HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK "Udvikling af elevernes almene studiekompetencer gennem formativ evaluering". Mentorordning på 1. årgang.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
HNX Årgang 2011/2012.  Optagelseskrav  Personlige krav  Hvor?  Forløb  Indhold  Muligheder.
Advertisements

Overordnet målsætning:
Medarbejderudviklingssamtalen
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
SRP på Faaborg Gymnasium 2013
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
De 5 knapper DriftEventTværfagligtEnkelt fag Kort tidLang tidGruppeIndividuelInduktivDeduktiv.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
mangfoldighedens søgelys
Værktøjskassen Anvendelsesorienteret undervisning
Merlivs seminar 27. August 2008
Årsmøde, eliteidrætsgymnasier.dk d november 2012
GOD SKOLE SUNDHEDSPROFIL
Hvilke faglige basiskompetencer bør den ideelle talentudvikler besidde? Hvilke personlige egenskaber er vigtige for en talentudvikler at besidde? Hvordan.
Værkstedet En del af inklusions- og trivselsindsatsen på Kærbyskolen og
Klasseledelse og cooperativ learning
Odder Gymnasium KLAR-PARAT-STUDIERETNING. Mål med Klar-Parat-Studieretning • På Odder Gymnasium udvikler vi stærke studieretninger via delt lederskab.
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Kollegavejledning - indgange • Fag, medier og Faghæfte 48 • Skolekultur og mediekultur • Skolekultur og vejlederkultur • Skolebiblioteket som rum og funktion.
Brugen af Angusakka Juliane Enoksen.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Tillykke, du er et talent!
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
Inspiration til reformarbejdet
- Hvad kan I forvente som forældre?
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Deltager- og problemorientering i Kriminalforsorgen Workshop periode 2.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
Dansk Magisterforenings mentorordning
1 Vejlednings- opgaven v. projektleder Martin Finderup Andersen.
Lægedage Almen medicinsk uddannelse Nuværende uddannelsesforhold.
SIP 3 Når hele skolen er med: KLAR-PARAT-STUDIERETNING
Ved Jannie Asklund Mobil:
1 Hvordan spotter vi talenterne og hvordan udvikler vi dem? Ved souschef Stine Hinge KL’s Center for ledelsesudvikling LIF-temadag torsdag den 1. december.
Fokus på køn på Roskilde gymnasium Skoleåret 2013/2014.
Sunds skole Evaluering
Kollegavejledning i praksis Eksempler til diskussion.
N YE ELEVTYPER – FOKUS PÅ TYDELIGHED, ANERKENDELSE OG STUDIEKOMPETENCE.
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
Det Internationale Område DIO  En samling materialer – udarbejdet individuelt eller i gruppe -, der dokumenterer din læreproces, din faglige udvikling,
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
LÆRING, DER SES!.
HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Virkning (effekt på lang sigt) Resultater (umiddelbar effekt på kort sigt) OutputsAktiviteterRessourcer Udfordringer/problemer:
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
I mentor ordningen på elevmentor.dk
Tillykke, du er et talent!
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
Selvevaluering og opfølgningsplan
Præsentationens transcript:

HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK "Udvikling af elevernes almene studiekompetencer gennem formativ evaluering". Mentorordning på 1. årgang

HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Mål At facilitere elevens refleksioner over egen læreproces o Udvikle værktøjer til brug for mentorerne fx i form af skemaer o Undersøge effekten af projektet

HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Tidsperspektiv for projektet  Fase 1 - uge Arbejdsgruppe  Fase 2 - uge  afprøvning af mentorordningen i microskala  udvikling af de nødvendige værktøjer (fx skemaer, afklare lettere tilgang til elevoplysninger mv)  relationer til øvrige vejledere/ledelse/team, afklaring af "mangler" for at kunne være mentor  Fase 3 - januar til juni Hele 1. årgang

HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Arbejdsredskab for mentor – fastholdelse af indholdet i samtalerne

HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Dato: Navn elev: Klasse: Opgavetitel og -type Valg af opgave? - hvorfor? Forståelse af feedback? -type? -Udbytte? Udvikling? -Fokus? -Forbedring? Foretrukken feedback type? -Refleksioner

HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Foreløbige erfaringer, 1 ”Jeg kunne se, at eleverne var lidt febrilske ved den første samtale.. da jeg bad dem finde en opgave, som de havde fået tilbage.. Og hvor styrende skal man så være, når eleven ikke selv kan finde et fokuspunkt? Allerede efter samtale to, oplevede jeg, at eleverne i højere grad var i stand til at reflektere og meget mere parate til at deltage i mentorsamtalen..”

HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Foreløbige erfaringer, 2 ”Efter første samtale er der lavet en uformel aftale med eleverne om, hvad fokus for den enkelte skal være. Som det næste vil jeg inddrage kollegaer i forhold til at vælge opgaver, som eleven skal kommentere i forhold til refleksioner over opgaven. Læreren kan så målrette sine kommentarer i forhold til dette, og elevens refleksioner og lærerkommentarerne vil danne fokus i den efterfølgende mentorsamtale.”

HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK

HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK Barrierer Ændrede arbejdstidsregler – udfordrende for det pædagogiske personale o Revision af projektets omfang  Fase 1 - uge Arbejdsgruppe  Fase 2 - uge  afprøvning af mentorordningen i microskala  udvikling af de nødvendige værktøjer (fx skemaer, afklare lettere tilgang til elevoplysninger mv)  relationer til øvrige vejledere/ledelse/team, afklaring af "mangler" for at kunne være mentor  Fase 3 - januar til juni Hele 1. årgang Tid - mentorsamtaler er et godt redskab. Det virker, men det er tidskrævende

HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK