Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Træning af mundtlighed 8. + 9. årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Træning af mundtlighed 8. + 9. årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013."— Præsentationens transcript:

1 Træning af mundtlighed 8. + 9. årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013

2 Hvad ville du/I opnå? Eleverne skal til mundtlig prøve til sommer. - Vi vil træne elevernes mundtlighed. - Så mange elever som muligt skal høres - Eleverne skal finde ud af, hvad de kan - og hvad de mangler at lære/forstå - Lave et produkt som kan bruges til repetition - Lave et produkt, hvor vi let kan bygge videre - Et produkt, hvor vi let kan vælge delelementer Beskriv forløbets: Faglige trinmål Digitale dannelsesmål Almene dannelsesmål

3 Hvad gjorde du/I? Jeg lavede en skabelon med stikord og lydforklaringer – dette skabte en ramme for hvilket fagligt indhold jeg ønskede. Eleverne lavede deres præsentation i grupper. Der var krav til eleverne om at de alle skulle forklare noget mundtligt. Eleverne sendte deres præsentationer til mig via dropitto.me. Jeg så alle præsentationer igennem og gav individuel skriftlig respons. Beskriv forløbet: Guide? Skabelon? Evaluering? Programmer? Produkter? Redskaber?

4 Eksempler Indsæt billeder, fil eller tekst fra forløb Dem har jeg i min dropbox :o)

5 Hvordan gik det? Eleverne er glade for deres produkter De forstår at det er en god måde at træne mundtlighed på. De er glade for deres brugbare produkter. Nogle elever er desværre umulige at motivere, uanset om det drejer sig om arbejde i skoletiden eller hjemmearbejde :o) Arbejdsmetoden er effektiv og har stor værdi for indlæring, evaluering og efterbearbejdning. Evaluering? Udfordringer? Elevers læring? Elevers motivation? Værdi?

6 Hvad har du/I lært? En ny måde at træne mundtlighed på, der er effektiv, og hvor alle elever træner sig selv og jeg har bedre mulighed for at høre, om alle har forstået del emnet. Det kan være svært at forklare noget mundtligt – det skal trænes – med dette redskab kan eleverne træne selv. Næste gang? Opnå/undgå?

7 Andet?  Jeg har også arbejdet med voicethread i 8. klasse – det gik ikke så godt.  Nogle konti blev spæret – måske fordi vi ikke gik ind via skoletube??- så langt fra alle blev færdige  Hvis programmet virker er det meget godt, også til mundtlig træning og forståelses-tjek :o)  jeg bruger også google docs til f.eks. tilmelding til skolernes motionsdag og som powerpoint i 2-mands grupper – da begge så kan arbejde på produktet hjemmefra og begge ved hvor projektet er gemt.


Download ppt "Træning af mundtlighed 8. + 9. årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google