Nielsen klinisk psykolog ph.d.
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Skolereform august 2014………………
Kollegavejledning Læringscentrene Roskilde. Program • Velkommen igen! Vejledningsværktøjer i teori og praksis – kort oplæg Praksisrefleksioner fra igangværende.
Motivation for forandring, læring og IKV/RKV
Ledelse af skoleledelse 11. februar 2010 Klaus Majgaard.
Fælles forældremøde Thurø
Kulturen i forandringsprocesser
Talentinternat modul 3..
Fra team af navn til team af gavn.
Innovation og diversitet - Venner eller fjender i design og implementering af uddannelsesforløb Ole Ravn Christensen Annie Aarup Jensen Paola Valero Institut.
LP-tovholder på Antvorskov Skole på 4. år
Velkommen til Absalonskolen i Holbæk
LP-modellens Landskonference 2014 i Horsens
Inspiration til reformarbejdet
Ledelse i den digitale skole - selvevaluering af udbyttet af it Uddannelsesforum 4. november 2008 kl. 14: :50 Konsulent Sanya Pedersen, Danmarks.
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Den internationale forskning Om strategier, der styrker relationen mellem teori og praksis i professionsbacheloruddannelser.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Læring i et vejledningsperspektiv
”Giv læreren en stemme”
Hvad er LP-modellen? LP-modellen er udviklet af professor Thomas Nordahl 3-årigt forskningsbaseret projekt En model til pædagogisk analyse og handleplaner.
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Etterutdanningskurs for lærere og ledere Kristiansand.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Ekspert i undervisning Efteruddannelse af læreruddannelsens lærere.
Oplæg til koordinerings- gruppen Transfer
Er den ikke-ekskluderende skole en mulighed ?
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
Skolen og den sociale arv
Rammesætning og frihed under krydspres Rebildkonferencen 2012 Skolelederforeningen.
Inklusion og inkluderende processer
Program for dagen Så´n lidt hygge med kaffe og de runde Hvorfor GRUS?
RÅDGIVNINGS- OG KONSULENTOPGAVER I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER KAREN WISTOFT, PH.D. POST DOC. DPU Konsulentfunktionen - pædagogiske kompetencer.
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Voksne i videregående opplæring – tilrettelegging,
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Symposium, Ministeriet for Børn og Undervisning, 5. november 2012
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Hvad ved vi om voksnes læring? Stavanger, 5. Marts.
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
Netværksledelse i den offentlige opgaveløsning
Evaluering som et ledelsesredskab Doku:SEN. Hvorfor og hvordan? Udarbejdet af Toke Knudsmark, Varde Ungdomsskole.
”Supervision og feedback” Skoletjenesten Den 10. september 2015.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Direktørgruppen SAMlær Odense. Hvad er der gang i? Arbejdstidsaftaler Undervisningsdifferentiering og IKT IKT Blended Learning God undervisning.
Kursus i pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring 25. marts 2015 Afrunding ved Birgit Lindberg, dagtilbudschef.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
Vælg layout 1. Højreklik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter 1.Højreklik.
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
Sundhedspædagogisk forum - for ledende tandlæger DPU 1. marts 2010
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Inspirationsworkshop med fokus på
Digital forandringsledelse
Præsentationens transcript:

LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen Hvorfor bruger Antvorskov Skole viden fra LP-modellen? Hvad har samarbejdet medført? Hvilken betydning har LP-modellen for vores skoleudvikling? LP-modellens videre liv på Antvorskov Skole

”En organisation kan betragtes som dynamiske processer, der i det levede nu’s øjeblikkelige og lokale interaktion skaber viden. Et levet nu, som ikke er et punkt på en lineær tidslinje. Der er snarere tale om en cirkulær interaktion mellem fremtid og fortid i den forstand, at fremtiden spiller tilbage på fortiden i en cyklisk bevægelse, hvorved der skabes et meningsfuldt nu.” (Jensen, Mønsted, Olsen, 2005) Aktuelle resultater Etableret praksis Ønsket praksis Ønskede resultater

Videnskabelige system Uddannelsessystemet Praksis i skolen Forskningsviden Professionsviden Praksis viden Sand/usand Virker /virker ikke Virker/virker ikke Rimelig/ikke rimelig

Praksisændring I Implementeringen af LP-modellen – at sætte lærerne og pædagogerne i stand til at inkludere elever frem for at ekskludere. Aktuelle resultater Etableret praksis Ønsket praksis Ønskede resultater

Praksisændring II 3 års arbejde med LP modellen har desuden betydet: Skoleledelsen er blevet bevidst om at anvende den forskningsbaserede viden i skolen. Hvilke faktorer fremmer læring for eleverne i skolen Ifølge Hattie (2009) er den klare vinder, læreren som har: høje forventninger til alle elever, skaber en positiv elev-lærerrelation tydeliggør, hvad eleverne skal arbejde med knytter tilbagemeldingerne til elevens små, men vigtige fremskridt i læreprocessen bruger og praktiserer regler kan lede klassen

Hatties forskning påpeger stor læringsudbytte ved: Udfordringen med at skabe bedre undervisning Hatties forskning påpeger stor læringsudbytte ved: Lærerens positive, støttende og konstruktive tilbagemelding til eleven. Lærerens tydelighed og struktur i undervisningen En positiv og støttende relation mellem lærer og elev Kognitive strategier, dialog, spørgsmål, klargøring, repetition og opsummering.

Udfordringen med at skabe bedre undervisning Pege på, hvilke forskelle der er væsentlig for den lærendes udvikling. Professionaliseringen i LP-modellen drejer sig om at iagttage både sig selv og andre som iagttagere. Anden ordens iagttagelser (hvordan der bliver iagttaget)er rekonstruktion af første ordens iagttagelser (hvad der er iagttaget) og forandrer dermed første ordens iagttagelsen. Refleksivitet forandrer viden.

Udfordringen med at skabe bedre undervisning Skoleledelsen skal sætte massivt ind med den rigtige kompetenceudvikling af lærerpersonalet. Uddannes så lærerne kan pege på, hvilke forskelle der er væsentlige for elevens udvikling. Professionaliseringen i LP-modellen drejer sig om at iagttage både sig selv og andre som iagttagere.

Udfordringen med at skabe bedre undervisning Det afgørende for læreprocessen i undervisnings- situationen er, at lærerne giver Feedback til eleverne. Det er vigtigere med information om opgaven, eleven er i færd med at løse end ros.

Udfordringen med at skabe bedre undervisning Læreren skal sætte sig i elevens sted, og stille tre vigtige spørgsmål: Hvad er målet? Hvordan kommer jeg derhen? Hvad gør jeg derefter? Det er vigtigt, at lærerens feedback fokuserer på opgaven og ikke på eleven.

Kompetenceudvikling for skoleledere: ”Ledelse af forandringsprocesser i en systemisk kontekst” Tilegner sig viden om systemisk tænkning og teori om pædagogisk ledelse samt metoder til håndtering heraf Kan reflektere over den systemiske teoris betydning i forhold til skolens pædagogiske og didaktiske virksomhed Kan iagttage og indsamle empiri om den pædagogiske ledelse og pædagogiske og didaktiske virksomhed i skolen i forhold til LP-modellen

Kompetenceudvikling for skoleledere: ”Ledelse af forandringsprocesser i en systemisk kontekst” Kan begrunde ledelsesmæssig praksis på et systemisk grundlag Kan indgå i et organisatorisk samarbejde om med skolens aktører om at håndtere og skabe deltagelse i og refleksion af udviklingen af professionelle læringsmiljøer Kan identificere behov for egen og organisatorisk kompetenceudvikling i forhold til ledelse på et systemisk grundlag

Kompetenceudvikling for skoleledere: ”Ledelse af forandringsprocesser i en systemisk kontekst” 1. seminar i Båstad i januar 2010 Tre e-læringsmoduler inden sommerferien 2010 Tre E-læringsmoduler inden efterårsferien 2010 2. seminar i Båstad i november 2010 Wiki skrivegrupper november 2010- februar 2011 Bogudgivelse 7. april 2011

Hvad har kompetenceudviklingen ”Ledelse af forandringsprocesser i en systemisk kontekst” betydet? Skoleledelsen er i stand til at holde kursen i et oprørt hav præget af ændringer i skolestrukturen og Pisaresultater. Forskningen er kommet ind på Antvorskov Skole Forløbet har været den passende forstyrrelse, så vi ikke drukner i hverdag. Vi er som ledelse blevet bedre til at bevæge os op på metaniveauet. Vi anvender vores nye viden med massiv efteruddannelse af hele lærergruppen sammen med Center for Vidensbaseret Praksis.